Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Gary 

všechny recenze uživatele

Coppola potvrzuje, že umí (víceméně, že uměl). První hodina je nadprůměrná, závěr je doslova grandiózní. Výborní jsou jak hlavní dva mladí představitelé, tak zbytek hereckého ansáblu v čele s Patrickem Swayzeem, Estevezem,Cruisem, Dillonem a Lowem. A přitom už ten film léta neběžel v televizi. Škoda. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jéé, co na těch Coppolových teenagerských ´rumble´ filmech vidíte? Stejně jako Dravé ryby i tohle je prostoduchý a i přes skvělé obsazení nepříliš zábavný příběh o dospění a uvědomění si, že poflakování se bez cíle a bitky nejsou všechno. A tváří se to, jako kdyby nám to sdělovalo objevná životní moudra. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Outsidery jsem již nějaký čas chtěla vidět a těšila jsem se na ně. Sice nepatřily mezi mé výsadní "Must See", ale už kvůli obsazení, tématu a Coppolovi jsem byla v očekávání. Musím však říct, že mé těšení se na ně a představy zcela překonaly samotný zážitek z filmu. Ani mladý herecký "All Stars Team" 80-tých let nedokázal zaplnit nevyužitý potenciál a prázdný děj. Příběh mi přišel docela plochý, nezáživný, stejně jako charaktery postav. Film má však slušnou atmosféru a ono obsazení, jinak bych asi hodnotila i méně. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavosť na začiatok: Autorka začala Outsiderov písať vo svojich pätnástich rokoch podľa zážitkov svojich rovesníkov z oklahomskej Tulsy, kde vyrastala. Kniha vyšla v roku 1967 (keď bolo autorke devätnásť), stala sa bestsellerom a viacmenej povinným čítaním pre školskú mládež. A celé to zrežíroval Francis Ford Coppola. Jemu sa podarilo dať dohromady pozoruhodný herecký súbor - napr. Patrick Swayze, Rob Lowe, Emilio Estevez, Diane Lane, Matt Dillon a v malej úlohe tiež Tom Cruise. V istej scéne sa objavuje malé dievčatko - Coppolova dcéra Sofia, dnes takisto režisérka. Hudbu k filmu zložil režisérov otec Carmine Coppola. Takže toto rodinkárstvo sa postaralo o v skutku kvalitné dielo. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to nedojalo, snaží se to zapůsobit na emoční stránku, ale postavy mi nějak nesedli a dialogy co vedli mi přišli takové..bez ničeho.. líbila se mi samozřejmě doba ve který se to odehrává, kterou úplně zboznuju. Matt Dillon mě bavil asi nejvíc a taky mě zaujal ten rozhovor mezi mladým pomadou a kudrnatym zazobancem..jeden z rozhovorů, který mi přišel fakt super. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Francis Ford Coppola chtěl vyprovokovat nenávist mezi dvěma gangy i mimo natáčecí hodiny. Členové zámožnějších Socs dostali během natáčení lepší pokoje a větší příděly na denní výdaje, zatímco členové Greasers museli spát v podřadných špeluňkách a příděly na denní výdaje měli podstatně nižší. (candy_daze)
  • Aby se Tom Cruise lépe vžil do své role, neustále posiloval, nemyl se a nechal si odstranit korunku ze zubu. (Monco)

Reklama

Reklama