Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladší sourozenec Supernaturals. I tady je tým, který řeší všemožné paranormální případy, i tady se celým seriálem táhne linka, která připravuje svět na přicházející Zlo a i tady kolísá kvalita jednotlivých dílů, ale pozitiva převažují. Fanoušci Constantina budou potěšeni Mattem Ryanem, který byl podle mě dokonalou volbou a zároveň se seriál nevyhne výčitkám, které budou budou směřovat na neconstantinovské chování hlavní postavy a hlavně na to, že hlavnímu hrdinovi nevisí v koutku úst neodmyslitelné žváro. Každopádně pro mě má Ryanův JC s komiksovou předlohou víc společného, než ten Reevesův a u seriálu se bavím, takže nad nějakými mouchami, i když jich občas přiletí celé hejno, mávám rukou. 80% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pilot to rozjel zajímavě (přestože z toho malinko smrdí ona současná seriálová korektnost, Constantine hulí i chlastá tak jako střídměji, asi šel hoch konečně do sebe :-), Lucy Griffiths se docela podobá na svojí filmovou obdobu Rachel Weisz (což je jedno velké plus), naopak Matt Ryan je v porovnání s Reevesem poloviční. Ale démoni jsou fajní a dobrých hororových seriálů není nikdy dost. Sem s dalšími díly. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát. Constantine byl pro mne v celku oříšek. A jak tam nějak koukám na hodnocení, které neustále balancuje mezi 69% a 70%, tak vidím, že nejsem sám. Některé díly jsou suprové, některé jsou zase v celku slabé. Záleží na vkusu. Asi je hlavně škoda, že seriál není zase tak špatný a skončil hned po první sérii, s tím, že si ale postavu jako John dokážu představit třeba jako jednoho z hlavních super bonusových charakterů v nějakém díle třeba Lucifera. Opravdu moc nevím jak to sesumírovat. Není to špatný seriál, ale nedokážu si moc představit, že bych vydržel u něčeho takového třeba na další čtyři série, ne-li méně. Ale na druhou stranu... Lucifer je taky super, a dneska už skoro ani nevím jestli mám dost sil koukat třeba na takovou čtvrtou sérii... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V konkurenci současných seriálů je Constantine hodně slabá záležitost. Zatímco filmový Constantine (Keanu Reeves) byl vtipnej drsňák, kterej stylově vyfuckoval i toho nejohavnějšího démona, ten seriálový (Matt Ryan) je jen podivně arogantní a nesympatický cynik. Už samotný pilot mě málem odradil, protože něco tak špatně napsaného a ještě hůře sestříhaného jsem už dlouho neviděl. Z úvodního dílu bylo jasně patrné, že byl mnohokrát předěláván a zkracován a nakonec z toho vyšel zkratkovitě odvyprávěný nesmysl. Samotný děj je ryze epizodický, tak trochu po vzoru prvních sérií Supernatural (jak už tu někdo zmínil) a dlouhodobá dějová linka (kromě neustálého omílání o šířící se temnotě) prakticky neexistuje. Což by zas tak nevadilo, ale ona ani kvalita jednotlivých epizod není nijak valná. První polovina série je vyloženě slabá a po čtyřech dílech jsem málem se sledováním sekl - seriálu chyběly zajímavé postavy, emoce a dokonce i ten vtip. V polovině série se situace trochu zlomila: epizody více kladly důraz na atmosféru - vrcholem seriálu je nejspíše dvojdíl odehrávající se v klášteře. Ani finále nedokázalo překvapit, děj končí otevřeně, ale zas ne tak zajímavě, aby mi zrušení seriálu po první sérii bylo líto. Čekal jsem víc! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Podle pilotu seriálová zívačka, která víc než Constantina (ať už toho s Reevesem, nebo toho od Moora), připomíná starou Buffy. Průměrná duchařina amerického teen stylu, na rozdíl od komiksu vyměklá díky televizním ratingovým restrikcím, a na které není punková režie Neila Marshalla vidět ani v nejmenším. 5/10 ()

Galerie (475)

Zajímavosti (9)

  • Poprvé se John Constantine (Matt Ryan) objevil v komiksu SWAMP THING #37 z roku 1983. (Bube1)
  • Po první sérii vznikla online petice, která měla přesvědčit ostatní televize, aby seriál převzaly pro druhou sérii. Petice určená televizím, jako jsou USA, The CW Network a El Rey, dosáhla více než 50 000 podpisů. (LUKICKK)
  • Původně se měla postava Liv Aberdine (Lucy Griffiths) objevit nadále v hlavní ženské roli v seriálu, ale scénáristé se rozhodli postavu vyškrtnout a vyměnit do hlavní role pasovat jinou ženskou postavu - Zed (Angélica Celaya), protože chtěli zápletku seriálu vést do trochu jiného směru. Liv se tak objevila pouze v pilotním díle. (Shadowspark)

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama