Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Svatá sardinko! 99% budgetu muselo jít na drogy, protože tahle šedesátkově papundeklová parodie má doslova všechno: batmobil, batkopéru, batžebřík, batsprej proti žralokům, batkameru, batloď, batkufřík, batkompas, batskener, batplyn, batvýtah, a batmotorku. Ideální aprílová podívaná. Konzumace skéra výhodou. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Je to sranda a funguje to aj ako naivný komixový film pre deti (z 60. rokov samozrejme), ale na môj vkus to bolo hrozne dlhé. Skrátiť na 75 minút a bolo by to ideálne. Nič to však nemení na tom, že každá tretia scéna môže byť označená za kultovú- žralok, bomba, lúštenie hádanok,... 70% ()

Reklama

kamigava 

všechny recenze uživatele

Batman je můj nejoblíbenější "superhrdina", ale tahle komedie mu doslova hází klacky pod nohy. Všechny postavy se chovají neskutečně vypatlaně. Hlavní dvojici se ale nedá upřít to, že se snaží vzdělávat publikum ve fyzice a dalších vědách. Film jsem viděl s dabingem a na začátku mě hned dostala předpona "bat-" před každým slovem, které se tam vysloví (batsignál, batkurz, batplyn, batcykl, batkoptéra...) :-D Nejvíce mě zajímala spíš aférka Bruce Waynea s Catwoman, která měla aspoň nějakou úroveň a styl. Naštěstí Burton stvořil Batmana mnohem vážnějšího a chytřejšího o 23 let později. Tahle fraška mě spíš zklamala svojí stupiditou. 40%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vidieť Batmana ako paródiu a dokonca z roku 1966 je prinajmenšom zaujímavé. Neuveriteľne dobre som sa pobavil. Nielen pre hlášky ( bathelikoptéra, batmobil, batsprej... ) a dve ústredné postavy Batmana a Robina, ktorý hovoria vážne a divák sa smeje, ale aj pre skupinku gaunerov na čele s Catwoman. Herci si to náramne užívali a na výsledku je to poznať. Určite si musím pozrieť aj seriál z toho istého roku. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Paródia na filmy o Batmanovi predtým ako akékoľvek filmy boli natočené? Čo to má byť? Tak na toto som bol naozaj veľmi zvedavý čo to bude zač a bol som nadšený. Všetky tie bat-veci ma dostali - Bat-repelent proti žralokom, bat-lano, bat-kotva, bat-loď, bat-kurz, bat-dĺžka... Plus scény, ktoré by mali vstúpiť do dejín kinematografie - Batmanove pobehovanie s bombou s nemožnosťou ju zahodiť, súboj Batmana s gumovým žralokom, banda super-zločinov letiaca na dáždnikoch, ktorá mi pripadala ako partička 4 ľudí omylom pustených z blázinca. Proste fakt dokonalá paródia. Dal by som 5 hviezd, ale predsa len uprednostňujem "seriózne" filmy s Batmanom, tak dám "len" 4. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Batboat do filmu postavila firma Glastron. Tvůrci jim za to museli slíbit, že světová premiéra filmu bude v texasském Austinu, kde se nachází ředitelství Glastronu. (Caelos)
  • Na konci filmu jeden z delagátů paroduje chování Nikity Chruščova na valném shromáždění OSN v roce 1960. (Caelos)
  • Prvý a zároveň najkratší celovečerný film o netopierom hrdinovi čerpal inšpiráciu zo seriálu Batman (1966). Až na Juliu Newmar, predstaviteľku Catwomen, ktorá nevedela, že vzniká celovečerná verzia a mala zmluvu na inom projekte, sa z neho vo filme objavila väčšina hercov. (jedenzdvoch)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama