Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako malý děcko sem tenhle film neskutečně zbožňoval a vždy sem chtěl být jako Lyon.Postupem let sem na film zapomínal až se mi z Van Dammovského hledáčku tak nějak vytratil úplně.Po dlouhé době sem si ho s kurevskou dávkou nostalgie pustil a s překvapením sebe sama sem si uvědomil,že je to vlastně nejlepší Van Dammovina.Bojové béčko 90tých let,se všemi plusy a mínusy co k tomuto žánru patří.Jenže tady funguje dojemný příběh a klasicky poddané téma vítěztví dobra nad zlem,jakkoliv to může znít fádně a pro některé čurybrky i hloupě,jen proto že tam hraje Jean Claude.Příběh jako by odrážel život samotného JCVD.Příjemná hudba,skvělé fajty ( hlavně ten poslední ) a to správné testosteronové Van Dammovo správňáctví až do morku kostí,až do Lvího Srdce.Mám rád tyhle filmy,plné cti a odvahy a respektu,nejsem puboš,nejsem naivní,ale stále v něco věřím...zkuste si to někdy pokrytci :) 100% ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Páni já vůbec netuším, jak a kde jsem k tomuhle filmu přišla?!?! A netuším, proč jsem ho vůbec dokoukala, protože tam nebylo vůbec nic, co by mě zaujalo...snad jedině ta příšernost Synthie a zrzavá nádhera matky a dcery. No a to je docela málo. Ale asi byly nějaké skvrny na slunci a dokoukala jsem to a tak teď můžu říct, že jsem viděla Van Dammův film. Mno, jako nic moc tedy. Ale chápu, že tohle má nekdo rád. Já si jen prostě spletla dveře a vlezla jsem na jinej večírek, můžu si za to sama:)) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kýč není v kopáčově filmografii ničím výjimečným a na choreografy měl (kromě Krvavého sportu) vždycky docela smůlu a tak se žádný z jeho fláků neskví bůhvíjak památnými bojovými scénami. Lví srdce mne ale vcelku po letech překvapilo, možná to bylo i vcelku životnou postavou zmrzačeného manažera Joshui, ale já nebyl z celé té nanicovatosti nijak zvlášť otrávený, byť tedy slaďounká neteřinka byla na pěstičku.  Souboje pak té krásy sice příliš nepobraly, ale zase jich bylo dost, odehrávaly se v pestrém prostředí i oděvech ( bazén a plavky, to nevymyslíš) a  proti neandetrálci jsem Žánovi ten palec i držel. Tři nezávadné by byly tak akorát, ale proč zase jednou lehce nepřidat. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Na tyhle vandammovky z doby, kdy byl v kurzu, se musí koukat skrzeva speciální filtřík a kritéria, nedá se to hodnotit jako seriózní věc. V kontextu s dobou a náladou a nostalgií atd. Tenkrát jsem to na té ohrané VHSce baštil a nebyl jsem sám, byl to pro nás západní bouchač, vow, a dnes se na to rád napůl z nostalgie a napůl pro zasmaní mrknu klidně znova, ač tomu příběhu a Van Dammovu "herectví", ehm, se jeden musí řehnit... ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Pro mne kultovní snímek. Jeden z důvodů, proč jsem se v té době začal věnovat bojovým uměním. A pro Van Damma nejlepší akční záležitost. Naprosto jednoduchý příběh, klasická 80. léta, ale především kvalitně a reálně udělané a nasnímané bojové scény v různých podobách. Ale i solidní doprovodná hudba a dojemný závěr. Nic víc, nic míň. To mi stačí... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Dva vojáci, kteří pronásledují hlavního hrdinu, aby jej odvedli zpět k armádě, odkazují na Van Dammovu prvotinu Krvavý sport (1988), kde byli taktéž dva vojáci, kteří měli přivést Van Dammovu postavu zpět k jednotce. (Lorge)

Reklama

Reklama