Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přece neutekl od pařížských mafiánů, aby se stal terčem pro amazonské zabijáky! Francoisi Perrinovi se vždy podařilo nějakým způsobem své dluhy z karet zaplatit. Život na vysoké noze přece jen něco stojí. Ale tentokrát těch sto tisíc dolarů ne a ne sehnat. Mafiánské dluhy bývají mnohem nebezpečnější než dluhy u banky. První výstraha se ještě přežije, ale druhá… Perrin má starostí až nad hlavu, nebo lépe řečeno o hlavu, a tak, když si ho v noci uprostřed Paříže vybere polonahý Indián jako muže, který má zachránit jeho duši kdesi v Amazonii, je to pro něj jen špatný vtip v nejméně vhodnou dobu. Avšak velmi brzy a rád přijme závazek, který mu pomůže zbavit se mafiánských vymahačů. Čeká ho cesta k brazilským indiánům, kde má, uprostřed deštných pralesů, najít šamanovu duši. V té chvíli ještě tento lehkovážný pohledný muž zdaleka netuší, že při záchraně duše toho druhého je jen krůček k nalezení duše vlastní... Hvězdami filmu režiséra Francise Vebera jsou Jean Reno a herec a zpěvák Patrick Bruel. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jaguár je docela milá dobrodružná komedie, ale řekl bych, že podstatně zábavnější je v první, městské části. Příběh se pak přesune do džungle a tam už to taková legrace není. Francis Veber se ostatně pravidelně osvědčuje v konverzačních, bytových scénách. Odborníkem na džungli je ve francouzské kinematografii Phillipe DeBroca. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Veber dobré náměty prostě umí, a ani zdánlivě nesmyslný příběh o šamanovi z Amazonie uprostřed Paříže není výjimkou. Snad jen postavu Dannyho Treja a jeho mačetové kruťárny si mohli odpustit, do žánru dobrodružné komedie se nehodí. Nádherná příroda, kvůli které stojí za to cestovat. Natáčelo se v Brazílii a Venezuele. Výborný dabingový výkon Oldřicha Víznera ("jsem čestný muž a šlechtic"). ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Taká milá a prostá dobrodružná jazda, ktorá sa chvalabohu neberie vážne. Nepôsobí ani nejak extra blbo, skôr je bláznivá tým, že dbá na všakovaké rituály a tým, že nie je fekálna sa na ňu dá aj pozerať. Veber už toho dokázal viacej, zasadenie Jaguára do okolitého prostredia však filmu svedčí. Len nechápem to nasadenia od Rena, snáď nechce ašpirovať na sequeli Terencea Hilla a Buda Spencera, ale skôr k váženejším rolám. Od 1996teho sa toho ale zmenilo a nič z toho neplatí. Čiže brať to s úsmevom a nie ako dáku enviromentálnu agitku. To je potom smrteľný prístup :). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je tedy večer - jdu shánět peníze a co si přivedu? Starýho Indiána. To jsem celej já." Jestli mě nějaký indián někdy chytí ve výtahu za nos a bude po mně chtít, abych vyhledal jeho duši v pralese, tak mu vyhovím. Podmínkou je zaplacení letenky 1. třídy, mistryně světa v plavání s mačetou Maya v posteli, Campana jako bodyguard a 50 let na splnění mise. Francois Perrin si takto skvělé podmínky zapomněl vyjednat a proto musel pohřbívat hlavu kněze, nechat se okousávat komáry, spát s prasetem či bojovat s mimořádně nepěkným Kumarem. Mě to chvílemi bavilo, občas nudilo, ale amazonská příroda a Maya mi po celou dobu nedovolili odejít od obrazovky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Francois Perrin je vášnivý karetní hráč a tentokrát visí sto tisíc dolarů když mu nešla karta. Ještě horší je, že dluží mafii, která rozhodně dluhy neodpouští. Perrin má starostí plný kotel a jednou v noci uprostřed Paříže si ho vybere polonahý indián s tím, že má kdesi v amazonském pralese zachránit jeho duši. Hlavně, aby se zbavil mafiánských vymahačů. Ocitá se tedy uprostřed deštných pralesů a najednou nalézá cestu k sobě samému. Francis Veber už dávno netočí odlehčené komedie s třeskutým humorem, ale pokusil se také natočit film s myšlenkou, kterou narouboval dost nešikovně do už tak splácaného scénáře a navíc se to k němu ani moc nehodí. Výsledkem je chaotický film, který má do komedie daleko, ale velmi blízko k podivnému a hlavně dysfunkčnímu skloubení několika žánrů. Klady: francouzská dvojka Reno & Bruel + pěkné lokace + náznak originality. Zápory: film se nedrží jednoduché myšlenky a pokouší se o víc než na co stačí - zbytečně filosofický nádech - nekompaktní příběh - nefunkční skloubení žánrů - nudné a zdlouhavé procedury v chabém příběhu - nevýrazný žánrový slepenec - slabá režie - levná triková a technická stránka filmu. Mé hodnocení: 40% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Jméno hlavní postavy François Perrin (Patrick Bruel) používá režisér Francis Veber ve svých filmech téměř pokaždé. Několikrát se takto v jeho filmech jmenoval Pierre Richard. Ještě častěji potom Veber ve filmech používá jméno François Pignon. (korbitch22)
  • Danny Trejo (Kumare) má jako jediný ze všech indiánů na konci filmu při souboji na těle „válečné“ barvy. To pouze proto, aby zakryly jeho výrazné tetování na hrudi a obou pažích. (korbitch22)

Reklama

Reklama