Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak neskutečně špatný, že se u něj člověk paradoxně docela pobaví. Pojmout to rovnou jako parodii na akční sci-fi blockbustery, bylo by to za 5 hvězdiček. Přehrávající herci odříkávající absurdní repliky, komické kostýmy, ultrakýčovitý příběh, souboje a vizuální efekty, jak ze staré videohry, největší korunu tomu dává hlavní záporák Raul Julia, který tu vypadá jak Charlie Chaplin ve filmu Diktátor. Nenudil jsem se, ale problém je v tom, že to nejspíš mělo být míněno vážně!! ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat že jsem tento film stáhl pouze proto, že v něm hraje Jean-Claude Van Damme.Je to vskutku nejhorší film co jsem s ním kdy viděl ale nemůžu dát odpad.Přeci jenom to bylo tak hloupé až jsem se i rozesmál, třeba rozhovor mezi Van Dammem a tím s tou páskou přes oko- "Tohle je moje město" a Van Damme na to "Ber mě jako exekutora, tady jsi skončil"A navíc films mojí oblíbenou zpěvačkou Kylie Minogue a oblíbeným hercem Jean_Claudem Van Dammem si odpad nezaslouží,2 body za herce. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hrozný úlet, co se týče filmu podle hry a i zařazení do termínu Martial Art filmů. Film má špatnou choreografii a i příběhem moc nezaujme. Někdy je až trapný, ale co na tom. Není to nic, na co bych musel koukat věčně, ale zas si to jednou za čas rád pustím jako kulisu k nějaké jiné činnosti. Prostě jen tak z nostalgie. Obsazen to není špatný, ale i Van Damme je zde spíš úsměvný. Za mě 60% :) ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Totální béčková špica, kterou prostě jen většina lidí absolutně nepochopila. Nejedná se o satiru a la Hvězdná pěchota, to zas ne. Tady jde o absolutní zábavu, ber nebo nech být. Přesně to zapadá do konceptu režiséra, vynikajícího scénaristy Stevena E. de Souzy. Životní výkon předvedl ekcentrický Raul Julia, těžko si představit jako Dr.Bisona někoho jiného. Škoda ho, podle mě by toho ještě hodně ve filmu dokázal. Pan van Damme předvedl svůj parodický standard a Kylie to moc sluší. Legendárních scén je tu více (Guilovy projevy a zázračné kopy, Chun-li útěk a zbavení pout, Dee-jayovi ksichty a pomýlený Zangief, Hondova "Jsem sumo brácho" :=) http://www.youtube.com/watch?v=pbbR-XtiWoE ()

zputnik odpad!

všechny recenze uživatele

Ed Wood není mrtev. Ed Wood žije... a nejen to; má se čile k světu. Minimálně to tak aspoň vypadá. Například: v roce 1994 se buď samotný Ed Wood nebo jeho "převtělená podstata" ;o) podepsala pod takový majstrštyk jakým bezesporu je STREET FIGHTER: POSLEDNÍ BOJ. Co k filmu dodat? Nic, toto se musí vidět. Ve filmu to z 99% času vypadá, že tam všichni jedou z posledních sil - herci, režisér, filmový štáb a další. Jen snad ten hudební skladatel se snažil, ale bohužel mu to nevyšlo (viz komentář VanToma). ;o) Shrnuto a podtrženo: Pokud Vám není líto 102 minut... a máte občas "zvrácenou radost" ze sledování takových bezduchostí, tak do tohoto POSLEDNÍHO BOJE určitě jděte. Zjistíte, že pokud za tímto filmem přece jen nestojí sám Ed Wood, pak má velmi "šikovné" následovníky. ;o) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Film je venovaný Raulovi Julia, ktorý zomrel dva mesiace pred jeho premiérou. (m.a.t.o.)
  • Raul Julia byl po operaci žaludku značně pohublý a zesláblý, ale účasti na Street Fighterovi se nehodlal vzdát a dokonce prý studoval různé reálné diktátory, aby si nacvičil jejich mluvu a pohyby. Umírajícího herce motivovali k účasti ve filmu, který se do dějin zapsal jako velký kritický propadák, jeho dva malí synové, kteří milovali videohru, podle níž snímek vznikal. Natáčení probíhalo v Austrálii a Julia spatřil ojedinělou příležitost, kterak strávit možná poslední šťastné chvíle se svou rodinou a zároveň dopřát svým dětem tu neopakovatelnou radost z toho, že to jejich tatínek párkrát natře Van Dammovi. Právě přítomnost rodiny podle všeho pomohla Juliovi přibrat na váze a skomírající herec byl schopen natáčet v těžkém kostýmu a s vědomím, že zanechává poslední vzpomínku vlastním dětem. Jak si vybavuje herecký kolega Damian Chapa, žádná rakovina nedokázala zastavit Juliu ve chvíli, kdy na něj byly namířeny kamery. „Byl nesmírně podvyživený a oni na něj navlékli ten masivní oblek. Když jsme zkoušeli, tak se sotva držel na nohou, ale jakmile se řeklo ‚Akce!‘, ten skvělý herec se probral k životu přímo v tomhle těle, které už nebylo jako dřív.“ (HawkeyP)

Reklama

Reklama