Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přece neutekl od pařížských mafiánů, aby se stal terčem pro amazonské zabijáky! Francoisi Perrinovi se vždy podařilo nějakým způsobem své dluhy z karet zaplatit. Život na vysoké noze přece jen něco stojí. Ale tentokrát těch sto tisíc dolarů ne a ne sehnat. Mafiánské dluhy bývají mnohem nebezpečnější než dluhy u banky. První výstraha se ještě přežije, ale druhá… Perrin má starostí až nad hlavu, nebo lépe řečeno o hlavu, a tak, když si ho v noci uprostřed Paříže vybere polonahý Indián jako muže, který má zachránit jeho duši kdesi v Amazonii, je to pro něj jen špatný vtip v nejméně vhodnou dobu. Avšak velmi brzy a rád přijme závazek, který mu pomůže zbavit se mafiánských vymahačů. Čeká ho cesta k brazilským indiánům, kde má, uprostřed deštných pralesů, najít šamanovu duši. V té chvíli ještě tento lehkovážný pohledný muž zdaleka netuší, že při záchraně duše toho druhého je jen krůček k nalezení duše vlastní... Hvězdami filmu režiséra Francise Vebera jsou Jean Reno a herec a zpěvák Patrick Bruel. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. 1) Klady - pěkné prostředí, námět, základní dějová linka. 2) Zápory - hrozný Indián, nezajímavé a nudné dialogy, tupohlavý hlavní hrdina s dětinským psychologicky nesmyslným chováním. 3) 37letý šansoniér, kytarista a, věřte nevěřte, po několik let profesionální hráč pokeru Patrick Bruel hraje protivného dlužníka Francoise Perrina nepříliš kvalitně, protože stejně působí chvílemi sympaticky. 4) Natáčeno ve Venezuele. 5) Výstižný koment: Subjektiv**. 6) Vážné téma 59letému scenáristovi a režiséru Francisi Veberovi moc nesvědčí a zvolená forma crazy komedie (režisérova oblíbená) filmu taky ne. O třetí hvězdičku jsem si odřel obě uši. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film se sem tam nějakou srandičkou od Jean Rena. Podle mě u toho filmu dosti scházela akce. Nejsem zastánce těch akčních scén za každou cenu, ale když Jean Reno zbil ty chlápky na záchodě, docela mě to vyvedlo z jinak celkem uspávajícího děje. Příjemným překvapením pro mě bylo, když se poprvé na scéně objevil Danny Trejo a následné překvapení, kdy o deset minut později usekl ruku hledači pokladů a ta už ležíc na zemi zmuchlala plechovku, z které se ten zlatokop chtěl právě napít. Přes těchto pár světlých momentů dávám slabé 3*. A to díky dosti předvídatelnému ději a hlavně konci. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době (a poněkolikáté) zkouknuto a musel jsem to napálit ještě o jednu hvězdu výš. Nevidím v tom žádnou agitku na záchranu pralesů, jenom skvělou dobrodružnou komedii. Dokonale sednoucí hudba, dobrý Bruel, výborný Reno a božská Patricia Velásquez... No, bez ní by to možná nebylo úplně ono, mám pro ni fakt slabost, ale je to moje hodnocení, ne? ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jaguár je docela milá dobrodružná komedie, ale řekl bych, že podstatně zábavnější je v první, městské části. Příběh se pak přesune do džungle a tam už to taková legrace není. Francis Veber se ostatně pravidelně osvědčuje v konverzačních, bytových scénách. Odborníkem na džungli je ve francouzské kinematografii Phillipe DeBroca. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Spoustu lidí si stěžuje, že Jaguár neni moc vtipnej. V porovnání s ostatní Veberovou tvorbou je to možná pravda, ale pořád je snímek vtipnější (minimálně na začátku), než většina komedií posledních let. Příběh jednoduchej, ale zábavnej a konec předvídatelnej, avšak podanej hodně sympatickym způsobem. Herecký obsazení sympatický, ten indiánskej šaman byl fakt hustej :) "Mladej" Danny Trejo klasicky v roli záporáka, ale kde jinde ho uvidíte jako indiána? Celkem příjemný spojení akce, dobrodružství a humoru. I když je pravda, že víc akce by stejně jako rozsáhlejší výprava vůbec nebylo na škodu, čtyři slabší hvězdy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Danny Trejo (Kumare) má jako jediný ze všech indiánů na konci filmu při souboji na těle „válečné“ barvy. To pouze proto, aby zakryly jeho výrazné tetování na hrudi a obou pažích. (korbitch22)
  • Jméno hlavní postavy François Perrin (Patrick Bruel) používá režisér Francis Veber ve svých filmech téměř pokaždé. Několikrát se takto v jeho filmech jmenoval Pierre Richard. Ještě častěji potom Veber ve filmech používá jméno François Pignon. (korbitch22)

Reklama

Reklama