Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl hodnotit hned po mém prvním zhlédnutí (to jsem ještě chodil na základní školu), dal bych asi 3*. Ale teď s odstupem času v tomto filmu nevidím nic zajímavého. Oba hlavní lidští hrdinové byli spíš trapní než zábavní a jediným světlým bodem filmu byla ta vychytralá (a přiznám se chvilkami docela roztomilá) myš. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem u amerických komedií nepochopil, co je tak strašně srandovního na demolici všech věcí kolem, navíc celkem předvídatelným způsobem. Co horšího, v tomhle případě se bez skrupulí (z)ničilo cenné umělecké dílo. Jediné, co mě pobavilo, byl ten konec... jak si tvůrci mysleli, předtím jsme všechno zlikvidovali, no a co, továrna na sýr to nahradí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nástupcovia Laurela a Hardyho? Svojský pokus zistiť čo sa stane, ak vyložene kreslený námet pretavím do podoby hraného celovečerného filmu? Oplzé vtipy o sexe s manželkou, detská groteska, maniak zo surrealistickej nočnej mory Christopher Walken, skvelá pasáž s psychopatickou mačkou, to všetko v jednom filme ach jaj. Nebolo to úplne zlé (ale trocha zlé hej), ale bolo to čudné a nevedelo to, akému divákovi je to vlastne určené. P.S. Jeden z prvých kúskov Spielbergovho, Katzenbergovho a Geffenovho DreamWorksu SKG (s AMISTADOM, DRVIVÝM DOPADOM či MIEROTVORCOM). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film je takovej mix mezi Tom a Jerry a Sam doma. Coz dava prostor pro paradni blaznivou komedii, ale bohuzel je to taky nejvetsi problem. Sledovat dva typky, jak se snazi vyporadat s mysi by bylo zabavny, jenze to by ta mys nesmela delat naprosto nerealny veci a hlavni dvojka nesmeli bejt super vylizany dementi. Kdyz tohle ale clovek prekousne, tak se bude skvele bavit, protoze se furt neco deje, film svizne odsejpa a vtipnejch situaci tu je spousta. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som to videl v autobuse cestou na exkurziu na ZŠ, celkom mi to utkvelo v pamäti.Na druhý krát - včera mi už niektoré veci pripadali nezábavné s dávkou trápnosti, no aspoň, že nie fekálnosti...celkom sa ale zasmiať na to dá.. možno keby som to videl včera prvý krát, dal by som tomu 3* , ale nakoľko mi po rokoch ostal tento film v pamäti, z hľadiska objektívnosti dávam tomu za 4* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)

Reklama

Reklama