Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa aj po rokoch neskutočná zábava. Film má skvelé tempo a funkčnú chémiu medzi Nathanom Laneom a Lee Evansom. Veľká pocta starým groteskám a animovaným filmom typu Tom a Jerry par excellance. Najviac na filme oceňujem živú myšku, ktorá dominuje oproti tej digitálnej. Dnes by sa takýto film robil inak. A práve preto, že je robený poctivo sa stáva akýmsi žánrovým klenotom. Výborný Silvestriho motív, precízna Verbinského réžia - už tu ukazoval zmysel pre detail a zábavu, a v neposlednej rade skvelý štek Christophera Walkena. Pre mňa funkčný, zábavný a milý filmík, ktorý ani po rokoch nestratil nič zo svojej pútavosti. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Tento film si zakaždým keď beží v Tv s veľkou radosťou pozriem pretože z amerických rodinných komédií patri (apoň podľa mňa) k tomu najlepšiemu. Najmä ak máte v dome jednu malú myšku, ktorú by ste s chuťou najradšej zabili a zájdete až do takej miery, že by ste preto zbúrali aj svoj vlastný dom:) Jednoducho nenáročná a kvalitná zábava pre každého (Kocúr Tom by sa z tohoto filmu určite mal poučiť:D), super:) ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Před slavnými Piráty z Karibiku odstartoval svou kariéru Gore Verbinski Honem na myš. Film vlastně od počátku nesmíte brát vážně. Pomineme-li fakt, že je otázkou, zda by si případný kupec v tak velkém domě vůbec jedné malé myšičky všiml a nakolik by to opravdu reálně ovlivnilo cenu domu, pak je tady jiná věc - myš je asi tak chytrá, jako by se jednalo o film S Jerrym. Už chybí jen Tom. Naštěstí Nathan Lane a Lee Evans působí dost komediálně sami o sobě. Některé situace jsou humorné na sílu (například když se postupně zavírají jednotlivé pastičky, které by jinak bratrům nemohly ublížit, ale oni do sebe začnou nepochopitelně narážet čímž se navzájem shodí právě rovnou do pastičkového moře), většina je docela vtipných. Je to oddechová komedie u které se nesmí moc přemýšlet a dívat se na ni mohou, snad až na jednu kratší scénu, i děti. A nejspíš se pobaví. A jak už to tak bývá, komedie má i své morální poselství - někdy peníze nejsou to nejdůležitější. Stačí se jen zamyslet, co nám po předcích zbývá a jde i o zachování určitého odkazu. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru neprávem opomíjená a poněkud podceňovaná rodinná komedie, mající „komiksový“ střih, šmrnc a nadhled. Únosná míra ztřeštěnosti, spousta originálních gagů a pochopitelně - Christopher Walken coby deratizátor, posedlý svým povoláním - posláním… Jeho absolutně úchvatná herecká etuda - to je kapitola sama pro sebe. :-) Jednoznačně za plný počet. ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Praštěná komedie o dvou "povedených" synáčcích, kteří zdědili zchátralý dům a starou továrnu na špagáty po svém zesnulém otci. Náhodou zjistí, že má dům vysokou cenu a chtějí ho prodat. Má to ale jeden háček. V domě se zabydlel nechtěný příživník - malá myška, které je třeba se zbavit. Brzy však zjistí, že to není jen tak obyčejná myš… I přes velký počet komických situací je Hon na myš pouze průměrnou oddechovkou, která potěší především dětského diváka. 55% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)

Reklama

Reklama