Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (1 921)

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Nerad to přiznávám, ale je to průšvih. Už třetí díl byl na hraně, ale po tomhle se k němu rád vrátím. Postradatelní se měli zavřít po trilogii a všichni by byli spokojený. Takovou hrůzu jsem fakt nečekal, akce o ničem, nudná a bez nápadu. Hnusnější efekty jsem už dlouho neviděl, digitální krev k smíchu, hlášky trapný a jestli to chtěli zachránit zmalovanou figurínou Megan Fox, tak to se teda spletli, ta bylo úplně mimo. Těšil jsem se na záporáka Uwaise, protože je skvělej, ale ty blbý Amíci ho vůbec nevyužili, ten mohl předvést tak velký věci a oni ho drželi úplně při zemi, takže taky nic. Jestli chtějí v sérii pokračovat tímhle levným televizním stylem, tak ať se na to raději vyserou rovnou.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Scorsese mě nezklamal ba naopak mě potěšil víc než jsem čekal. Čistá a krásná filmařina, kterou nám Martin dokazuje, že prostě umí jak málokdo. Možná někoho vyděsí stopáž, ale věřte mi, že film uteče velmi svižně. Díky neustálému dobře fungujícímu kombinování pomalejších scén pro prokreslení postav a jejich vztahů, šokujících momentů a znepokujijich scén, kdy sledujeme naprosto nemorální svět zlodějů a násilníků jak si bez jakýchkoliv výčitek berou co chtějí. Scorsese moc dobře ví co točí a o čem chce vyprávět a přibližuje nám tento svět co nejblíže a co nejsrozumitelněji to jde. Herci jsou skvělý, DeNiro si svoji postavu mocnýho hajzla naprosto vychutnává, DiCapriova postava provází diváka příběhem a je asi nejzajímavější, protože se celý film pohybuje na hraně toho, jestli chce patřit do světa zločinců nebo do světa spokojeného rodinného života. Jeho indiánská žena je rozhodně nejsilnější postavou a když budete na film koukat jejím pohledem, můžeme film klidně zařadit do žánru survival,:-) a všechno to funguje naprosto skvěle. Moc se mi líbil výběr právě tohoto příběhu, protože i přes veškerou lidskou zrůdnost co film zobrazuje je natočen s velikou úctou k indiánským kmenům a jejich končící éře. Asi není co vytknout , snad jen může nastat trochu chaos vyznat se v různých jménech a postavách, protože je jich tam opravdu hodně a ten propletenej děj je třeba opravdu bedlivě sledovat. To ale není chyba režie nebo scénáře, film prostě vyžaduje naprostou soustředěnost. Já s tím problém neměl, fungovalo na mě všechno, příběh je strhující, plnej emocí a momentů, kdy člověk se musí opravdu zamyslet nad tím hyenismem, ktery lidé berou jako samozřejmost k úspěchu. Scorsese zase válí a uválel další velký a hluboký film, který se dá jen doporučit.

plakát

Stezky slávy (1957) 

Jak jinak než plná palba, Kubrickova režie je nadčasová a tady se opět potvrzuje. Silný s strhující příběh, který by neměl být zapomenut. Jeden z nejlepších válečných filmů co jsem viděl.

plakát

V zajetí rychlosti (2005) 

Úžasný film o odhodlání a vůli s ještě úžasnějším Hopkinsem. Anthony je prostě pan herec a tohle ho očividně strašně bavilo. Bavilo mě s jakým nadhledem a lehkosti je film odvypraveny a jak dobře to fungovalo. Nelze jinak než doporučit.

plakát

Podraz (1973) 

Krásně stylová věc a velice příjemná podívaná s chytrým scénářem a dokonalou dvojicí Redfordem a Newmanem. Film pro zlepšení a zpříjemnění nálady.

plakát

Moloch (2022) 

