Reklama

Reklama

Noční jízda

Trailer 2

Ivan Locke (Tom Hardy) je vzorný otec rodiny a úspěšný podnikatel ve stavebnictví. V nejdůležitějším okamžiku své kariéry zvedne zvonící telefon a rozhovor, který následuje, odstartuje sérii událostí, jež pomalu vnesou světlo do dřívějších mužových tajemství. Jeho kariéra, rodina i duše se zmítá v krizi. Vyjde najevo, jak může jediné chybné rozhodnutí vést k úplnému zborcení pečlivě vybudovaného, záviděníhodného života. (AMC Czech)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (562)

Jordan 

všechny recenze uživatele

ak sa po skončení filmu dokážete s partnerom/partnerkou do krvi pohádať o otázkach etiky, morálnych princípoch a zásadách, znamená to buď že máte vážny problém vo vzťahu, alebo ste videli fakt kvalitný film; locke je podľa mňa fakt kvalitný film; (poznámka pod čiarou: zistiť, ako veľmi je názov náhodný vzhľadom k filozofii britského renesančného filozofa johna locke-a); výborná kamera, naozaj skvelé herecké výkony (i tie "iba hlasové"); v sekcii "podobné filmy" tu zatiaľ nevidím nič uvedené, tak uvádzam pár príkladov: buried, 127 hours, phone booth, moon ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na minimu prostoru poměrně dost emocí, za což spíše než kostrbatý scénář (histerky v telefonu, samomluva do zpětného zrcátka ?) může skvělý Hardy. Pak je tam ještě nejlepší reklama na BMW multimedia interface za poslední roky a pár neonů které vzali digitálem, aby to mělo atmošku. Určitě ale není příliš důvod se nad tím rozplývat. Chybí tam "hmota" a beton to určitě není. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Steven Knight | Hudba: Dickon Hinchliffe | Distribúcia: A24 | Štúdio: Shoebox Films, IM Global | Rozpočet: 2 milióny $ | Tržby: 4,550,445 $ || To isté, ako Non-Stop s Neesonom, akurát ešte monotónnejšie. Hardy sa môže snažit ako chce, môže mať zamatový hlas, no hodinu a pól s týmto scenárom ma jednoducho nevedel zaujať. Na obranu je ale potreba povedať, že táto dráma sa napriek jednoduchým daným rozobernaým životným problémom totálne vyhýba patetizmu a sentimentu, a to je obdivuhodné. Každopádne, ešte raz by som to nevydržal. Preč s filmamy v jedinom priestore! Doby jedinečnosti filmov typu Phone Boot sú už dávno preč. 48% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

castor 

všechny recenze uživatele

Měl domov, ženu, děti, práci, zázemí. A během jedné cesty autem za nenarozeným nemanželským dítětem o vše přišel. Britský tvůrce Steven Knight jako scenárista Východních příslibů, Špíny Londýna (za kterou má i nominaci na Oscara) nebo Crazy Joea (kterým také jako režisér debutoval) ukázal, že má cit pro zaplivané londýnské ulice plné tragických hrdinů. Tady sice nesleze (nesjede) ze silnice vedoucí do Londýna, ale i tak jeho hypnotické drama neselhává. Ve výsledku se tu tak odehrává lehce tuctový příběh o tom, jak je někdy těžké odčinit to, co člověk napáchal, nálepku „film měsíce“ bych mu ovšem rozhodně nedával. Pracovitý a spolehlivý stavbyvedoucí jeden škraloup má a teď se ho snaží v autě a odkázaný pouze na telefon alespoň trochu zmírnit. Tom Hardy je trefou do černého, jeho emoce jsou uvěřitelné, ale všeho s mírou. Takže i s oslavným poklepáváním na rameno. Mně prostě větší opora ve scénáři chyběla. Chvíli se zlobí, na sebe, na otce, na popíjejícího kolegu, chvíli věří, mezi jednou a nikdy je ovšem sakra rozdíl. Ale co dál? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti filmu spočívající v 1 herci, prostoru (auto), nekonečné jízdě a spoustě hovorů (s několika protagonisty, jejichž tvář divák nepozná) může někdo najít jeho největší slabost stejně jako sílu. Já v něm našel především to druhé. Tak či tak, pokud se vám podaří vcítit do hlavního hrdiny zažívajícího naprosto extrémní situací ústící v problémy na všech „linkách“ (a každé další zazvonění může znamenat jeho ještě větší průser), máte šanci si vychutnat tuhle jeho životní jízdu naplno a sami dumat nad tím, co byste udělali vy, s jakým rozhodnutím přišli. Jediné co mi opravdu hodně vadilo byla linie s otcem, jehož „přispění“ do synova života se určitě dalo vyřešit v rámci nějaké telefonátu, ne takto schizofrenně. Až na tuto kaňku mě Locke velmi chytil a hodnotím ho silnými 4*. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (14)

  • Film se poprvé promítal na filmovém festivalu v Benátkách v roce 2013. (Petrasuvicka)
  • Tesne po ukončení hovoru s Bethan (Olivia Colman), počas ktorého ju uspávajú, je Lockovi (Tom Hardy) vidieť tzv. neviditeľné slúchadlo v pravom uchu. (Tomy_TO)
  • Poznávacia značka Lockeho auta je ADIO XSJ. Skrýva sa v nej španielske slovo "adios", v preklade "zbohom". (ČSFD)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama