Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pevně stáhni půlky v tom svém travesti kostýmku generále Zode, protože:„There is one man on this planet, who will never kneel before you!“ Christopher Reeve znovu ve slušivém přiléhavém oblečku - tentokrát proti trojce desperátů z planety Krypton, kteří zjevem nápadně připomínají jednu nejmenovanou německou nihilistickou kapelu.. Jednoznačně slabší než první díl, ať už vinou méně nápaditého scénáře či ztrátou glancu Lexe Luthora. Když už nic, tak se člověk alespoň dozví, jak se v žurnalistice tvoří novinové titulky (Paris destroyed / saved). ()

sud 

všechny recenze uživatele

První díl je spíše Supermanovým životopisem a skutečná akce se objevuje až v posledních čtyřiceti minutách. Dvojka je už ryze akční záležitost, kde proti našemu hrdinovi (Christopher Reeve) stojí tři zločinci z kosmu, generál Zod (Terence Stamp), Ursa (Sarah Douglas) a Non (Jack O´Halloran) . A to zločinci pořádní a zcela důstojní protihráči. Záporák číslo jedna z prvního dílu Lex Luthor (Gene Hackman) je zde spíše vlezdoprdelka a podrazák než maxizločinec. Kéž by každý originál měl takovéto pokračování na kterém není ani znát výměna režiséra. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co snímek dělá pokladem, to jsou efekty. Když dojde na bitvu ve městě, je to skutečně krása. Nemohu si pomoct, ale v té době dokázali tvůrci opravdu hodně. Herecké výkony pak rozhodně nezklamou. Gene Hackman je stále příjemně potrhlý, Terence Stamp je na Zoda správně zlý a nebezpečný, ale hvězdou zůstává Christopher Reeve, který je naprosto přesný v každé vtipné scéně. A když pak vzlétne do nebe v těch červených spoďárech, najednou už nemáte pocit, že je k smíchu, ale že tohle je opravdu hrdina, který dokáže lidstvo ochránit. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/236-superman-2-1980-75.html ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Opoznání horši než první díl, tady je snad všechno horší, kdyby aspoň ty nelogičnosti odstranili, ale ty bohužel ponechali a na to narvali přeplácanej příběh a ubohý souboje, nejdřív jsem si teda myslel, že to nebude špatnej nápad vložit supermanovi do cesty jemu rovnýho soupeře, bohužel hned od první chvíle kdy se tři "zlý supermanové" ocitnou na zemi a začnou pěkně trapně ovládat zemi a stupidně po každým chtít aby jim vyjádřil pokoru tim, že si před nima klekne, jsem věděl že to nebude to pravý a pozdější stálý prodlužování souboje mě v tom jenom utvrdilo a šel bych s hodnocením ještě níž, kdyby supermanovi odebrali jeho sílu, jak to v první chvily vypadalo, ale naštěstí, pro mě zahadným zpusobem ji zase ziskal zpět, takže jsem v klidu mohl skouknout úděsnou bitku, ve který byl superman v plný síle a nechci ani domyslet co by se stalo kdyby nebyl, bohužel taky nebyl skoro vůbec využitej Gene Hackman a ve filmu jen tak paběrkoval a i tak byl daleko lepší než ty "zlý supermanové", ale i tak superman je superman a už jenom kvůli nejlepším představiteli supermana Christopheru Reevovi tomu musim dát aspoň 3* ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Superman (1978) a Superman 2 (1980) se v roce 1977 točili současně. Richard Donner měl před svým odchodem z režisérské židle kvůli neshodám s producenty natočeno z druhého snímku podle jeho odhadu zhruba 75%. Jeho nástupce Richard Lester v roce 1979 mnoho Donnerových scén natočil znovu. Podle Donnera kinosestřih Supermana 2 obsahuje 25% jím natočených scén včetně všech, kde se objeví Gene Hackman jako Lex Luthor. (Rominator)
  • Producentům se nelíbil vážný tón předchozího Supermana a chtěli "zábavnější" sequel. Richard Donner nesouhlasil a film za něj o několik měsíců později dotáčel náhradník, což je na výsledku znát. Například Reeveovi v některých scénách mizí svaly. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama