Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean-Claude Van Damme utekl z cizinecké legie za bratrem do Ameriky. Ten bojuje mezi životem a smrtí a jeho rodina nemá peníze na léčbu. Jenže jak získat nějaké prostředky? Pomůže pouliční rvačka? (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem chtěl v dětství vždycky vidět, ale dostal se na řadu až dnes, ale lepší teď, než nikdy ne ? Velkou zásluhu na tom má i momentální féjk karanténa. Lví srdce je dobrý karáčo, které mě bavilo i po tolika letech a bylo pěkný si připomenout mladého Žána a určitě to patří mezi jeho nejlepší filmy ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zase mě jednou dostala stará dobrá VHS nostalgie. Tohel byl šlágr pirátskejch VHS za dob komoušů a ty časy, kdy jsme v počtu devíti parchantů na jeden pokojíček žrali JCVD každej kop se do mýho hodnocení prostě promítnout musí. S dějem si ani tentokrát mistr Belgie nelámal hlavu a vsadil na osvědčenej těžce originální model "smrt bratra", jako bejt bráška Van Damma, tak se klepu jak ratlík. Osobně tady ty sobouje považuju za tvrdší než třeba v Krvavým sportu, navíc prostředí poluučních zápasů je mě sympatičtější víc než klasiká aréna. Co se týče soupeřů, tak tady to není tak, že od začátku to jsou sračky a až ten psolední je king, on už ten skot byl drsnáček, tarzan taktéž, samozřejmě finálovej opičák myl o třídu vejš, ale jd eo to že člověk viděl přece jen víc výrovnanějších soubojů. Docela se mě líbila ta titulní mrcha, což ve Van Dammových filmech (těch prvních ) není tak častý jev, že by se v něm objevovala ženská, takže to je někdy docela homosexualismus sledovat zpocený gorily jak do sebe bušej a napínaj svoje svalíky. Co mě na filmech s JCVD fascinuje, že když někoho bouchne, je detail na jeho obličej a on se tváří jak kapr po souloži a ještě se mu klepe tvář, jak jak deset deka sulce. To si připadám jak v nějaký paradoii. Pan Stanislav Kindl mě upozornil samozřejmě s dostatečným počtem urážek mé osoby, že jsem tento film nemohl sledovat za komoušů, protože je z roku 1990, má samozřejmě pravdu, pirátská VHS na který jsem film viděl mě zmátla, ale nic to nemění na tom, že jsem byl překvapen kolik urážek a osobních výpadů na mou osobu Stanislav Kindl vypustil ze svých úst, tam kde stačí prostě upozornit a říct "hele máš tam blbost" si člověk musí přečíst odstavec plnej nenávisti, osobních urážek a žluče. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kromě Smrtícího zatykače vznik v roce 90 ještě Lion. Úvodní atmoška ugrilovaného chlápka, který je brácha našeho JCVD dává tušit, že tentokráte se legrace určitě nedočkáme. Téma je notně pochmurné a přestože jsem nikdy nepobral, jak může být švagrová na našeho hrdinu naštvaná, kvůli tomu že propásl smrt svého bráchy. Z lidského hlediska přeci chápu, že cizinecká legie není holubník a JCVD se snaží seč mu síly stačí, aby se nějak protloukl až do LA. A taky že se mu to pomocí výdělků na pouličních zápasech nakonec podaří. Bohužel pozdě. Jenže zbývá ještě vydělat penízky pro svou jedinou rodinu a tak musí sfouknout celkem 6 protivníků v soubojích různorodé kvality. Dva souboje jsou zcela o ničem, v dalším pleskne chlápka přes pytlík, v dalším si to rozdají kdesi na parkovišti mezi auty se Skotem a zajímavé jsou tedy jen když vlasatého Tarzana knokautuje efektně loktem do držky a poslední závěrečný proti Attilovi. Kromě tohoto nabízí Lion opět děj, ale ten stojí docela zahouby. Lion není zrovna sympatická postava a poprvé jsem měl s Jeanovou postavou jako takovou slušný problém. Působí zbytečně arogantně až nafoukaně, přestože mu vlastně okolí neustále pomáhá. Problém Lvího srdce vidím také v tom, že na Lettichových filmech zub času zapracoval možná víc než u jiných. Neumím to moc vysvětlit, ale kouká se na to podstatně hůř, přestože prvních 10-15 minut není vůbec špatných. Také mě moc nesedí jakýsi pokus o doják. Tohle mě prostě k Jean-Claudeovi moc nejde. 55% ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je zde málo lidí kteří hodnotí více jak třemi *, ale já to beru tak, že tenhle snímek je prostě jeden z těch snímků na které nezapomenu. Viděl sem jej jako malý kluk a samozřejmě mě to oslovilo, tak jako rambo nebo jakýkoliv jiný film, který v tý době letěl a jehož hrdina byl obrazem dobra a cti. Takže tento snímek hodnotím 4 * a to proto, že je to z mládí srdeční záležitost. Je jasné, že když se na tento snímek člověk podívá v dnešní době tak v něm vidí nekvalitní béčko,ale v době kdy to letělo např. na satelitu a nebo na videokazetách byl ten film k nezaplacení. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době sem si vzpomněl na tenhle van Dammův film. Trochu zvednu hodnocení, a to i přes to, že těch podivností ve filmu je spousty. Ale je pravda, že takhle ty akční a bojový béčka v devadesátkách vypadaly. Samosebou to má i svoje kouzlo. Aniž bych chtěl film hanit, ale některý VanDammovi filmy se mě líbily víc. Ale dneska se mě to snad líbilo víc než kdysi. 60%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • S choreografií bojových scén pomáhali Van Dammovi jeho přátele Michel Qissi, který ve filmu zvárnil legionáře Mustafu, a Frank Dux, jenž dělal zároveň všem bojovníkům kondičního trenéra. (korbitch22)
  • Dva vojáci, kteří pronásledují hlavního hrdinu, aby jej odvedli zpět k armádě, odkazují na Van Dammovu prvotinu Krvavý sport (1988), kde byli taktéž dva vojáci, kteří měli přivést Van Dammovu postavu zpět k jednotce. (Lorge)

Reklama

Reklama