Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

bourec 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době sem si vzpomněl na tenhle van Dammův film. Trochu zvednu hodnocení, a to i přes to, že těch podivností ve filmu je spousty. Ale je pravda, že takhle ty akční a bojový béčka v devadesátkách vypadaly. Samosebou to má i svoje kouzlo. Aniž bych chtěl film hanit, ale některý VanDammovi filmy se mě líbily víc. Ale dneska se mě to snad líbilo víc než kdysi. 60%. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Z filmov, ktoré komentujem si môžete vyvodiť detaily môjho profilu. Takže ... súhlasím so všetkými, ktorí hodnotia túto poctivú "van Dammovku" vyššie ako 2 hviezdičky. A to najmä kvôli súbojom, ktoré "odpadoví" kuvici kritizujú. Ak už niekto zažil pouličnú bitku, potom vie, že by (s odhliadnutím od martial arts) prebiehala nejako takto. A choreografia - geniálna. Navyše príbeh - akokoľvek klišéovitý a banálny - ma vždy dojme a emocionálne odrovná. Takže kam sa hrabú tzv. romantické dojáky, lámačky vĺn a podobné "vyššie umenie". A kam sa preboha hrabe Živý terč. Veď všetci dobre vieme, že každý ho tu vyzdvihuje len pre Johna Woo. Ale tento komentár nemal byť útočný, takže ... kľudne si tu ďalej odpadujte :-) veď Jean - Claude je už OFF. Technická poznámka: na pirátskych kazetách z NSR pod týmto názvom. (23.11.2004) ()

Reklama

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, jeden z nejlepších Van Dammových filmů, motivační i emocionální scény. Je to určitě hodně ovlivněné mým dětstvím. JCVD patřil od mala k mým největším borcům. A když malá Nicole na pirátské VHSce zavolala onkel Leon po tom co vyběhl v závěrečné scéně za horizontem, k tomu ta hudba, no.... To je na kapesník :-) Van Damme ukazuje že umí nejen kopat a boxovat do vajec, ale i hrát. jasných 100% ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Pro mne kultovní snímek. Jeden z důvodů, proč jsem se v té době začal věnovat bojovým uměním. A pro Van Damma nejlepší akční záležitost. Naprosto jednoduchý příběh, klasická 80. léta, ale především kvalitně a reálně udělané a nasnímané bojové scény v různých podobách. Ale i solidní doprovodná hudba a dojemný závěr. Nic víc, nic míň. To mi stačí... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce o stupeň horší, záporáci méně charizmatičtí a děj o slušnou řádku procent debilnější s motivem tak slaboduchým až je to vtipné. Velmi slabý přírůstek. Kickboxer a další měly alespoň příjemný nádech mystičnosti - z části i kvůli tomu že byly natočeny mimo US. A právě tento prvek Lví srdce zabijí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Většina filmu byla natočena v oblasti Los Angeles, včetně scén v New Yorku. (Homerking)
  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)

Reklama

Reklama