Jsem rád, že takových hororů je pomálu, o to víc si užiju, když se takovahle skvělá jednohubka objeví. Atmosférická záležitost s pomalým tempem a úžasným temným vizuálnem. Ke spokojenosti mi to stačí trocha poctivosti a snahy.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Tak konečně !!! Na další lov jsem se opravdu moc těšil a musím s radostí oznámit, že se povedl na výbornou. Přiznávám, že po předešlým průšvihu s názvem Evoluce, jsem měl obavy, ale byly zbytečné. Trachtenberg bude evidentně talentovaný tvůrce, který dokáže zabrnkat správnou silou na nostalgickou strunu , nasadit i udržet původní atmosféru a zároveň si jít po vlastních stopách a je to moc dobře. Atraktivní prostředí komančské domoviny plné nebezpečí, hustých lesů, bažin, skal , kde může odkudkoliv každou chvíli vyběhnout nějaký vlk nebo medvěd, Predátorskému filmu prostě sluší. Ty panoramatické obrazy jsou velkolepé a nádherné, je to opravdu pastva po oči. Byl jsem před zhlédnutím trochu skeptický vůči těm indiánům, nedokázal jsem si úplně představit jak to bude fungovat, ale fungovalo to. Komanči byli dobrá volba, jsou to lovci, dobří, odhodlaní a nebojácní lovci. A mezi nimi je i jedna holčina, která se snaží být tím nejlepším lovcem a složit zkoušku ... Nara. Hlavní hrdinka je výborně zahraná a hlavně je to sympatická postava, který jsem fandil. A to je moc důležitý, protože v poslední době takovou ženskou hrdinku jen tak nenajdete. Postava Nary má nějaký vývoj, jsme svědky toho, že se jí většinu filmu tak úplně nedaří, jak by si představovala, fyzicky rozhodně taky nepatří k nejsilnějším, ale převyšuje ostatní jsou vynalézavostí a intelektem což jí pomáhá v dopadení nebo souboji se svou kořistí a snaží se zdokonalovat. Tímhle mi udělali velkou radost, protože už jsem měl dost přesílených dokonalých piček, které nesmí chybovat ( viz. Cpt. Marvel nebo Rey ze Star Wars ). A tahle holčina spolu s dalšími lovci jejího kmene a skupinkou bledých tváří se snaží ulovit pěkně drsnýho mimozemskýho zmrda, který se sem přiletět vyblbnout nebo spíš taky složit zkoušku dospělosti. Samotný Predátor vypadá skvěle, nový design mě vůbec nevadil, naopak dává to celé predátoří rase zase širší rozměr, proč ne. A je to pěkně krutej a nelítostnej zmrd, za což patří tvůrcům taky velká pochvala a i přes to jakej je to brutální kosič si zachovává určitou loveckou čest, to se mi na predátorech vždycky líbilo. Je i super, že si ho užijeme hodně a zaloví si tu opravdu dosytosti. Možná to zní jakože tím opadá napětí, ale ne, napětí i strach fungují, aspoň na mě to fungovalo. Všichni víme o koho jde, Predátora zná každý, takže proč ho skrývat víc než je nutné. Za mě je to skvěly film s fungující akcí, napětím, atmosférou a uspokojující dávkou krve a useknutých končetin. Trochu mě zamrzelo, že tu chybí klasická Predátoří hudba Alana Silvestriho , ale co se dá dělat. I tak je tu hudba velmi dobrá a emotivní. Tahle série má u mě tedy zatím jen jeden škraloup - Evoluci - ( AvP vůbec nepočítám ), tahle Kořist je povedená, velmi povedená a měla by se fandům Predátora líbit.

plakát

Titanic II (2010) odpad!

Už název filmu mě zaujal, přesněji řečeno rozesmál :-) , stálo ta za to ? Kurva ani omylem. Pokud můžete, vyhněte se tomu jak ledovci uprostřed oceánu. Chtěl jsem se pobavit, ale tohle nebylo ani vtipný.

plakát

Zločiny budoucnosti (2022) 

Svět podle Cronenberga není úplně hezké místo, ale co čekat jiného. Další zvrácenost mistra body hororu, která pravděpodobně bude šokovat a znechucovat nezasvěcené diváky Cronenbergových filmových děl, ale dál nic tak převratného neukáže. Tenle film mi dost připomněl starší Cronenbergův snímek Crash a teoreticky by se dalo říct, že toto by mohlo být něco jako pokračování. Má to spoustu nehezkých, perverzně nechutných scén, skvělou ponurou atmosféru a nápady - hodně úchylné nápady. Bohužel se celý děj pomalu sune a není prostě atraktivní a stále se čeká na ,,něco". Neříkám, že by film vyloženě nudil, ale opravdu se táhne. Chtěl jsem dát velmi silné tři hvězdy, ale zase na druhou stranu, něco podobně zvrhlého se jen tak nenajde a je mi to celkově sympatický, takže dám čtyři hvězdy s odřenýma přišitýma ušima.

plakát

Šaman (1992) 

Docela příjemný překvapení, že zrovna McTiernan dokázal natočil takhle pohodovej dobrodružnej film. Sympatický herecký obsazení, exotický prostředí a i krásná hudba. Nejde o nic převratnýho, ale pokud na to narazím třeba v telce, tak si to klidně zopakuju, je to hezkej film.