Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (270)

plakát

Národní házená (2022) (seriál) 

Suchoš hraje sám sebe a celý scénář budete hodnotit podle toho, jak vám tenhle člověk sedí - z mého pohledu je to podobné, jako třeba v případě Petra Čtvrtníčka a jeho komediální tvorby. Uznávám, že rozjezd Národní házené je pozvolný, ale celkově to určitě nezapadne, navíc je počet dílů přesně tak akorát, aby to nezačalo upadat. Jen od toho musíte čekat "Suchánkovinu" a v takovém případě budete spokojeni.

plakát

Godless (2017) (seriál) 

Osvědčená spolupráce Jeffa Danielse a Sama Waterstona se po skvělém Newsroomu vyplatila i tady. Nejedná se sice u obou dvou o ústřední role, ale minimálně ten Daniels v roli hlavního záporáka skutečně exceluje. Krom nádherných scenérií, vkusně zvolených hudebních motivů a moderně zpracovaných přestřelek se v rámci žánru nedočkáme ničeho překvapivého ani nového - na druhou stranu tam je ale všechno to, proč se lidé na westerny dodnes dívají. A kdo ne, měl by tomu dát minimálně v tomhle případě šanci.

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Horší BSG... Ale na druhou stranu nástupce se bude hledat těžko a tady je vidět alespoň správný směr, i když to po stránce scénáře dostává na zadel... na to, že je to SyFy ovšem nečekané překvapení. Nezatracoval bych další sérii.

plakát

Street (2015) odpad!

Chtělo by to být cool a svézt se na vlně, kterou teď MMA obecně získává, ale... není moc z čeho brát. Tam, kde u podobných filmů bývají alespoň hezký (byť nehrající) tvářičky, tady se fakt nedostává. Ztráta času. Bohužel.

plakát

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál) 

dobová instruktáž o postupně sílící depresi všude a u všech kolem vás :) Pointa s lahvičkou na konci první série byla epická, jinak bych rovněž vyzdvihnul hudební podkres - je tak "do kontextu nehodící se", až vám tam vlastně ve výsledku docela sedne. Uvidíme, co přinese druhá série.

plakát

Ripper Street (2012) (seriál) 

Atmosféra super, postavy sympatické... ale nějak mě to nevtáhlo do děje v takové míře, že bych přímo hltal jeden díl za druhým s tím, že už se nemohu dočkat, co se stane v tom dalším. I když zakomponování kdysi skutečně žijícího sloního muže a jeho skonu byl určitě fajn, o tom žádná. Po dvou sériích za mě lepší průměr.

plakát

Jurský svět (2015) 

Ale no tak, není to takovej zázrak. Všechny ty odkazy na filmovou minulost fungují, o tom žádná... efekty super, ale to jsem tak nějak už předpokládal, že bude víceméně "standard"... Bryce Howard to sluší, ale to je asi tak všechno :) Jinak za mě spíš zklamání a napětí nula. Zlatý první díl, kde to ještě mívalo i příběhovou linku...

plakát

Noční jízda (2013) 

Není to tam. Není to tam vůbec. Hardyho mám rád, ale zadarmo mu to tu hvězdičkovat jen proto, že tam celý film bez jediné emoce (jasně, moc prostoru mu teda taky tvůrci pro nějaký výkony nedali...) odsedí za volantem nehodlám. Zlatá telefonní budka.

plakát

Constantine (2014) (seriál) 

Sympatická ústřední postava a zprvu i zajímavé zápletky. V druhé polovině (první a nejspíš asi s ohledem na dosavadní situaci kolem seriálu i poslední) série však jednotlivé díly ztrácí dech a vytrácí se především odkazy a celkově práce s ústřední zápletkou, ke které se vždy vracíme jen v rámci nějaké "mimoděk hlášce" některého z charakterů o vzrůstající temnotě. Konec série se sice snažil vsadit na cliffhanger s příslibem další série, ale pokud by si to tvůrci odpustili a celé počínání ukončili o jeden střih dříve, kdy Constantine se správnou hláškou odchází do deštivé noci, asi by mi za seriálem nezůstala taková ta typická pachuť promarněného potenciálu s nádechem některých epizod o charakteru televizní produkce.

plakát

Legenda (2014) (seriál) 

Jednodušší homeland, který ke konci ztrácel dech, ale i tak hodně slušná oddechovka. A Sean Bean přežil celou sérii, to taky koneckonců není zrovna standard... Hvězda navíc za Ali Larter - ta by si ji zasloužila i kdyby bylo každých těch 40 minut jen o jednom záběru na ni :)