Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Banda agresívnych bitkárov chce v meste Halifax zaviesť "nový poriadok", zatiaľ čo je kanadská polícia v štrajku. Snaží sa vystrašiť všetkých zákazníkov v bare, ale nešťastnou náhodou majiteľ zariadenia prichádza o život a vodca tyranov sa následne rozhodne skoncovať so všetkými svedkami. Jednému nešťastníkovi sa však podarí uniknúť a nájde útočisko v izolovanom panelovom dome. Mladí nájomníci v dome odmietajú mladíka vydať a tyrani sa musia rozhodnúť, ako sa zbaviť všetkých obyvateľov v dome. Nebude to však také jednoduché, pretože študenti sa zabarikádujú, nastavia pasce a vyzbroja sa s jediným cieľom – prežiť. (muti)

(více)

Recenze (14)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Bomba! Pokud jste viděli Carpenterův "Assault on Precinct 13", nebo "Escape from New York", bude se vám jistě líbit i tato neuvěřitelně obskurní "urban survivalist" rarita, jinak něco v obdobném stylu! Film byl natočený podle skutečného příběhu stávkujících policistů v Halifaxu (New Scotia) v roce '81, kdy jen několik pár hodin po jejím vyhlášení, došlo ve městě doslova k anarchii, která trvala několik dní! Zde se vlády nad městem ujímá gang pravicových extrémistů který se snaží ve městě o nastolení tzv "new rules" řádu! "Self Defense" původně "Siege" je neuvěřitelně divoký a skutečně velmi napínavý tvrdý akční film z doslova hustou a hrozivou klaustrofobickou atmosférou (celé se to odehrává v noci v jedné tmavé ulici u jednoho obléhaného polorozpadlého činžovního baráku) a brutálním násilím! Hromadná chladnokrevná poprava hostů v gay baru na začátku to jen potvrzuje! Vše neuvěřitelně realistické! Perfektní herecké výkony prakticky neznámých herců i hudba která dovede navodit tu správnou atmosféru a vyvolat ve vás pocity strachu a úzkosti! Tenhle film je nedoceněný a neprávem zapomenutý Canuxploitation skvost! Co víc si přát. Film na pozdní horkou noc jak vyšitej, pak je ale možné že horko těžko usnete. Podobné filmy krom výše uvedených; "Class 1984" nebo "Warriors". ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Policejní štrajk, vraždění je cajk! Možno se pousmát nad hereckými výkony, přesností improvizované bazuky či přínosem nevidomého odborníka přes odposlechy se sklenicí na zdi, ale od úvodního nastínění charakterů postav sledujeme jízdu napínavější než na okrscích postavených americkými tesaři. Hromadná poprava v baru, ksichty homofobních „strašáků“ z Nového řádu, práce s omezeným prostorem a jeho klaustrofobními účinky a úplně poslední záběr, který je stylově „shocking“, ale zároveň s ohledem na předchozí dění přirozený. V rámci home invasion žánru zaprášený poklad z kanadské půdy.. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Self Defense je film kterej jsem měl pěkně dlouho ve chci vidět. Jenže v tom množství filmů co tam mám prostě a jednoduše zapadl. Tím, že ho nedávno ohodnotil kolega Astaroth12 mi ho připomněl a já si ho tak rychle pustil než na něj o5 zapomenu. Příběh filmu je celkem jednoduchej. Fízlové stávkujou a tak myši mají pré. V tomhle případě zločinné živly. Banda výtržníků vtrhne do baru a začnou dělat pořádek. Nešťastnou náhodou tu ale zemře majitel baru a kápo bandy se rozhodne zbavit všech svědků. Jednomu se však podaří utéct. Ukryje se v panelovém domě kde jsou i další lidé kteří se dají téhle bandě na odpor. Dle zdejších % a hodnocení většiny mých kolegů jsem čekal asi o něco víc. Mě osobně to až tak nevzalo. Za mě to jsou „jen" 3hvězdy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Již zde bylo vše dost popsáno a já mohu jen souhlasit. Perfektní "home invasion", který připomíná pár starších i novějších klasik. Celé se to odehrává v noci a v přítmí, což mi tentokrát výjimečně vůbec nevadilo. Hra s přítmím je skvěle zpracována a vytváří velmi tísnivou atmosféru. Skupina útočících hovad je taková tradiční, kromě jejich bosse, z toho jde fakt strach ... Odporný chladnokrevný zabiják, navíc velmi schopný, vytrvalý a houževnatý. Útoky probíhají opět tradičně v několika vlnách. I když útočníci disponují mnohem vyspělejším arzenálem zbraní, přece jen neznají spletité chodby činžáku a skupinka sympatických "obránců" je dokáže se vším vypětím odrazit. 20 posledních minut je pak naprosto excelentnéch až hororových. Napětí a syrovost od začátku do konce. Chlad z filmu je nekompromisní, film od začátku vpálí divákovi pecku s tím že "tohle nebude žádná srandička hochu!!". A taky není ... i když jsem koukalpozdě v noci na zatemnělou VHS verzi, neusnul sem a s napětím držel palce hlavním hrdinům. Excelentní kousek!! Pro mne obrovské překvapení, vůbec nechápu, proč něco takdobrého zatím nevyšlo na nějakých modernějších nosičích (dvd/blu ...). Skvěle se na to dívá a je to kus pečlivě odvedené práce!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když banda vymaštěnců vpadne do podzemního baru pro LGBT, páč poldové stávkují, a křičí na osazenstvo, že jsou nemocní, tak je naprosto jasné, kdo těmi nemocnými je. Jakmile se primitivci rozhodnou pro vytvoření nových pořádků, podle nich samozřejmě lepších, nastává katastrofa. Naštěstí osazenstvo domu nejsou žádná ořezávátka, byť tak většina z nich vypadá, a nehodlají dát svoji kůži lacino. Formálně dokonalé - skvělá kamera, hudba, lokace - a dějově napínavé až do samotného nekonečně prodlužovaného konce. Těch možností, kdo koho zabije, se často ukáže tolik, že zatímco je řešíte v hlavě, nabídne se úplně jiná. Poprava evokuje 2. světovou válku, až z ní mrazí. A pak koupelna, schodiště, střecha, jedna hutná scéna střídá druhou. A smrtka máchá kosou o sto šest. Film, co spoustu současných strčí hravě do kapsy. p.s. film je dostupný ve výborné kvalitě ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama