Reklama

Reklama

Noční jízda

Trailer 2

Ivan Locke (Tom Hardy) je vzorný otec rodiny a úspěšný podnikatel ve stavebnictví. V nejdůležitějším okamžiku své kariéry zvedne zvonící telefon a rozhovor, který následuje, odstartuje sérii událostí, jež pomalu vnesou světlo do dřívějších mužových tajemství. Jeho kariéra, rodina i duše se zmítá v krizi. Vyjde najevo, jak může jediné chybné rozhodnutí vést k úplnému zborcení pečlivě vybudovaného, záviděníhodného života. (AMC Czech)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (562)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jakobyste v reálném čase skrytými kamerami nasnímali autojízdu muže, řešícího telefonátama prekérní životní situtaci, která mu může během jediné noci obrátit úspěšný profesní i osobní život vzhůru nohama. Situaci, která ho zkouší jako koně v charakterní rovině, zformované jeho nelehkým dětstvím a zároveň v profesní rovině, v udržení si ctižádosti v odpovědnosti za úspěšnou realizaci významné společenské věci. A jakoby to byl charismatický muž, kterého emocím a dilematům rozumíte a soucítíte s ním. Pak to už jen stačí sestříhat do plynulých 85 minut a máte vtahující biják v podobě povahové studie skvělé zahrané filmové postavy. Ne každý jí bude rozumět, ne každý by se zachoval jako ona, proto je snímek zároveň zajímavým testem divákova žebříčku hodnot. Život umí být pes, ale na výborný film stačí pár šušňů. Když se umí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Silniční drama s depresivní příchutí. Hardy a jeho bavorák neslezou z plátna a už jen pozorovat útrapy ve tváři prvního zmiňovaného stojí za to. Sebevědomý, jistý člověk pomalu klouže směrem k psychické trosce, ale to jestli přepadne přes okraj se dozvíte až na konci. Jedna chyba, jedna silnice jeden špatný den. Donalde, nevěř bohu, když jde o beton! ()

Reklama

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Milý deníčku, brzy mi bude čtyřicet a tak jsem se rozhodl zachovat jako správný chlap. Onehdá jsem se na služební cestě potkal s nehezkou starší ženou, bylo mi smutno, tak jsem jí udělal dítě. A dnes, milý deníčku, tedy opouštím kvůli tomu svoji práci. A to ji mám tak rád! Já bych lil beton i ze spaní. A abych nezapomněl, opouštím i manželku a své dva syny. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak jedno velký charisma a dobrý scénář stačí, aby minimalistický, naprosto jednoduchý film dost dobře fungoval od úplného začátku do samotného konce. Nic než Hardy, pár lidí na telefonu, BMW X5, emoce a noční dálnice. Snaha držet se svých zásad a sebe, zachránit co se dá, když se ti rozpadá všechno co v životě máš. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

One man show Toma Hardyho! A páni, že ale umí tenhle kluk šikovná hrát. Že má charisma a akční role zvládá s přehledem, to jsem věděla, ale Locke mu nabízí příležitost ukázat, co v něm opravdu je. Hardy celou dobu sedí v autě na cestě do Londýna a přitom má několik přerušovaných telefonických konverzací, které změní jeho život. Brzy pochopíte, že Ivan Locke je schopný chlap, který se ocitl v neskutečně stresové situaci a snaží se udělat to nejlepší, co může. A sledovat, jak se současně odvíjí konverzace s jeho rodinou, ženou, která právě rodí jeho dítě, otravným kolegou Donalem a dalšími, je magické. Opět mě napadá, že něco takového by klidně mohli natočit i u nás, sledovat takového Karla Rodena v BMW by určitě stálo za to. 80 % ()

Galerie (50)

Zajímavosti (14)

  • Natáčecí rozvrh byl velmi neobvyklý. Tom Hardy natáčel 6 dní, vždy dvakrát za noc a na jeden záběr. (Fugas.cz)
  • Film se poprvé promítal na filmovém festivalu v Benátkách v roce 2013. (Petrasuvicka)
  • Rýma Ivana Lockeho (Tom Hardy) byla připsána do scénáře, neboť jí herec v průběhu natáčení skutečně trpěl. (Dio_Padre)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama