Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gwendoline je sličná a odvážná dívka z vyšší společnosti, která se za doprovodu své služebné Beth vydává na nebezpečné pátrání po svém zmizelém otci, jehož stopa končí v Číně. Ihned po příjezdu jsou ovšem hrdinky zajaty zlovolným majitelem jednoho nočního klubu. Z jeho spárů jsou však záhy vysvobozeny pohledným námořníkem Willardem, který je i přes svou počáteční nechuť doprovází na strastiplné pouti až do tajemné země Yek Yeuk, kde vládne tvrdou rukou královna Amazonek, chystající nepříjemné překvapení...
Dobrodná pouť plná napětí, akce, lásky a erotiky může započít. Nalezne Gwendoline to, co skutečně hledá? (KmK)

(více)

Recenze (12)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prírastok do vtedy módnej dobrodružnej vlny, ktorý sa ale predsa len môže pochváliť jednou vecou. A to netradičným poňatím schémy, ako takej. Je viditeľné, na čo sa tvorcovia zamerali najviac, a to erotické dusno, aj keď o erotike ako takej sa tu hovoriť nedá. Jedna minimalistická sex scéna, jedno slovné vzrušovanie a nejaké tie prsia ako bonus. A nezabudnime na amazonky v kožených tangách. Možno, keby to nebolo tak okato hlúpe a malo to viac zmyslu pre dobrodružstvo a nie prvoplánovanú intimitu, ktorej sa tu páni aj tak nedočkáte, mohlo ísť o viac ako dobrý snímok brázdiaci na indianajonesovskej vlne. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Zlá adaptácia dobrého komixu? Dobrá adaptácia zlého komixu? Alebo jednoducho adaptácia komixu? Ktovie... Komix nebude nikdy to isté čo film. Ani napriek snahe režiséra. Každopádne, ako film slabé, ako komix skvelé, a dá sa to prežiť bez ujmy. S luxusnými prsiami. A zadočkami. Ja som sa bavil výborne. Ale ako spievajú Horkýže Slíže: Škoda že nebolo viáááááác...! :D ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Začína to ako klasické dobrodružné béčko, hrdinka pátra po stratenom otcovi za doprovodu svojej slúžky a riadne namachrovaného námorníka ktorý ju vyslobodí z bambusových pazúrov čínskych gangsterov. Nejaká tá akcia, odtrhnuté uši, putovanie riekou, púšťou i džungľou a navrch hlášky ako zásyp. Poctivé, ale nič svetoborné, potom však dorazia k tajomnému mestu plného polonahých amazoniek a film sa zrazu zmení na akýsi fetišpunkový cirkus Caligulovských parametrov a nekonečnú prehliadku obnažených poprsí a zadkov v kožených tangáčoch. Vrcholným číslom je jednoznačne naháňačka vozov ťahaných ženštinami, Ben Hur môže ísť koberce žuvať! Táto druhá polovica má ťažký kultový potenciál a film celkovo budí ( možno klamne ) dojem solídneho rozpočtu, ale napriek tomu sa z toho stala taká zabudnutá podivnosť. Určite však stojí za omrknutie. ()

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který by chtěl být mixem Barbarelly a Indiana Jonese, ale ve výsledkem je nezáživný blábolem, který není ani dobrodružný, ani erotický, ale navíc postrádá nadsázku a navzdory nemalému rozpočtu také schopné herce i tvůrce za kamerou. Just Jaeckin měl spíše štěstí, že ve správnou dobu uvedl film "Emmanuelle", který se stal světovou senzací, ale rozhodně žádnými závratnými režisérskými kvalitami nedisponoval. Smutně to v "Gwendoline" zpřítomňují marné akční pasáže. Celek bohužel není ani natolik blbý, aby byl vtipný, pouze úmorný, jalový a navíc urážlivý svou genderovou předpotopností. "Gwendoline" může dnes posloužit už jen jako komplementární titul k nové verzi "Tomb Raider". Oba snímky mají v zásadě totožný příběh, kde se mladá žena vydává po stopách svého ztraceného otce do exotické země, kde si napůl vynutí spolupráci od místního štramáka, který se nakonec stane jejím spojencem. Nicméně v naplnění této kostry a pojetí postav nemohou být oba filmy vzdálenější. Zatímco akčně dobrodružný "Tomb Raider" s úžasně charismatickou a fyzicky zdatnou Alicií Vikander a opravdově mužným Danielem Wu stojí zcela mimo genderová a rasová schémata, "Gwendoline" představuje tupou růžovou knihovnu, která na schématech a předsudcích staví do té míry, že nic jiného než je neobsahuje. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi milé překvapení. Při sledování jsem si vzpomněl, že jsem i tento kus viděl kdysi na VHS s rychlodabingem. Napínavé dobrodružství plné vtipu a komických situací ve stylu Honba za diamantem a podobných filmů, kdy sličná děva spolu se svou komornou je doprovázena na výpravě za nalezením svého otce (sběrače motýlů) krásným mužem s velkýma modrýma očima a silnými jemnými pažemi. Vždy jsem si představoval, že uvidím hlavní představitelky nahé, a v tomto filmu se tak stane. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Postava hlavnej hrdinky Gwendoline vychádza z eroticky ladených komiksov Johna Willieho zo 40. rokoch minulého storočia. Objavili sa v časopise Bizarre pod názvom Sweet Gwendoline. (classic)
  • Púštne scény sa nakrúcali v Maroku, scény z džungle na Filipínach a štúdiové zábery zo skrytého mesta v parížskych ateliéroch. (classic)
  • Postava Gwendoline (Tawny Kitaen) je inšpirovaná postavou z bondage komixu od Johna Willieho "Adventures of Sweet Gwendoline". Prvá časť bola publikovaná v pin-up časopise Wink v roku 1947. John Willie je známy i ako editor alternatívneho magazínu Bizarre. (SurbPsycho)

Reklama

Reklama