Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 029)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrozná pizdovina. Chlapík navlečený v zelenom sopli bojuje s kriplom s bublajúcou hlavou a digitálnym mračnom z vesmíru. Scenár z výpredaja, herci hrozní (hlavne Blake Lively totálne vypadávala z úlohy), vyvrcholenie nikde. Ale istým spôsobom ma to bavilo. Možno preto, že je to tak nehorázne cheesy - ale konštantne a nonstop cheesy, takže to pôsobí dojmom "autorského zámeru". Škoda, že nebude dvojka, Mark si mohol zahrať ďalšieho zloducha... :-D 5/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z dalsich komiksov, ktory proste treba vidiet v kine a to ja som videl nastastie aj v 3D, takze zazitok bol o trosku väcsi, ako keby som ho videl len na pc. V tom pripade by som dal maximalne 3*. Lenze Green Lantern je iba nenarocna oddychovka, plna vizualnych efektov, ktore sa mi cez 3D celkom pacili, ale problem je asi v scenari a v obrovskom mnozstve podobnych komixovych filmov a ked jedneho dna budete proste nasyteni tymito filmami, tak si ich prestanete vazit, alebo uz vas nebudu tak bavit a prave Green Lantern je tym filmom. A co je horsie, o par tyzdnov si len matne na tento film spomeniete a mozno si date otazku, ci to nahodou nebol Green Hornet, v preklade ZELENY SRSEN, ktory mal premieru iba pred pol rokom :-) Tim Robbins a Ryan Reynolds boli celkom fajn, Blake Lively je sice krasna, ale nepoznam ju. Pre mna je zahadou, preco stal tento film az 200 milionov dolarov a este dalsich 100 milionov na reklamu investovali studia, vobec mi taky drahy zase neprisiel. Martin Campbell je skuseny reziser akcnych filmov, 2 krat uspesne restartoval Jamesa Bonda a to s Piercom Brosnanom ZLATE OKO (1995) a neskor s Danielom Craigom CASINO ROYALE (2006). Natocil aj obe casti ZORRA s A. Banderasom (1998 a 2005), ale so sci-fickami nemal myslim doteraz ziadne skusenosti. Hudba od skuseneho Newtona Howarda bola taktiez svizna, ale nijak vynimocna, proste nebola to melodicka Zimmerovka. ________ Ryan Reynolds - (Hal Jordan / Green Lantern) +++ Blake Lively - (Carol Ferris) +++ Peter Sarsgaard - (Hector Hammond) +++ Mark Strong - (Sinestro) +++ Tim Robbins - (Hammond) +++ Jay O. Sanders - (Carl Ferris) +++ Taika Waititi - (Tom Kalmaku) +++ Angela Bassett - (Doktorka Wallerová) +++ Geoffrey Rush - (Tomar-Re - len hlas) +++ Michael Clarke Duncan - (Kilowog - len hlas) +++ Clancy Brown - (Parallax - len hlas) +++ (Videl v 3D kine 02.08.2011) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Zhruba pred rokom som videl prvý trailer na Lanterna, po ktorom opadli všetky moje očakávania. Kino som vynechal, ale doteraz to ľutujem. Niekedy inštinkt sklame. Green Lantern má podľa môjho názoru jedinú vyslovene slabú stránku, a tou je nevýrazný záporák. Peter Sarsgaard mal dostať viac priestoru a záporák Parallax vytvorený z počítačových trikov jednoducho nedokázal vytvoriť tú správnu atmošku. Herci vôbec nie sú zlí, žiadne oscarové výkony samozrejme, ale Ryan svojho hrdinu zahral zodpovedne a ostatní sa tiež nemajú za čo hanbiť. Špeciálne efekty určite neudreli stopercentne, keďže v izbe mi chýba tretí rozmer, ale aj tak som bol užasnutý. A zvuk bol úplne úchvatný. Nechápem prečo je film tak podhodnotený. Možno preto, lebo neberie sám seba až tak vážne a servíruje nám trošku odľahčený pohľad na superhrdinu. Podobne stroskotal aj Hancock a je to škoda, pretože podobné filmy sa mi páčia, no toto vysiela jasný signál, že rozpočty sa im podobným tak ľahko schvaľovať nebudú. 80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

S Green Lanternom som sa v komikse stretol zatiaľ len párkrát (v origine Tajomstvo pôvodu alebo vo vedľajšej úlohe v JLS: Svoboda a spravedlnost) a hoci som si myslel, že to bude čistá chujovina, nakoniec ma to prekvapivo bavilo. Jasné, je to WTF, ale zručne spracované a to hlavne vďaka sympatickej, kvalitne psychologicky prepracovanej postave špičkového, ale až príliš riskujúceho (všetko) pilota stíhačky. Film je... presne taký blbý, aký som čakal. Nedá sa brať vážne. Nie každý komiksový film musí byť Temný rytier. Treba robiť aj sranda-komiksy. Ale toto bolo na mňa moc. Hoci ide o origin, ktorý by teoreticky mal aj veci neznalému divákovi predstaviť komplikovanú postavu, opak je pravdou. Je toho (všetkého) na netrénovaného diváka strašne veľa. Lampáše, sektory, planéta OA, strážcovia, žltá farba... Scenár je natoľko šialený, že mnohé veci na prvý raz nepochytáte (prsteň musíte občas dobiť - prostredníctvom zeleného lampáša -, aby fungoval, prípadne ak prsteň nejakým spôsobom ľubovoľnému Lanternovi ukradnete, ešte to neznamená, že sa sám stanete Lanternom). Našťastie, len čo hrdina začne používať prsteň, začnú sa diať veci. V jednej scéne sa pokazí helikoptéra a začne sa rútiť do masy ľudí. Green Lantern ju vďaka prsteňu premení na závodné auto (!) a na zem zhmotní pretekársku dráhu. Helikoptéra, teraz už vlastne auto, tým pádom nedopadne na ľudí, ale na pretekársku dráhu a nikomu sa nič nestane. To nevymyslíš, to je život. Prípadne Parallax zaútočí na ženu. Blíži sa k nej, no v poslednej chvíli sa pred ňu postaví Green Lantern, zhmotní gigantický guľomet a začne to do Parallaxa páliť - ako kedysi T-800 rotačákom do rady policajných áut -, a medzitým žena bezpečne utečie. Podobných zábavných TOTÁLNYCH STUPIDÍT je snímka plná. Vďaka aspoň za ne, pretože ako "seriózny" komiks to brať rozhodne nemožno. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli bylo z předlohy možné vyždímat víc, možná ano. Minimálně to nemuselo být tak nudné. Že komiksový hrdina zabrání nehodě vrtulníků tím, že postaví autodráhu v dnešní době asi nikoho moc neosloví. Velkou zásluhu na špatné koukatelnosti toho filmu má i Ryan Reynolds, kterému se nepodařilo mě po celou dobu přesvědčit, že má nějaké charisma a že bych mu měl fandit. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • Natáčení začalo 15. března 2010 v New Orleans (Louisiana) a skončilo 6. srpna téhož roku. V lednu 2011 však začaly probíhat dotáčky, konkrétně v Los Angeles ve studiích Warner Bros., a skončily až v březnu. Několik scén bylo rovněž pořízeno v San Diegu. (fiLLthe3DD)
  • V komiksu se Carol Ferris stala Star Sapphire, jakousi ženskou antihrdinkou s podobnými vlastnostmi, jaké mají Green Lanterni. Později se stala vojákem Star Sapphire Corps, společnosti, jejíž členkami byly pouze ženy, nosící fialové světlo lásky. Ve filmu je Carol (Blake Lively) přezdívána Sapphire a její logo lze spatřit na helmě ve stíhačce. (HellFire)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama