Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tulák Eddie Lomax je bývalý voják, sužovaný těžkou depresí ze svého života a vojenské minulosti. Chce spáchat sebevraždu, ale ještě předtím, chce navštívit svého indiánského kamaráda Johnnyho, žijícího v odlehlém pouštním městečku Inferno, a darovat mu svou motorku. Cestou přes poušť je napaden bandou rváčů z Hoganova gangu, kteří ho zmlátí, postřelí, ukradnou mu motorku a nechají ho ležet polomrtvého v poušti, aby tu zemřel. Jenže Eddie má mnohem houževnatější kořínek, než by čekali. Zatímco rváči z Hoganova gangu, Ramsey, Matt, Jessie a Petey se vrátí ke každodenní rutině, kterou je terorizování odlehlého městečka a drogový obchod s motorkářským gangem zvaným Heathens. Johnny najde zraněného Eddieho, odveze ho k sobě domů a začne ho léčit. A když se Eddie zotaví, jeho přání zemřít se změní v odhodlání získat zpět svou motorku a to i kdyby měl zlikvidovat, všechny, kteří se mu v městečku postaví do cesty. Kromě svých pěstí a bojových zkušeností, však dovedně využívá i napětí, které v městečku vládne a s pomocí místního všeuměla Jubala Earlyho proti sobě obratně štve Hoganovu bandu a motorkáře. Pomsta v něm probudila nový život a on si vedle snahy osvobodit demoralizované městečko od teroru najde čas i na to, aby se zamiloval do sympatické servírky Rhondy Reynoldsové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

nanamarak 

všechny recenze uživatele

Na to, že měl Avildsen Oscara, točil celkem průměrný filmy. Tohle ale není tak špatný, jak zde mnozí píší. Předtím, když jsem se na to koukal na DVD, jsem si říkal, že ten film bude mít něco kolem 50 %.Proto jsem byl překvapen, že má tak slabý hodnocení, proto ho trochu pozvednu.Toto akční béčko si ovšem podle mě nemělo hrát na něco víc, podle mě to měla být spíš za A) drsná komedie (balení mrtvol starým Číňanem mě pobavilo), za B) akční jízda( Dammovovo by ukradli motorku, on by se uchýlil ke svému indiánskému kámoši, aby si lízal rány, ti, co ho okradli, by mu kámoše zabili, čímž by ho naprosto vytočili, on by je všechny povraždil a se slovy NESERTE MĚ UŽ, DOPRDELE! by z města odjel nebo za C) by to bylo drsné drama o rasismu v Amerických buranských osadách,říznaté trochu těmi obchody s drogama (to by bylo nejlepší). S tímto scénářem být já Avildsen, nechal bych ho přepsat nejakým akčním odborníkem a potom bych tam nechal vrazit komediální prvky od nějakého vtipného mistra komedie. Slabé (hodně slabé) tři hvězdy. PS hudba celkem ušla ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je samozřejmě s podivem, že člověk, který stojí za Rockym nebo ucházející pohádkou pro mládež Karate Kid, dokázal vytvořit i něco takového, ale holt nájem se platit musí. Jean-Claude se zas a znovu vrhá do své oblíbené disciplíny – pomsty – tentokrát na členech gangu z malého městečka Inferno, kteří ho solidně seřežou. Rozdá tak pár ran, tvůrci nabídnou poměrně málo akce, ale i docela zdravou nadsázku. Přesto je to celé samozřejmě průšvih. ()

Reklama

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

Při natáčení Inferna se muselo zkonzumovat nehorázné množství drog, protože natočit něco tak šílenýho, to snad ani nešlo jinak. A právě především u Jean-Clauda jsem po celou dobu sledoval, jestli ještě nemá bílej rypák od koksu, neboť ten tu hází takový ksichty a pózy, že jsem nevěděl, jestli se tomu mám smát, nebo to je fakt takový otřes, ale ve výsledku to nic nemění na tom, že jde jednoduše o jeden z nejhorších filmů Van Dammovi kariéry. Jeho výkon je tu doslova otřesný a nikdo mě nepřesvědčí o tom, že vlastně vůbec věděl, co dělá. Hned v závěsu za ním v konzumaci všemožných opiátu pak určitě musel být Pat Morita, neskutečně trapná to parodie na dědečka hříbečka a když už jsem u toho obsazení, nezapomenutelnou figurkou tu je ještě Bill Erwin, ale v jeho nenapodobitelných výstupech už sehrála svou roli spíš stařecká demence, než vliv omamných látek. Zápletku Inferna jinak odmítám jakkoliv komentovat, to je prostě fakt inferno, bezduchá vypatlanina, kdy je zcela jedno, co se tam děje, protože to stejně neustále působilo jako ta nejamatérštější tvorba vymaštěných hlav, s nehoráznou řadou kiksů, nelogických činů, vět a scén, které vesměs nedávali smysl. A atmosféra se tu pak tvůrcům díky prostředí sice navodit podařila, ale její působivost byla stejně zcela nulová. Ničím dalším, o čem by se zde dalo zmínit, a to třeba i v tom negativním smyslu, už ale Inferno nedisponuje, a tak mohu už jen konstatovat, že tento snímek je zkrátka ryzí filmový odpad, který jasně definuje období Van Dammovi kariéry, kdy byl na skutečném dni, a to jak v osobním, tak profesním životě. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po tragédii s názvem Univerzální voják II se rozhodl Van Damme umřít v poušti (opět) a tentokráte k tomu jakože potřebuje požehnání indiána, kterého hraje Danny Trejo. Inferno je takové peklíčko. Slabé béčko, které má sice zvládnutou režii (což o to, John G. Avildsen má na svědomí Rockyho), ale absolutně nestačí ve všech dalších směrech (i závěrečný souboj, úhlavní záporák, který to má schytat za všechny zlé spíše tak nějak zbyde, je slabota největší). Je to blbé, je to obšlehlé z všemožných různých jiných filmů. Opět nám do městečka přijíždí osamělý bojovník a opět zde máme dva gangy, které je potřeba zlikvidovat. Obyvatele městečka tvoří staří lidi, Číňan, mladé holky a jedna sketa. Van Damme už si jen tak dojíždí své devadesátky a tak si do postele přihraje dvojičku holek a jeho apetít uspokojí až barmanka, která umí skvělé jablečné koláče. Opravdu hodně nenáročná podívaná po, které následovalo solidní Poslání. 30% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nás oba (mě i ještě skeptičtějšího bratra) moc příjemně překvapil, hodnocení zde na CSFD mě ale teď naopak šokovalo. Ke svému názoru budu parafrázovat kolegovu otázku, Kam až lze klesnout? Lze klesnout k filmu, který není tak zábavný a nápaditý, jako je Inferno, lze klesnout k artovým rádobypříběhům o ničem. Prosté, zábavné filmy klasického střihu u mě mají vždycky místo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Původně nesl snímek název Desert Heat. (Eldrick)

Reklama

Reklama