Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,936,012Tržby Celosvetovo $9,100,000║ Herci Jon Voight a tiež Eric Roberts sú fajn, len škoda že dej nie je viac húževnatý, lebo veci čo sa udejú v nezastaviteľnom vlaku majú niečo do seba ale na celý film mi to príde trošku málo. /60%/ ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jasně že příběhem a trochu i zpracováním je to béčko béčkovité, ale herecké výkony, dynamický střih a v neposlední řadě nezastavitelný splašený vlak tomu dodávají velmi přesvědčivou masku vytříbené akční podívané. Končalovskij se na režisérské židličce sice moc nepřetrhl, ale o to více je snímek svižný a v závěru i emocionálně úderný. Chcete-li na 100 minut vypnout a sem tam nějaký ten stříkanec krve vás nerozhodí, není nad čím váhat. 75% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typická osmdesátková jízda, jak ji mám rád. Syrové, mrazivé, neutěšené. Chladný, odevzdaný se osudu, a přesto bojující Voight a v holportu s ním Roberts, co je na zabití. Protřelost životem versus naivita mládí. Boxerský ring a potyčka okolo, kdy dojde i na střeva ven. Vynikající kamera doprovázená působivou hudbou sviští společně s vlakem vražednou rychlostí 130 km za hodinu. Bílé pláně, hory, tunely. Naháněčka vrtulníkem nepostrádala adrenalin. Nefanděte zločincům, když ředitel věznice je megablb. Úplně jsem cítil ten ledem pokrytý povrch lokomotivy, když po něm odsouzenci střídavě šplhali. I po letech, bez omračujících počítačových efektů, výborná podívaná. Jeden by nevěřil, co se všechno dá vymyslet s rozjetým vlakem a zoufalým triem na palubě. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Temny a mrazivy trhriller o dvou uprchlych trestancich - zkuseny Manny - ktery ma ve vezeni zaslouzeny Respekt a mlady Buck, jehoz pocatecni respekt a uznani k Mannymu se postupne meni na nenavist. Celou dobu sledujeme psychologicky vyvoj obou hrdinu, a nutno rici, ze se jejich povahy opravdu zmeni a nebude to jedine zmena ve filmu. Jon Voight tady podal rekl bych svuj nejlepsi vykon - se svym padouskych xichtem do role zapadl a doslova vdechl Mannymu zivot. Eric Roberts taky zvladal svoji roli "bazanta" a i kdyz hraje zprvu druhe housle a vsechno nechava na svem zkusenejsim "kolegovi" tak si zacina uvedomovat ze vzdy neni dobre byt tou tichou vodou. Atmosfera filmu je patricne husta a zvlaste sceny na vlaku sou zvladnute na jednicku. Myslim, ze film si hodnoceni 75% zaslouzi a i kdyz rozpocet urcite nebyl velky to co film splnit mel to taky splnil. A taky se v nem jako ve svem vubec prvnim filmu mihnul Danny Trejo ;) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

"I sebevětší dravá bestie dokáže mít aspoň trochu lítosti, já ne ... protože jsem člověk!" Několik set tisíc tun ocely řítící se nekontrolovatelně rychlostí 145km/hod. Na palubě čtyřspřeží lokomotiv ultradrsný trestanec Manny se svým parťákem na útěku z basy. Proti ním ultrazlý ředitel věznice stíhající vlak v helikoptéře s jediným cílem - zabít oba dva uprchlé trestance. Když uprchlíci vlak nezastaví zemřou. Pokud jej zastaví tak je pronásledovatelé zabijou. Atmosférický akční thriller jaký se jen tak nevidí. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • První lokomotiva nebyla nikdy poškozena – srážka byla pro film kašírovaná a stroj dostal přesvědčivé „maskování“. Tento typ lokomotiv byl původně navržen pro potřeby armády USA a měly mít možnost se přizpůsobit různým rozchodům kolejnic v Evropě pro případ válečného konfliktu. Dvacet let byly zavřeny ve skladu, pak jich třináct odkoupila Alaska Railways. Protože jejich údržba byla značně náročná, byly vyřazeny z provozu v roce 1984. Stroj s identifikačním číslem #1605 „hrající“ ve filmu byl bezprostředně po jeho dokončení sešrotován. (Robbi)
  • Jon Voight si nechal upravit nos, aby byl jeho výraz dostatěčně „vinný“, nosil falešné zuby a jeho nápadem byl Mannyho knír. (ČSFD)

Reklama

Reklama