Reklama

Reklama

Timothy Leary je mrtev

  • USA Timothy Leary's Dead
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tento dokumentární film pojednává o jedné z nejkontroverznějších osobností 2. poloviny 20. století. Timothy Leary, psycholog a zpočátku uznávaný a později zatracovaný, v něm vypráví o své zkušenosti s psychedelickými drogami, zejména o zkušenosti s LSD. Děj je umně, poutavě zkomponován a nabízí neotřelý pohled na drogu, která je v dnešní době chápána jen jako prostředek k zapomnění. (hellequine)

(více)

Recenze (4)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Autobiografická kniha"Záblesky paměti"je sice o desítky procent podrobnější a přesnější....Zde se ale podařilo tvůrcům dokumentu vmáčknout do poměrně krátkého časového úseku zásadní body Learyho života a myšlení(navíc- narozdíl od knihy ,film se zabývá i Learyho smrtí)...Posledních cca 10 minut je koncert šílené geniality jednoho významného člověka se svobodnou myslí. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Největší propagátor LSD a jeho autobiografie Záblesky Paměti mě uhranuli. Dokument je jenom rychlý průstřel, ale přesto stojí za to kvůli postřehům druhých a dobovým záznamům, mezi nimiž mě velmi pobavil ten, kde si po své smrti Leary nechá odříznout hlavu (přičemž do toho hraje song od Moody Blues, který je přávě o něm) a kryogeneticky ji zmrazit, protože je to druhá nejhloupější věc, kterou s ní lze udělat, hned potom, nechat ji sežrat červy. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Uvítal bych více prostoru pro Learyho osobní zážitky s psychedelickými drogami. Pro některé více autentické, než mohou snést... ()

Reklama

Reklama