Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

swed 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že Van Damme je béčkař, to ovšem neznamená, že se u jeho filmů nemůžeme příjemně bavit. Filmy jako "Krvavý sport", "Kickboxer" anebo hodně solidní "Živý terč" rozhodně nedělají akčnímu žánru ostudu, "Dvojitý zásah" je bohužel jiný případ. Jednoduše řečeno: je to nuda. Příběh plný logických děr nikam nevede, Jean-Claude a spol. jen čekají až si je akce sama najde. Na filmu se navíc podepsal zub času a to je asi tak jediné konstatování, které si po jeho skončení odnesete (pokud ovšem dříve neusnete). 4/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Připomenutí tohodle fláku sem si plánoval už dlouho. Těsně po vzniku jsem měl doma kopii na vhs. Pak jsem ale dělal čistku, a tohle a spousty tehdejších filmečků z hong-kongu zmizelo na smetišti. A co těch filmů tehdejší doby bylo. Je pravda, že tohle patří k tomu lepšímu. U mě ovšem pouze tři hvězdice. Na víc to nevytáhnu. 50%. ()

Reklama

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Jako jo, dá se. Film je dějově slušně rozehraný a dohraný. Problém je ve středových pasážích. Jednak je tu přítomné výrazné hluché místo na ostrově. A pak se tu najde několik akčních scén, které nejsou moc zábavné - spíše pomalé a toporné ( zejména přestřelky). Van Dammovo herectví je v rámci možností dostačující. Svým způsobem musím před ním smeknout, protože v kontextu akčního filmu a hereckého umu představitelů akčních figur jde o akt dosti ojedinělý. Postavy vytěžily jeho tehdejší herecké schopnosti na maximum. Byť jsou oba bratři typově odstíněni docela tupým způsobem, Van Dammovi se daří vytvořit dvě odlišné, plnokrevné figury. Lepší je jednoznačně v poloze Alex. Zajímavé je, že v momentech, kde se Lettich snaží Van Dammovu dvojpřítomnost - nepřítomnost ochcat střihem, funguje to lépe, než v místech, kde jsou obě postavy ostentativně trikově nacpané do jednoho záběru. Tyto momenty mají spíše tendenci na sebe nevhodně upozorňovat a atrakčně zcizovat ve smyslu "koukněte se, on je tam dvakrát"....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/dvakrat-sheldon-lettich-dvojity-zasah.html ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

"Hele, seber si svoje módní hadry a hedvábný slipy a vrať se do Disneylandu!" Věřte nebo ne, ale byly doby, kdy v akčních scénách bylo opravdu něco vidět, střihač nejel na speedu a zpomalovačky vypadaly skutečně cool. Žádný dráty, za to oku extrémně lahodící choreografie plná potu a krve. Na to, kolik je tu rádoby expertů na oldschoolovou akci, je ale trochu podivné, s jakou všeobecnou oblibou se tu do téhle klasiky kope (inu, stádečku zvonečky, čest výjimkám!). Příběh není o nic řidší než v případě uctívaných Expendables, má to spád, hromadu luxusních hlášek, záporáky jak ze slabikáře a mraky školených komparzistů na odstřel. Možná ze mě mluví jen infantilní duše milovníka full-contactu, ale tahle prostá, leč značně výbušná symbióza USA/Hong-Kong vážně nedopadla vůbec špatně. A Van Damme se s tím vším (a vlastně taky sám se sebou) popral skvěle. A teď mě kamenujte dle libosti. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Prvy zo Jean Claudovych "klonovych" uloh. Ukladna vrazda rodicov,zjazveny Bolo Yeung, dvakrat Jean Claude Van Damme a mlatenica moze zacat :) Len ten Jean Claude ako Alex je nasmiech, ruzove sortky,pritepleny hlas s belgickym akcentom,uplna parada...Samozrejme ten hlas si clovek uzije len v orgininaly. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Jean-Claude Van Damme se kompletně postaral o choreografii všech soubojů. (korbitch22)
  • Van Damme se podílel i na námětu a scénáři. (Eldrick)
  • Van Damme, jehož honorář za film činil 600 000 amerických dolarů, byl za svou dvojroli nominován v soutěži MTV Movie Awards v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)

Reklama

Reklama