Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během křížových výprav dorazili v roce 1099 křesťanští vojáci do Jeruzaléma. Vtrhli do města a začali hromadně vraždit obyvatele. Křižák Charles Le Vaillant byl natolik demoralizovaný hrůzami z války, že se rozhodl vytvořit nový náboženský řád, který by v míru spojil příslušníky tří náboženství, které se v oblasti dostávaly do střetu - křesťany, židy a muslimy. Jako jeho vůdce a mesiáš sepsal posvátné texty, rychle získával stoupence, ale křesťanští kněží ho nařkli z kacířství a poštvali proti němu a jeho stoupencům křižáky. Během útoku byla poslední kapitula posvátných textů ztracena kdesi na poušti a řád rozprášen. Přesto i nyní, v současném Izraeli, pokračují věrní stoupenci Le Vaillantova řádu v praktikování jeho pokojného učení. Jeden z nich, Cyrus Jacob, má na úmysly řádu zcela jiný, značně deformovaný pohled, který hodlá prosadit za každou cenu s cílem rozpoutat náboženskou válku. Rudy Cafmeyer je zloděj a pašerák drahocenných historických artefaktů. Pronikne do dobře zabezpečené budovy, kde se mu sice podaří ukrást Fabergeovo vejce, vyrobené pro ruského cara, ale při odchodu se spustí alarm, a tak mu nezbývá než se ven probojovat. Navzdory svému způsobu obživy není Rudy špatný. Je milující syn, který pro svého otce, profesora Oscara Cafmeyera, udělá cokoli. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Darmo sa tu stretli Van Damme a Sheldon Lettich (scenarista klasickych B-cok ako Bloodsport, Rambo III, Lionheart, Double Impact - ten dokonca aj reziroval). Van Damme prispel svojou troskou ako spoluscenarista a vysledok je NUDNY odvar plny trapnych vtipov a stokrat videnych otociek. Snad par akcnych zaberov stalo za to, ale inak sa konal amatersky Straight-to-video pocin. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme se moc chtěl vrátit na akční vrchol. Spojil se pro tento účel se svým kamarádem Sheldonem Lettichem, se kterým natočil svoje úspěšné filmy, ale tenhle film je jen stín jejich akčních libůstek, které spolu stvořily na prahu devadesátých let. Příběh je natočen až příliš průměrně až slabě, a to na prahu milénia, kdy byl film uveden, už nestačí. Chtělo to přidat, ale to tandem Van Damme - Lettich nedokázal. Film vypadá jako levné béčko, o které zavadí jen skalní fanoušci svalnatého Belgičana. Ten však na svůj návrat čeká už mnoho let a jeho návrat se odkládá na neurčito. S tímhle filmem mnoho rozruchu nenadělal. 20% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle Van Dammuv film jsem se dlouho tesil a ze zacatku to skutecne vypadalo, ze se dockame opet nejakeho nadprumerneho filmu. Zacatek vypada spravne akcne, do toho naky ty napinavy momenty, Van Damme pekelne ve forme, hraje pro akcni film netradicni, ale celkem chytlava hudba a do toho ne nejak zvlast originalni, ale odlisnej pribeh, nez je u Van Dammovo filmu zvykem. Navic mi to cely prislo, ze to tvurci pojali docela s nadhledem. Jenze postupem casu se ze zajimave zapletky vyvinula ta klasicka o zachrane/pomste nekoho, hudba mi uz pozdejc moc nesedla a zaporak byl spis smesnej a stavala se z filmu nechtena komedie. Jediny co zustalo byl Van Damme, kterej pred filmem asi hodne trenoval, protoze se fakt rve hodne dobre. Nakonec dam filmu 3*, i kdyz ke konci sem se uz krapet nudil. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prvá lastovička, ktorá nám chcela oznámiť, že Van Damme sa hrabe von zo sra*čiek, kde sa ocitol. (Aj keď potom skočil ešte späť TEROROM VO VLAKU). Kto je fanda, pocíti na scenári vandammovskú ruku a dokonca aj režisér Lettich ukazuje, prečo bol kedysi hviezda. Príbeh je samozrejme zlepenec a variácia na INDIANA JONESA, ale je tam dosť zámienok na celkom dobré súboje. A je tu aj menší odkaz na SÚBOJ CTI. Pohodovka pre fanúšikov, ktorí ešte stále nechú svalnatého sympaťáka zatratiť... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

V roce 2001 nevypadal Van Damme ještě nejhůř. Uměl se usmát, měl takový to charisma, jaký u něj známe z jeho slavnějších rolích a když k němu hodíte pěknou izraelskou policistku, máte půl práce hotovou. Proto je škoda, že na tu druhou půlku se všichni zvysoka vykašlali. Čím déle Poslání sledujete, tím méně zajímavějším Vám připadá. Ztrácíte pozornost a občas tím pádem i nechápete o co vlastně jde. Jenže je to tak blbý a nudný, že je Vám to úplně jedno. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Rudy Cafmeyer (Jean-Claude Van Damme) nosí hodinky značky Chopard Imperiale Chronograph a Chopard Mille Miglia Chronograph. (dyfur)

Reklama

Reklama