Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luke (Ed Harris) a Jackie (Susan Sarandon) se rozvedli jako rozumní lidé, bez žraločí asistence právníků a nedůstojných soudních tahanic. Přesto jejich dvě děti, roztomilý Ben a dospívající Anna, jen těžko snášejí otcovu novou sympatickou přítelkyni Isabel (Julia Roberts). Je mladá, je atraktivní, má zajímavé povolání módní fotografky, ale přes veškerou upřímně míněnou snahu zůstává v očích dětí především zlou macechou, která rozbila manželství rodičů. Jen velmi zvolna, po drobných krůčcích si Isabel získává důvěru a úctu dětí. Když pak Luke požádá Isabel o ruku, korunuje už tak komplikovanou situaci Jackie odhalením svého ponurého tajemství má nevyléčitelnou rakovinu. Umírá. Od této chvíle k sobě zcela rozdílné ženy opatrně hledají cestu a zodpovědná Jackie pomáhá bohémské Isabel zaujmout místo milující a milované matky jejích dvou dětí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Za sebe říkám, že to bylo vcelku milé překvapení. I když do komedie tomu kousek chyběl, no v druhé půlce trochu větší kousek a ano, přiznávám, byl to trochu doják na city,no ale budiž. Příběh rozvedených manželů se dvěma dětmi, kdy manžel si najde mladší ženu, která se postupně snaží najít si přízeň obou dětí, což se jí daří jen velmi pozvolna hlavně u starší dcery. Ač se docela snaží, hlavně manželka jí to ze začátku rozhodně neusnadňuje. Bylo tam pár momentů, kdy mi bylo Julie docela líto. To vše dovršeno zákeřnou nemocí manželky. Byl to příběh, který je možná silnější než by se na první pohled zdálo. Herecké výkony jak Susan Sarandon, Julie Roberts, Eda Harrise i dětí byly na velmi slušné úrovni, řek bych a myslím si, že zdejší hodnocení je tak trochu neprávem poněkud podhodnocené. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Typický příklad projímadla na slznou zácpu. První mamča v cílové rovince, druhá na startu, taťka preferuje tu druhou, protože je mladší, hezčí a zatím neumírá, zatímco první dávají přednost děti, a to nejen kvůli jejím beznadějným vyhlídkám, ale možná i proto, že je jejich. Prostě máma je máma je máma. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

jedinečný a úchvatný film, který nenechá jedno oko suché. dechberoucí výkon susan sarandon, sympatický a uvěřitelný příběh, který není jen sladkou sentimentální kaší, ale obsahuje i pár dost hořkých kapek... v mých očích prostě fantastický snímek, i když pro někoho to může být jen další prvoplánovej doják. dávám 90% a ať třeba mě vezme čert, já jsem nadmíru spokojenej... ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Tak tady opět máme další neshodu s většinou osazenstva csfd:-D Film Druhá nebo první patří už slušnou řádku let mezi moje nejoblíbenější, jednička v dojácích:-) Ač mi sice Anna coby rozmazlenej spratek leze šíleně na nervy, přesně tak to v ději má být...navíc mi přijetí "nového" rodiče spolu se ztrátou pravé matky, a to v tak rozporuplným období, jako je prepuberta a puberta, nepřipadá nijak ohrané..Asi tady nacházím zalíbení kvůli tomu, jak tady většina "kritiků" píše, že je to sentimentální - ano, je. A to mě bere, konec se nikdy neobejde bez zarudlých očí...:-) ()

10Domik10 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý na mňa pôsobí veľmi obyčajne, takmer umelým dojmom. Jeho úlohou je zanechať v divákovi dojatie, zamyslenie sa nad naozaj dôležitými vecami v živote atď. Ja si však myslím, že takmer každého "pokročilého" filmového fanúšika skôr nechá chladným, teda toho kto nemá rád prílišnú sentimentálnosť určite. Napriek tomu nevidím v hereckom obsadení problém. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Režisérova dcera Eleanor Columbus se ve filmu na chvilku objevila jako holčička na hodině baletu. (HappySmile)
  • Film byl věnován vzpomínce na Irene Columbus, což byla matka režiséra Chrise Columbuse, která rok před vydáním filmu zemřela na rakovinu podobně jako hlavní postava tohoto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama