Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž - Batman - objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Mezitím běsnící Joker terorizuje město otrávenými kosmetickými přípravky a vyzývá Batmana na rozhodující souboj. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (886)

sud 

všechny recenze uživatele

Komiksy mě nikdy moc nebraly, ale v případě tohoto filmu smekám klobouk před všemi, co na něm mají prsty. JACK NICHOLSON. To jméno musím napsat velkými písmeny, protože on je tím hlavním, co dělá z tohoto díla dokonalost. Je ve své roli bídáka Klauna tak zlý a tak elegantně odporný, že právě on je stěžejní postavou. Oproti němu je i tak vynikající Michael Keaton coby Batman mírně v pozadí. 90%. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

K Burtonovmu Batmanovi môžem, pokiaľ ide o obsah, s kľudom napísať to isté, čo som napísal k formálnej stránke Sin City – je to „comics pure“ . Batman ako jediný americký –man je človek z mäsa a kostí a jeho superschopnosti su dané skôr technickými hračičkami, než mutáciami či mimozemským pôvodom. A práve preto sa mi (Bale prepáči) Keatonovo stvárnenie Batmana pozdáva najviac. Keď je ako Bruce na scéne, nikdy by ste nepovedali, že práve on je temným duchom nocí Gotham city. K Jackovmu výkonu nemá zmysel písať viac ako to, že si to musel náramne užívať a baviť sa rolou, čo je vidno najmä na jeho zvrátenom „muzejnom balete“ . Kim je zas sexy a´ la koniec gýčových eighties. Burtonovo stvárnenie tohto comicsu je novátorské, hravé, burtonovsky temné a strelené a pokračovania kvôli tomu ťahajú za kratší koniec. 9/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak takle ma vypadat dobrej komiksovej film. Burton neudelal zadnou popcornovou oddechovku, ale docela temnej film a fakt se mu to povedlo. Ta atmosfera celyho filmu je opravdu bajecna. Na dobu sveho vzniku jsou triky nadprumerny a to Batmanovo auto, to tak mit to by bylo neco, naprosto dokonaly. Co se tyce hercu, tak Michael Keaton je bajecnej, nechci tvrdit, ze nejlepsi Batman, ale byl prvni. Ale ta hlavni postava, ktera strhava pozornost na sebe je Joker v podani dabelskeho Jacka Nicholsona. Nebejt jeho, tak by pro me nejlepsi dil bylo Batman se vraci, ale takle fakt nevim, ktery z tehle dvou dilu se mi libil vic. Sice to tu Batman jeste tolik nerozjede, ale nestalo se ani na okamzik, ze bych se nudil, i kdyz akce by tu mohlo byt vic. A nesmim zapomenou zminit genialni hudbu genialniho Danny Elfmana, bez te by to nebylo ono. Jeden z nej komiksovejch filmu a jeden z nej Batmanu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Výborné filmové spracovanie o jednom z mojich najobľúbenejších superhrdinov, od jedného z mojich najobľúbenejších režisérov. Píše sa rok 1989 a Tim Burton natočil "Batmana". Skvelá práca. Komiksová atmosféra a vizuálne nápadité scény. Ku tomu diabolsky charizmatický záporák - Joker, v podaní Jacka Nicholsona. Taktiež Kim Basingerová v najlepších rokoch. Super. Len jediná podstatná maličkosť mi tam trocha nepasuje - Michael Keaton. Titulná postava v tomto filme nebola dobre obsadená. Keaton nebol presvedčivý "Batman". **** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Monumentálny komiksový film, ktorý i po vyše tridsiatich rokoch dokáže nadchýnať. Vizuálne podmanivá kombinácia komiksovej štylizácie, art-deco, noiroviek a hororov (tá nočná jazda jesenným lesom!) doplnená majstrovským soundtrackom Dannyho Elfmana výborne predvádzajú na plátno fantastický scenár. Ten sa nie je priamočiarym originom, ale pokrokovo začína pár týždňov/mesiacov po tom, čo sa Bruce Wayne stal Batmanom a všetko nutné vyrozpráva cez flashbacky, zmienky, či parafrázy (fantastická úvodná variácia na klasickú vraždu Batmanových rodičov). A pravdaže casting. Michael Keaton bude asi navždy najlepším Batmanom a Jackovi Nicholsonovi by to vyšlo, nebyť Heatha Ledgera. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (136)

  • Texaský aukční dům Heritage Auctions nabízel ve své dražbě ikonický oblek Jokera (Jack Nicholson), který se nakonec prodal za 125 000 amerických dolarů, přičemž startovací částka byla čtyřicet tisíc. (Jimmy15)
  • Adam West, predstaviteľ Batmana zo 60. rokov, bol údajne sklamaný, že mu Tim Burton neponúkol hlavnú rolu. Pre zaujímavosť, West mal v čase premiéry 61 rokov. (kacer4)
  • Batmobil se velice špatně ovládal, jezdil si kam chtěl a jen zázrakem nedošlo k žádnému vážnému zranění. Kaskadéři ho posměšně nazývali Batpig (Netoprase). (Robbi)

Související novinky

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama