Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 2

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (309)

maddy 

všechny recenze uživatele

Úprimne, baví to ešte niekoho? Dvojka Aquamana by nebola tak zlá ako nedávne komixové filmy z dielne DC, ale je rovnako zbytočným filmom ako ten Blue Beetle, Shazam alebo The Flash. James Wan je síce natoľko zručný režisér, že to celé vie ukočírovať, občas tomu dať jemne hororovo ladenú atmosféru, ale čo z toho, keď ten zvyšok jej zase len jeden obrovský digi bordel, ktorý je divákovi po dejovej stránke úplne ukradnutý. Keby Aquaman prišiel do kín tak pred pätnástimi rokmi, možno by mal čo povedať. V roku 2023 je to iba smutný pohľad kam to komixové filmy dopracovali. Vo výsledku tak síce neškodný, ale absolútne priemerný komixový štandard určený ako rýchlokvasná zábava pre tie najväčšie masy. Som rád, že to už končí a ja do budúcna začínam vyhlížet skôr pokračovanie Jokera alebo Batmana, lebo tieto posledné komixovky (nielen z dielne DC, zdravia otrasné The Marvels) sa stali už skutočne iba zábavkou pre desaťročných, bez štipky snahy navyše. CELKOVO: 5/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zohľadním recenzie dvoch naj užívateľov a urobím z toho mix - vidieť toto v kine musel musel zážitok, vidieť to s odstupom času nebolo úplne že trápenie a miestami to bolo vtipné ale tá neodmysliteľná ekologická stopa to trošku pokazila, suma sumárum - film na ktorý fanúšikovia v kine budú spomínať vo veľmi dobrom...ale iba vďaka (d)efektom...príbeh a zvyšok neoslní, možno tak výber piesní, v konečnom zúčtovaní objektívnych 60% na čsfd...bohužiaľ, zázrak sa nekonal. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě, že si James Wan našel inspiraci v Thorovi a Lokim, ale upřímně, nevadilo mi to. Aquaman a Orma mě baví jako postavy a baví mě i jejich herečtí představitelé. Celkově to vůbec nebyl špatný film, má to akci, napětí. Jasně, záporák mohl být trochu promyšlenější, tam se to trochu seklo, ale jinak jsem se bavila. Do kina bych na to nešla, ale je to příjemná popcornovka v pohodlí domova. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jamese Wana je škoda na tyhle digitální blbiny. Chce to buď další horor nebo nějaký akční nářez, tohle zkrátka mohl natočit kdokoliv jiný a výsledk by vyšel stejný- Průměrný. Přitom jednička byla hodně fajn, tohle je trochu recyklace, ale zároveň bez žádné přidané hodnoty. Humor nefunguje ani zde, proč je tu sakra zas ten stejný záporák a ne někdo nový? Chyběla mi tu nějaká vyloženě hororová a atmosférická sekvence z jedničky ( kde byly ty potvory jak z Vetřelce- Škoda, že ten spin-off s němi se zrušil). Vedlejší postavy tu moc prostoru nemají Nicole Kidman, Amber Heard i Lundgren jsou tu chvilkově a akce sice střídá akci, ale žádná vyloženě neurve koule. Když si vybavím zpětně ten epický monstrózní fight z jedničky, tak tady bylo finále docela dost komorní, což je za mne velké mínus. V Theatre Deluxe ozvučení super, bylo se na co dívat, takže vyloženě nasraný člověk po projekci není. Je to lepší než Marvels,Antman a Blue Beetle, ale pořád to sakra není nic extra. Komiksovky jdou už špatným směrem. 6/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na prvním dobrodružství z podmořského světa Atlantidy a dalších říší jsem si v kině bez přehánění ujel. Čerpal jsem z něj dobrou náladu celé dny, vzpomínal jsem na všechny hlášky a kombinaci s nápaditou akcí považoval za překvapení celé sezóny. Tenhle svět si proto zasloužil těžit okamžitě a čekat na neustále odkládané pokračování bylo trochu smutné, ale ještě víc zlověstné. Zprávy o problémovém natáčení a přepisování scénáře se nakonec projevily, protože tohle pravá dvojka není, tohle je jen opatrně dopovězený původní koncept. Vzhledem k tomu, že film hodně často připomíná akční videohru (myšleno nejen ve zlém, ale rozhodně i v dobrém), hodí se příměr k očekávání plnokrevné dvojky a místo toho v rukách veřejnosti přistane horkou jehlou šitý datadisk. Protože ve Ztraceném království se ztratil ten původní poctivě dobrodružný duch vyprávění, který, ať se zrovna vrtnul kam chtěl, dokázal nalákat do všech lokací a ke všem postavám. Dnes se jen dokončují linky z prvního dílu a žádné překvapení tu nečeká. Zčásti to není špatná volba, protože vztah Arthura s Ormem pro mě vždy tvořil hlavní (melo)dramatickou linku, ve které se sice okatě kopíruje předobraz Thora s Lokim od konkurence z Marvelu, ale proč spravovat něco, co funguje. Bohužel záporákem do party je Manta, prototyp charakteru, který je zlý, protože je zlý, křižuje sedmero moří těžkotonážní ponorkou a občas terorizuje svoji posádku. Nálada bezhlavého, téměř osmdesátkově vibrujícího vyprávění tak v tomto případě nenávratně mizí. Mrzí mě, že se Momoa s postavou, která se mu chvályhodně upravila na míru, loučí takhle polovičatě, ale díky Poseidonovi za to, že má smutně krácená série alespoň nějaký smysluplný a relativně uspokojivý konec. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Tento poslední snímek z provázaného univerza DCEU utžil celosvětově 434 milionů amerických dolarů, což z něj činí sedmý „nejvýdělečnější“ film v této sérii. Náklady na výrobu činily 205–215 milionů dolarů (bez nákladů na reklamu). (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o první filmové pokračování Nicole Kidman, ve kterém si zahrála stejnou roli. (PaTeXx)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama