Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět s poněkud banálním začátkem. Jon Voight se blýsknul skvělým hereckým projevem, podpořeným decentní prací maskérů. Vězeň Manny v jeho podání byl skutečný živel, opravdový formát. Výkon Erica Robertse nejsem schopná posoudit, protože postava užvaněného přisírky Bucka byla k uzoufání otravná. Utíkat z vězení, takového opruze bych sebou v žádném případě nebrala... kdyby jo, musela bych ho zabít. Filmu se dají vytknout určité stereotypy (např. zlý ředitel věznice) a prohřešky vůči realitě i logice, ovšem ve výsledku se jedná o příjemné překvapení, kousek svižný, nikoliv bezduchý, navzdory takřka dvouhodinové stopáži žádná nuda. Můj dojem kolísá přesně mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami. Ale vzhledem k tomu celkově zastaralému béčkovému vzhledu, nic moc hudbě, klišoidním situacím a fakt těžko snesitelné osobě Bucka se přikloním k nižší hodnotě. 69% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt hustec! Čekal jsem nějakej "osmdesátkovej" akční film a dostal naprosto něco jiného a o dost lepšího. Ten film má do naivity 80. let daleko a chvílema je to až nečekaně drsný, hlavně díky naprosto skvělé postavě Johna Voighta, který to zahrál fakt výborně. Manny je v jeho podání fakt drsňák a furt všechny stírá, hlavně tu holku. John P. Ryan je mu důstojným protivníkem a vypadá jak hroznej mariňák. Eric Roberts je stále jen komandován Mannym a až ke konci si jeho postava prosadí svou. Roberts roli ztvárnil také dobře. Opravdu si nenechte tuhle jízdu ujít. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pěkné filmové zpracování, skvělý herci a hodně působivé zpracováni děje, film už od začátku bere super nádech napětí a akce a drží si to pěkně celý film dokud nepřijde konec protože tam to umě posraly, já chtěl jiný a ne že vlak odjede a puf, to mě prostě šokovaně zklamalo ale když to tak má byt proč ne film se určitě i tak líbí a myslím si že za 3 je to akorát. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Temny a mrazivy trhriller o dvou uprchlych trestancich - zkuseny Manny - ktery ma ve vezeni zaslouzeny Respekt a mlady Buck, jehoz pocatecni respekt a uznani k Mannymu se postupne meni na nenavist. Celou dobu sledujeme psychologicky vyvoj obou hrdinu, a nutno rici, ze se jejich povahy opravdu zmeni a nebude to jedine zmena ve filmu. Jon Voight tady podal rekl bych svuj nejlepsi vykon - se svym padouskych xichtem do role zapadl a doslova vdechl Mannymu zivot. Eric Roberts taky zvladal svoji roli "bazanta" a i kdyz hraje zprvu druhe housle a vsechno nechava na svem zkusenejsim "kolegovi" tak si zacina uvedomovat ze vzdy neni dobre byt tou tichou vodou. Atmosfera filmu je patricne husta a zvlaste sceny na vlaku sou zvladnute na jednicku. Myslim, ze film si hodnoceni 75% zaslouzi a i kdyz rozpocet urcite nebyl velky to co film splnit mel to taky splnil. A taky se v nem jako ve svem vubec prvnim filmu mihnul Danny Trejo ;) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Uprchnout z vězení a naskočit do vlaku, který nikdo neřídí, tomu říkám pořádný pech :o) Samotný příběh nijak objevný není. ( to se nedá u takovýchto snímků ale čekat ) . Co ale zvedá tento snímek, to je vynikající ŽIVELNÝ výkon Jona Voighta. Když se k tomu přidá řádná špetka napětí v kombinaci s dobře navozenou atmosférou umocňující bezvýchodnost situace spojené s drsnou krajinou Aljašky a nebudete u toho snímku moc přemýšlet nad těmi ( pár ) nelogičnostmi, tak budete odměněni parádní adrenalinovou jízdou. p.s. že tento snímek bude končit citátem z Shakespeara, to bych si neodvážil tipnout ani v nejdivočejších snech..... 70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • V originále byla postava Jona Voighta vrahem, ale Edward Bunker ji změnil na kasaře, protože cítil, že vraha by spoluvězni nerespektovali. (džanik)
  • Obie Weeks byl v době natáčení zaměstnancem Aljašských drah. Roli ve filmu dostal, protože byl současně ctižádostivým hercem. (džanik)

Reklama

Reklama