Reklama

Reklama

VOD (1)

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

PKD 

všechny recenze uživatele

Tento film mám rád jen z těchto důvodů...je tam Reeve, je tam krásná Lana Langová v podání Beverly Marshové a je tam naprosto otřesný Richard Pryor (jinak výborný komik), který je tak debilní, až je úchvatný. P.s. vrchol filmu? Změněný (já říkám realistický) Superman, vysedávající po barech (ten jeho nasraný xicht je prostě...boží!) a střílející oříšky (a způsobující ekologické katastrofy pomocí tankerů s naftou a další) a bitka na vrakovišti. Ta je! Nejlepší hláška? Superman po vystřízlivění pomocí umělého zeleného Kryptonitu na Lorelei Ambrosii (umělecké jméno jak pro pornoherečku, což?:) , která s lascivně pohupující nožkou sedí na rameni sochy svobody... ,,Už jsem myslela, že nepříjdete. On: ,,Nemyslete si, že vás zachráním. Já už to nedělám´´. :))))))))) Nejgeniálnější věta vůbec. Ani comicsy na to nemají.;-) P.s. povšimněte si, že jeho ztmavený outfit, má tentýž odstín, jako Singerův šmutný šášula.;-) Hl. červené části. ()

swed 

všechny recenze uživatele

I když třetí pokračování "pana dokonalého“ v mnohém připomíná epizodku z některého seriálu (odstavení Lois na dovolenou, kreace R. Priora…), nelze mu upřít (zvláště v první polovině) jistou atraktivnost a vyváženost tempa - film mě ani moc nenudil. V některých chvílích sice působí jako nechtěná parodie, z dnešního pohledu ale právě toto Superman je. Překousnete-li naivitu a možná až jistou televiznost snímku, budete se celkem bavit. 6/10 ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Superman zde bojuje chvílemi sám se sebou, film je spíše parodií na sám sebe a ne zas tak vtipnou komedií, ale některým scénám jsem se s chutí zasmál, zvláště těm trikovým. Není tu žádný pořádný záporák, Richard Pryor si střihl docela velkou roli počítačového machra v jemu vlastním ztřeštěném duchu, další záporáci jsou spíše trapní. Jde o ubohou snahu pokračovat v zajeté sérii. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zvrhlost, ve které campy humor definitivně vítězí. Že něco není v pořádku zvětříme hned na začátku filmu. Jestliže první díl otvíral epický zánik Kryptonu a druhý napínavý boj Supermana s teroristy o atomovou bombu na Eiffelovce, trojka začíná infantilní bláznivou groteskou vrcholící tím, že Superman zachrání řidiče topícího se v kabině svého auta (do kterého nějakým podivným způsobem vtéká voda ze sraženého hydrantu pod ním). Kamenem úrazu je slabý scénář, který sice operuje s několika zajímavými motivy (nadšení i obavy z komputerizace, schizofrenický Superman), ale postrádá silný příběh plný emotivních momentů, jakým disponovaly oba předchozí díly. Místo toho je pojednán jako trapná taškařice, opírající se o one man show Richarda Pryora, který se ne náhodou dělí s Christopherem Reevem o místo na filmovém plakátě – stráví totiž na plátně zhruba stejně tolik času. Nedotaženost scénáře lze krásně ilustrovat na Clarkově/Supermanově romanci s Lanou Lang. Ačkoliv nápad nechat nový (super)hrdinův milostný objekt zahořet (narozdíl od Lois) pro Clarka a ne pro Supermana je osvěžující, vyvrcholení romantické linie se s předchozími díly, kde Superman kvůli Lois vrátil čas či se zbavil svých superschopností nedá srovnávat. Ještě hůře je na tom postava ústředního padoucha, který je pouze převlečeným Lexem Luthorem (další aristokraticky povýšený, ale ani zdaleka ne tak vtipný a charizmatický megaloman s komickým poskokem a bimbem), nemluvě o tom, že Robert Vaughn nesahá Gene Hackmanovi ani po kotníky. Vrátím-li se k filmu, pořádné obrátky nabere až ve druhé polovině, kdy se Superman pod vlivem syntetického kryptonitu stane „zlým“, vyvede pár zlomyslných skopičin, následně se efektně porve sám se sebou na vrakovišti a zlikviduje padoušský tým. Škoda jen, že je finále u superpočítače komiksově hloupoučké a naivní jako Kačenka Langerová z VyVolených. Kdo tenhle scénář poslal do výroby... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vtipné gagy v Supermanovi? Tak tohle mi vůbec nesedlo, jako hlavní postava mi navíc přišel Gus a ještě mi bylo dost divné, jak se z totálního flákače stane doslova přes noc počítačový génius. Jinak zlomyslný Superman byl zajímavý nápad a milé zpestření byla Websterova chytrá přítelkyně, tvářící se jako bezduchá husa . ()

Galerie (62)

Zajímavosti (24)

  • Když Superman vytváří diamant pouhou silou ruky, je to odkaz na původní komiksy, kde to dokázal taktéž. (WolfR)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama