Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
Akční / Rodinný / Fantasy / Krimi
USA, (1966–1968), 49 h 59 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Adam West, Burt Ward, Alan Napier, Neil Hamilton, Stafford Repp, Cesar Romero, William Dozier (vypravěč), Yvonne Craig, Burgess Meredith, Anne Baxter (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(120)

Recenze (40)

Rominator

všechny recenze uživatele

Van Williams a Bruce Lee jako The Green Hornet a Kato měli "okenní cameo" (objevili se v okně ve chvíli, kdy Batman a Robin šplhali nahoru) v délce 25 vteřin v epizodě s názvem "The Spell of Tut". Později v té samé sezóně se ještě objevili ve dvou crossover epizodách "A Piece of the Action" a "Batman's Satisfaction", kde se v Gotham City snaží dopadnout plukovníka Gumma. ()

Aeres 

všechny recenze uživatele

"NANaNaNaNaNaNaNa Batmáááááán..." A protože se na české stanice nedalo dívat, už když jsem byl malý, civěl jsem na to u babičky o letních prázdninách mezi 13:00-14:00 každý den na ORF1. A protože babička pojala pocit, že jsem dopoledne dostal úžeh, když koukám na tu kravinu s lacinými efekty, zloduchy i scénářem, "musel" jsem se koukat i na Alfred Hitchcock Hour, která na Batmana ve vysílacím čase navazovala... Zlaté dětství... ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

4% menšina se raduje (mám pocit, že tohle číslo už dnes tak docela neplatí) nad pojetím obou comicsových bardů, ale když odhlédnu, že Batman s Robinem budí v každé epizodě dojem, že by se nejraději chtěli "polaskat", tak toho už tedy moc nezbývá co by stálo za zmínku. Ve studiových kulisách se žádná větší "rajčula" nenadělá a plytkost každé epizody je doménou. Dvě hrdinské postavy tedy dopadly hodně blbě v šedesátých letech. Budily spíše smích než respekt. Klady: snad jen ta úvodní znělka má něco do sebe, ale moc to nevytrhne. Zápory: nemožné ztvárnění postav je urážkou skvělého comicsu, plytké epizody, masky a kostýmy horší než když se někdo namaskuje na maškarní bál, laciné rekvizity, nemožné pojetí příběhů, bídná studiová výprava, všechno špatně. 0% ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Doteďka by mě zajímalo, jestli to tvůrci opravdu mysleli vážně, nicméně na originalitě a komediálnosti to nic nemění. I jako fanoušek Batmana musím doporučit. Nudit se rozhodně nebudete :))) Moje obzvláště oblíbená scéna je, když Batman s Robinem lezou po stěně do okna. Batmanovi komparz drží plášť aby visel směrem dolů, nicméně na chudáka Robina se vykašlali. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (40)

  • Tvorca Batmobilu George Barris dostal na jeho výrobu 15,000 amerických dolárov a na jeho zostrojenie mal čas len 2 týždne. (T2)
  • Batmobil je postavený na základe konceptu Lincolnu Futura z roku 1955, ktorý v roku 1965 odkúpil za jeden dolár George Barris. (Raccoon.city)
  • Seriál o hrdinovi Batmanovi a jeho pomocníkovi Robinovi, který se dosti lišil od jeho komiksové předlohy, vyvolával v 60. a 70. letech minuleho století vlny nevole u fanoušků jeho komixových dobrodružství, v pozdějších dílech se již ani postavy nedrželi kreslené předlohy. (galba)

Související novinky

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

16.03.2022

Následující zpráva zřejmě zdivočí představivost mnoha filmových fanoušků, i když je třeba ji brát s velkou rezervou. Nicolas Cage v předchozích dnech zavítal do texaského Austinu na South by… (více)

Reklama

Reklama