Reklama

Reklama

Láska až za hrob

  • Velká Británie Plots with a View (více)
Trailer

Obsahy(1)

Boris, majitel pohřebního ústavu, je již od střední školy zamilovaný do Betty. Nikdy však neměl odvahu jí to říci. Betty je nyní vdaná za právníka Hugha. Neví ale, že ji podvádí se svou roztomilou sekretářkou. Shodou náhod se Boris a Betty znovu setkají a on jí konečně vyzná lásku. Zdá se, že Betty jeho city opětuje, ale je přeci vdaná! A rozvod nepřipadá v úvahu, vždyť co by řekli sousedé! Rozhodnou se proto předstírat, že Betty zemřela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nevedel, co od filmu cekat, ale nakonec jsem byl hodne prijemne prekvapenej. Film se sice vetsinu casu tvari jako romanticka komedie s britskym humorem, jenze je tu par zajimavejch plusu. Sice podobny filmy, kde se resi, ze na lasku neni nikdy pozde, tu uz naky jsou, jenze tady se chce hlavni dvojka dat dohromady pomoci nafingovani smrti a v hlavni roli je hrobnik. Coz samo o sobe uz dava slusnou komedii, jenze v zaverecny pulhodince se film zvrhne v ciste cernou komedii o potrestani nevernyho manzela a to je fakt paradni jizda. Navic tu jsou fajn herci, ale musim uznat, ze treba takovy Naomi Watts jsem si vsim az nekdy v pulce filmu, predtim jsem si vubec neuvedomil, ze to je ona, hlavne proto, ze tvurci se nejak neobtezujou snimat ji oblicej a spokojili se s tim, ze ji nataci v spodnim pradle ze vsech moznejch uhlu. A pak tu je jeste Christopher Walken jako konkurencni hrobnik s novatorskejma pohrbama, kterej obcas na pohrbu vymysli strasne vostry veci. Fakt jsem se docela nasmal. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Komorná romantická komédia stojí predovšetkým na milej preštylizovanosti, láskavej atmosfére a na túto vlnu vyladených hereckých výkonoch. Zámer vyšiel a tieto pozitíva zakrývajú aj trápnosť občas už naozaj prehnaných charakterov Featherbedovcov. Chápem, že aj oni boli takto plánovaní, aby štipke britskej absurdity dodali správnu(?) dávku amerických bláznivých gagov... ale boli chvíle, keď som nad nimi prevracala očami a nemohla to vydržať. Aj slabšie momenty našťastie vyvážili skvelí Molina s Blethynovou, zábavná mrcha Naomi Watts či dvojité cameo Miriam Margolyes :-) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z Britských ostrovů k nám čerstvý vánek zavál velmi příjemný film. Alfred Molina je sympatický herec s okouzlujícím úsměvem. Hodně mu to slušelo ve fraku. Hrál majitele pohřební služby, která se zabývá tradičními pohřby s úctou k zemřelým. Další pohřební službu vlastnil Christopher Walken. Ten se choval poněkud excentricky a i tak vypadal. Používal velice neortodoxní metody při přípravě pohřbů. Dvě pohřební služby pro jedno malé městečko byly až příliš. Po malé retro zastávce v roce 1964 se přesuneme do doby o třicet let později, tedy do žhavé současnosti. Ta malá zastávka byla pro příběh velmi důležitá, protože se seznámíme s hlavními postavami. Jejich životní cesty se po té rozdělily. Dal je do hromady až jeden pohřeb, kdy se spolu museli sejít. Stará láska nerezaví. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Plevel, ale pro nás jsou to květiny....všechno je možné, nezapomeň. V tomhle filmu určitě - pohřeb stařenky, jako fanynky Star Treku a zejména pana Spocka, s rakví mířící do...vesmíru....skoro...nemá chybu. Zesměšnění církevního obřadu a k tomu ještě probourání střechy kostela - nasaďte si vulkánské uši a přidejte se. A když sledujete pohřební vůz s Bettyninou tchýní, který má nádhernými květy vyvedený nápis -Stará škatule..... , pak není pochyb, že se jedná o povedenou britskou černohumornou komedii. Milý film s hezkými tanečními čísly a opravdu pohřebním humorem.... ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Britský humor mám velmi rád, a v tomhle filmu ho bylo nemálo. Já jsem se bavil a to je víc než dost, opravdu mě to místy pořádně rozesmálo. Hlavně Christopher Walken a jeho paní Spoková a vůbec jeho netradiční pojetí pohřebního rituálu a také jeho láska k tomuto řemeslu :). A ona duchařská část, ve které se zrealizuje pomsta, působila, no řekněme docela strašidelně i vtipně zároveň. Z toho plyne jedno poučení, o mrtvém jen dobře, nikdy nevíš jestli tě nezačne strašit :) . ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Při natáčení jedné scény vypadl Lee Evans, představitel Delberta Butterfielda, z okna a dopadl na hřebík, jenž se mu zabodl do břicha a jen těsně minul jednu z jeho ledvin. (slatkac)

Reklama

Reklama