Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o hledání tatínka pro Honzíka a manžela pro jeho maminku... Námluvy přes inzerát bývají častým námětem pro komedie. Tak i v roce 1972 scenáristka Dagmar Novotná použila toto téma pro televizní komedii. Hana Kubešová (J. Štěpánková) je mladá vdova a maminka dvanáctiletého Honzíka (S. Pillman), který si moc přeje, aby se znovu vdala. Jenže maminka na seznamování nemá čas ani náladu, a tak se nakonec sám ujme akce: podá za ni inzerát a mamince se začnou představovat nápadníci… (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie z díly Jaroslava Dudka podtržená skvělými hereckými výkony v jakékoli z rolí. ... Jen scénce s Františkem Filipovským jsem se smál pár minut, a to trvala 30 sekund... "nashledanou pane Víte..... snad se na mě nezlobíte"... a nezapomenutelné finále Jany Štěpánkové s rychlým odhalením Eduarda Cupáka jako opatrného lakomce, to nemělo chybu! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opravdu film jako by z oka vypadl legendární "Takové normální rodince"..Svým obrazem, kamerou a trochu i určitými situacemi. Herci Štěpánková, Medřická tu byli a jim zdatně sekundovali i ostatní. Krásné herecké obsazení, příjemná a vtipná zábava v podání téměř všech herců..Zejména mě dostal Jan Libíček jako ten úplně první tak trochu přidrzlý nápadník a vynikající byla, jak já říkám, i hraběnka Marie Rosůlková. A ten konec v podání Jany Štěpánkové, hmm..famózní:-o) Příjemná, i když trochu zapomenutá, zábava na nedělní dopoledne.. ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že buržoazní grafické novely se k zrakům normalizačních soudruhů nedostaly, tudíž odpadá možnost, že by došlo k svévolnému protlačení čehosi, co má víc bublin než rudých hvězd. Sitcom to také není. A přece to má určité prvky comicsových charakterů i vzdálenou ozvěnu šílenců z normálních rodinek, stačilo přihodit Hanzlíka s Kolářovou, neb Štěpánková, Medřická, Rosůlková i Cupák byli na startovní čáře. Ale jen co se rozběhli, přišla srážka s píčovinou. Naprosto nekontrolovatelně se smíchalo hned několik žánrů, samozřejmě nechybí i jakási parodie na seznamky. Jsme v domácnosti vdovy, která na 29 let nevypadá ani omylem, její jedenáctiletý syn hrát neumí, zato se u nich dveře netrhnou s plejádou nápadníků, kteří v české tv historii nemají obdoby. Seznamování pak pokračuje v restauraci, kterou "dovedně" simuluje studiový interiér. Dostaví se Pepíček Kemr, kolik mu má být se divák ani nechce ptát, vypadá hodně stár, ale děti vychovává sotva odrostlé plenám a zastane každou domácí práci. Libíček je dokonalý puntičkář, Menšík předvede své instalatérské schopnosti (za drobné asistence Bohdalové), stydlín a mamánek na slovo vzatý je Lipský (doprovázený elegantní mamá Rosůlkovou), vrcholem je kreace Karla Hogera, který si nebere servítky. Tihle všichni by si pochvalu i zasloužili, jenže mně v tom brání zvolený nejednotný koncept, scenáristická svéráz, která nemá pranic společného s vycizelovaným scenáristickým umem, blbá doba vzniku, akutní nesmyslné režijní pojetí a srážka s normalizací. A navrch je to celé nezdravě divné a nevtipné. 0/10 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Povedená jednohubka, kde defilují nejlepší herci nejen té doby. I přes překvapivě dlouhou stopáž na televizní povídku či "mikrokomedii" film pěkně ubíhá. Někteří velmi známí herci mají opravdu miniaturní roličky, spočívající třeba jen v jedné větě (pan Filipovský). Výstupy některých nápadníků jsou naprosto dokonalé, nejvíce mě rozesmály scény pana Högera, Lipského či na korunu přesného donjuana Jana Libíčka. Bohužel, do plného hodnocení bych uvítal lepší pointu, protože konec byl rozpačitý až náhlý. Kažopádně povedené dílko. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

No, další z mých premiér a to jen díky současným reprízám podobných inscenací na CT3. Taková plejáda těch nej tehdejších herců se jen tak neviděla ani u mnohem větších formátů. Moc milé a sympatické. Rozhodně nešlo o promrhanou hodinku. Jo a Libíček byl úžasnej, zejména jeho hláška: "Kolikrát se mi to ani nerentuje." Bravo!!! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama