Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem u amerických komedií nepochopil, co je tak strašně srandovního na demolici všech věcí kolem, navíc celkem předvídatelným způsobem. Co horšího, v tomhle případě se bez skrupulí (z)ničilo cenné umělecké dílo. Jediné, co mě pobavilo, byl ten konec... jak si tvůrci mysleli, předtím jsme všechno zlikvidovali, no a co, továrna na sýr to nahradí. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Dva bratři zdědí po otci nejen špagátovnu, ale i starší dům. A s ním i malou myšku, která se tu cítí doma a nehodlá dům jen tak opustit. A tak škodí jak může a přivádí bratry k zoufalství... Starší diváci se jistě několikrát zasmějí, ale na víc jak tři hvězdičky to není. Děti, které budou asi myšce fandit, si můžou ještě jednu hvězdičku přičíst, protože film je hlavně pro ně. ()

Reklama

Magenta 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proti proudu, ale co. Tohle je jednoznačně moje nejoblíbenější komedie a ani neumím vysvětlit proč. I když Hon na myš vidím po sté, připadá mi pořád stejně vtipný jako poprvé. Herci jsou neokoukaní a role jim sednou, myš, která uklízí nepohodlné lidi do kufru na půdě, je úžasná, vtipy jsou vtipné, film odsýpá a pro mě nemá hluché místo. Co na tom, že je to dětinské a naivní. Pro mě za pět. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela, jak Hon na myš ohodnotit ... Jako dítě jsem byla z filmu totálně unešená a mohla jsem se na něj dívat pořád dokola. S postupem času ale "opadly" ty dětské oči a zůstaly jen ty dospělácké ... I když je film vlastně v podstatě "hovadina", nakonec jsem se přece jen rozhodla dát to nejvyšší hodnocení, protože i teď se při některých scénách směju přesně tak, jako jsem se smála, když jsem byla dítě ... A jako dítě bych pěti hvězdičkami určitě hodnotila ... ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Tak tato komedie patří mezi mé nejoblíbenější. Příběh vypráví o 2 bratrech, kterým zemřel starý otec továrník a kromě továrny na špagáty před krachem zdědí taky starou vilu za městem, která má neuvěřitelnou sběratelskou cenu. Bohužel ve vile bydlí ještě jeden tvor a tím je malá myška(respektive laboratorní potkan), Nedovedete si představit, jak tato myška dokáže otrávit naším hrdinům život, kterým o něj občas i půjde a to doslova! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno