Reklama

Reklama

Ostrov

Animovaný / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1973, 10 min

Obsahy(1)

Snímek zachycující satiricky kolonialismus. Příběh pojednává o osamělém trosečníkovi žijícím na malém ostrůvku v moři, ze kterého se neustále snaží marně dostat. Vrátit se mu nedaří i přesto, že kolem plují zaoceánské parníky, obchodní lodě či malé čluny. Podaří se nakonec trosečníkovi dostat se z ostrova? (zdeny99)

Recenze (7)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa dá chápať z rôznych aspektov aj keď jeho základná dejová línia je striktne daná. Samota, konzumný svet a spoločnosť, ktorá sa zaoberá sama sebou a čo je dobré pre ňu a nie pre jednotlivca. Symbol stroskotanca a jeho snaha, dostať sa von zo svojho ostrova je satirou na súčasný spôsob života - určite tam dokážete nájsť rôzne paralely, ktoré sú výrazne viditeľné aj v súčasnej spoločnosti. Koniec je príjemný a obsahuje v sebe veľmi peknú myšlienku o pomoci a sebe samom. A dá sa na ňom skutočne príjemne zasmiať. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Škoda, že vím odkud a kdy to je, to se pak člověk neubrání tomu, co tím asi chtěl Fjodor říct..fujky, fujky ti kapitalisti. Ale i přes tuhle drobnou vadu na kráse Ostrov funguje i dneska v naší rozežraný době, kde ten dělá to a jiný zas tohle a všichni společně na sebe sereme. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Jednoduchou, avšak půvabnou animací zpracovaný příběh o trosečníkovi a jeho ostrůvku, ze kterého se marně snaží dostat. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama