Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že na koncepte Death Wish niet čo pokaziť. Stačí Charles Bronson, suché hlášky, šialení pankáči a masakre. Ktosi ale vo štvrtom diele dostal nápad odstrániť všetko okrem Bronsona a výsledok je nudný generický akčný film. Po exploatačných koreňoch niet ani stopy, všetko tu je maximálne korektné a uhladené vrátane fádnych mafiánov čoby záporákov filmu. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Tahle série má dokonalou sestupnou tendenci. Přiveďte si do rodiny Charlieho Bronsona a máte jistotu, že to někdo z vašich milovanejch odsere aby se mohl Charlie mstít a vybíjet hajzli, v tomto případě drogový kartely včetně jejich bosů. A jde mu to, i přes to, že by už měl jen luštit křížovky a přepočítávat důchod. Chybí mi tu krvavost a přece jen efektnější likvidace grázlů. Je to už přece jen čtvrtej díl a opakování toho samého do nekonečna nikoho moc bavit nebude. Každopádně to pořád ještě celkem jde, ale z celé série je to největší slabota. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už je to prostě slabé, a ta se tvůrci rozhodli, že z Paula Kerseyho udělají v podstatě klasického akčního hrdinu, drsňáka, který prochází městem a zabíjí. Už v něm není nic z toho, co ho dělalo zajímavým v prvních dvou filmech, už v sobě nemá skoro nic uvěřitelného, už není jen člověk z lidu. Už je prostě drsný zabiják. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(72%) Máme tu čtvrtou část skvělé akční série s ještě skvělejším Charlesem Bronsonem. První dva díly jsou TOP, třetí trochu pokulhává, tomu jsem dal lepší 3*, ale zde už tu čtvrtou opět dávám, i když slabší, ale stále je to o ždibec lepší jak třetí díl. Zde to bylo stejně jako v předchozím filmu akční tak, že počet nepřátel likvidoval Bronson ve velkém počtu. Bylo to dějem poměrně jednoduché, což mi nevadilo, i když to bylo takové trochu odlišné, než jsme u této série zvyklí. Hlavně to bylo dost rozmanité, že jsem se chvíli moc nesoustředil. Mělo to zajímavé, ale i méně zajímavé pasáže. Úvod mi třeba moc dramatický nepřišel, ale celé mě to později bavilo. Bronson byl skvělý jako vždy. Hlavně finální cca 20 minutovka měla už velmi slušné tempo. Sice jsem se zde o hlavního ochránce vůbec nebál, nicméně i tak si nemůžu výrazně stěžovat. Akce je dobrá, chvílemi i pestřejší, nějaké ty samopaly, pušky atd. Technická stránka filmů je, co se týče přestřelek o něco lepší než horší třetí pokračování, ale zase jsou zde strašné efekty výbuchů. Ale co, dokážu to odpustit. Na první dva excelentní snímky se to nechytá, ale stále je to dostatečná zábava, ke které se někdy ještě vrátím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak ani čtyřka nějak závratně nenadchla, ale ještě pořád to není odpad. Drogy jsou svinstvo a tak není divu, že Kersey tentokrát trošku nadzvedne mandle podsvětí. Být jím, tak už si na staré kolena nehledám žádnou starou (i když občas je potřeba vyvětrat lachtana), jinak bude zabíjet donekonečna. Já vím, ono ho to baví, ale divák už z toho začíná být poněkud unavený. Stařík má sice lepší arsenál zbraní, ale věk se už zastavit nedá a tak ty fighty vypadají dost směšně, stejně jako „dostihové“ běhy. No jsem zvědavý, s čím se vytasí v dalším díle. Slabých 50% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Paul Kersey (Bronson) jazdí na Oldsmobile Toronado z roku 1986. (m.a.t.o.)
  • V čase natáčania bol 66-ročný Bronson takmer dvakrát starší než jeho filmová priateľka Kay Lenz (34 rokov). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama