Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Je to jako řetízkový kolotoč. Těšíš se jak malé dítě na super jízdu, ale málokdy předvídáš vedlejší účinky. Kolotoč se rozjede šílenou rychlostí a pak záleží na tom či máš kachní žaludek nebo jsi slabá nátura. Buď si jízdu skvěle užíváš, nebo zvrátíš dnešní polední jídlo i každé další .... Všichni tři právníci zaujali, Matt samozřejmě nejvíc! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snad žádný subžánr není v americké audiovizuální kultuře tak dokonale profláklý jako tzv. právnická resp. soudní dramata. Dalo by se říct, že nic nového už se vymyslet nedá a scénáristé zkouší čím dál tím ztřeštěnější situace, koflikty a rozuzlení, to vše s tím, že i přes krkolomnost zápletek mívá tenhle druh filmů standardní a předvídatelný závěr. Nejvíc se na tom úpadku podepsaly seriály, které žánr vyždímaly do mrtě. Vyvolávač deště z té záplavy vyčnívá hereckým obsazením, určitou střízlivostí a humanistickým poselstvím. Poctivý film, který sice nepřekvapí, vlastně ani nemá čím, ale který zůstane v paměti, je profesionálně natočený a něco, vlastně docela dost, vypovídá o systému, který kritizuje. Za ústřední hereckou dvojici Matt Damon a Danny DeVito přidávám pátou hvězdičku. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě svým obsahem neuvěřitelně nasral. Což je možná známkou jeho kvalit. Opravdu se smíříme jen s konstatováním: "Smutné, ale takhle to prostě chodí!"??? Není to přesně to, na co oni spoléhají? Když už ani to právo a zákon, kterým se všichni (hlavně ONI) tolik ohánějí, prostě nestačí? Eat the Rich! ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Grishamovy knihy jsou skvělé, bohužel ne vždy se to dá říct i o jejich filmových adaptací. Vyvolávač deště však rozhodně mezi solidní kousky patří. Dobrý herecký výkon Matta Damona (i když v té době se do formy ještě stále dostával) i úsměvná role Dannyho DeVita podporuje solidní scénář a hlavně skvělá režie Coppoly. K pěti hvězdičkám chybí opravdu málo, uškodil snad jen pomalý a nesmělý rozjezd a klasicky dojemná závěrečná řeč, bez které už by dnešní filmy z právnického prostředí ani nemohly existovat. A to je škoda. Každopádně **** a půl, kdo nečetl knihu, rozhodně doporučuji! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmy od režiséra Francise Ford Coppoly se mi buď líbí nebo nelíbí, bohužel se tenhle film řadí do té druhé kategorie. Ale rozhodně to není jeho chyba, je to záležitost vkusu. Filmy s právnickými tématy se můžou povést a být zajímavé, napínavé a skvělé, ale také se můžou pokazit a být nudné a zdlouhavé a to je právě tenhle případ. Přišlo mi, že je tam moc právnických scén u soudu, kdyby se režisér spíše věnoval vztahu mezi Mattem Damonem a Claire Danes, možná by to pro mě bylo daleko zajímavější. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Rudy Baylor (Matt Damon) na začátku příběhu jezdí a bydlí v třídvéřové Toyotě Starlet s motorem o zdvihovém objemu 1,3l. (tulakfelix)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama