Reklama

Reklama

Černý orel

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Inspirací tohoto snímku jsou léta studené války za prezidenta Reagana. Bojové letadlo F-111 je sestřeleno nad Středozemním mořem. I když pilota ani bombardér už nelze zachránit, přesto si americká vláda nemůže dovolit přijít o supertajné laserové palubní zařízení. Závod s časem však vyhrává skupina KGB, vedená nelítostným Andrejem, a ukořistí cenný náklad. CIA povolá experta Kena Taniho, známého pod kódovým označením "Černý orel". KGB se uchýlí k úskoku: unese Kenovy děti i jeho pomocníka. Taniho mise se tak rozšiřuje: kromě hledaného leteckého systému musí zachránit rodinu i přítele. Ale v cestě mu stojí už jen Andrej – nejnebezpečnější ze všech nepřátel. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Skoro až bondovský film, ktorý má (okrem totálnej tuposti) hlavný problém v tom, že Kosugi nemá charizmu a nevie hrať a to, v čom je naozaj dobrý - teda mlátičky - zohráva vo filme len malú úlohu. JCVD ho tu valcuje vo všetkých ohľadoch a nás vôbec neprekvapuje fakt, ktorý z nich sa bez ohľadu na svoje fyzické schopnosti stal svetovou hviezdou akčného filmu. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Co to proboha je?Tak tohle je jednoznačně nejhorší film s Van Dammem co jsem viděl!Neuvěřitelná katastrofa!Viděl jsem to s tragickým dabingem od Intersonicu,akce sice byly,ale napětí?nula nula nic...nesmyslnej scénář a dementní dialogy ze kterých kolikrát ani člověk nepobral o co jde...musel jsem se na to dívat na dvakrát,protože na jeden zátah bych to nedal!Velkej průser prostě je,že Van Damme dělá v každým filmu to samý...při svých kopech a úderech furt stejnej xicht a postoj,furt stejný otočky nebo provaz...připadalo mi to v jednu chvíli,jak jeho fighty z Krvavýho sportu nebo Karate Tiger a to je jedna z věcí proč to vždycky byl a bude jen béčkař :( 10% ()

Reklama

lundgren86 

všechny recenze uživatele

Filmy s Van Dammem z přelomu dekády 80./90. bývají roztomile nesmyslné a mají spád. Tohle je výjimka. Nesmyslnost tady rozhodně není roztomilá a film je zdlouhavý. Že Van Damme hraje záporáka by nebylo na škodu - film se mu snažil v některých částech díky románku se spolubojovnicí Natašou vtisknout i lidskou tvář. Bohužel rozštěpy a kopy z otočky byly na filmu jedna z mála pozitivních věcí. Těmi zbývajícími bych označil to, že se v roli kapitána rybářské lodi objeví Jan Tříska a možná ještě to, jak hlavní hrdina synovi vysvětluje, že Sověty nelze označit za ty zlé, protože oni si myslí, že zlí jsou Američané. Každopádně zápletka studené války určitě vytvořila lepší filmy a tento působí dost křečovitě. Nesmyslné je poslat do místa tajné nebezpečné operace děti hlavního hrdiny... jako trapné klišé působila i zrada spolupracovníka od hlavních hrdinů, člověk v podstatě od začátku jen čekal, kdy se tenhle prvek a u koho objeví :) No a na náladě mi nepřidaly ani konfrontace mezi hlavním hrdinou a záporákem Van Dammem. Při první hrdina po zbytečně dlouhé štípané, kde nemá navrh, udělá hrozící gesto a veme čáru skokem do vody. No a druhá bitka, která skončí bez vítěze, aby pak parťák hlavního hrdiny Jeana postřelil a toho pak semele vodní šroub, to bylo snad ještě horší :) Celý film na mě působil nudně a kontroloval jsem stopáž v naději, že přijde nějaký famózní strhující závěr. Ale minuty nakonec doběhly a atraktivní část filmu nedorazila. :) nuda. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhá záporná role Jean Claude Van Damma a ve své době jak jinak, než ruská. Studená válka byla in, takže nepřekvapí téma tohoto snímku, který po žánrové stránce nedopadl zrovna nejhůře. Hlavní role se zhostil poměrně neznámí Šó Kosugi. Trochu jsem si na něj zvykal, ale povedlo se mu ve mě vzbudit své sympatie. Pro nás je ohromným překvapením účast Jana Třísky, který byl v té době v emigraci. Jeho role kapitána lodi je v první polovině snímku vcelku velká, i když toho dohromady moc nenamluví. I tak je to velice výsostné. Ani Van Damme není tentokrát moc výřečný, ale s ohledem na jeho postavu to není nijak omezující. Za něj hovoří činy. Jako prašivý Rus byl velmi uvěřitelný. Souboje jsou k pokoukání a i když je občas vidět že rána padla vedle, nijak nezhoršují kvalitu choreografie, o kterou se postaral Šó Kosugi osobně. Dnes samozřejmě snímek vyznívá naivně, ale ze svého nostalgického kouzla stále nese svoji jistou zvláštnost a nejistotu své doby. ()

padina odpad!

všechny recenze uživatele

Tupá neakční nuda. Do toho nervydrásající chlapečkové synáčkové Kosugi, nesmyslné úniky... Souboje minimalistické, sporadické, kratičké a dost chabé - Kosugi dělal choreografii bojových scén? To snad měl celou dobu těžkou kocovinu. Zlatej, a přitom o dva roky starší, Ivan Kračinskij. Je mi líto, ale ani za JCVD (kvůli kterému jsem to zhlédla), ani za Třísku to na žádnou hvězdu prostě není. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo na Maltě. (Eldrick)
  • Z celkového rozpočtu 3 miliony amerických dolarů si Van Damme odnesl honorář 70 000 amerických dolarů. (Eldrick)

Reklama

Reklama