Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (510)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Osobne preferujem "koblihovú" teóriu vesmíru Hawkinga a Homera, kdežto Marvel a najnovšie aj DC nám predstavuje nie multivesmírový guláš, ale doslova pozliepané spaghetti s rajčinovou omáčkou a pre ochutenie s parmezánom navrchu. To nie je metafora, tak to doslova vo Flashovi funguje. Funguje v úvodzovkách, pretože film má šedý vizuál, je príšerne dlhý a občas je tá nuda tak príšerná, že si človek hovorí, či by ho to bavilo aj v teen veku. Našťastie je tu vydarená úvodná desaťminútovka a niekoľko fajn nápadov v záverečnej polhodine. Pozor, film má dve finále, prvé je hrozné a to za tým oveľa lepšie, vážne nechápem, prečo toľko trvá, kým tvorcovia prídu so skutočnými esami v rukáve. No a zaokrúhľujem hore vzhľadom na vydarené, no vlastne už tretie finále, tentokrát komorné a v obchode. Tu funguje všetko tak, ako malo po celý film. 50% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Měl jsem DCEU rád, protože se na začátku bralo vážně a dívalo se na otázku superhrdinů maličko jiným způsobem. Minimálně tím Snyder ještě pod dohledem Nolana u Muže z oceli začínal, a pak to sám rozvedl nejdřív stylově v Batman vs. Supeman, a později poněkud megalomansky v Lize spravedlnosti. S příchodem Wonder Woman a Aquamana to sice začínalo najíždět do tradičních akčně zábavných kolejí, ale pořád z toho ještě člověku nebylo trapně, a odbočka v podobě Ayerovy Suicide Squad alespoň rozšířila vesmír o zajímavé postavy a skvělé herce. Tady někde se však mělo začít tahat za záchrannou brzdu, aby nikdy nevznikly filmy jako Shazam, Black Adam, nebo bohužel i tenhle Flash. Andy Muschietti je jistě schopný režisér, Christina Hodson ale není dobrá scenáristka, humor level mimina v mikrovlnce či omáčky na bradě nemá v takovém filmu co dělat, Ezra Miller byl omyl, ani Mandalorian nemá tolik otravného fan-servisu, jako tenhle snímek, a jestli tohle měla být původně brána ke znovu nakopnutí DCEU, tak jsem upřímně rád, že se to škrtlo, chudák Cavill se vyhnul kulce a James Gunn to celé do pár let zrestartuje. A klidně ať je tam humor, desátý Batman, nebo třeba nový Flash, hlavně ať to ale není takhle ostudně bezvýznamný, hloupý a trapný výplach. 4/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nečkal som, že ma to bude až tak baviť. Mám veľmi rád Snyderovú trilógiu (MoS, BvS, ZSJL), prvú Wonder Woman, Ayerov Suicide Squad a aj Aquamana, no zvyšne filmy zo série za opakované pozretie moc nestoja. Obzvlášť tie posledné a tak som čakal od Flasha podobne zlý výsledok. No prekvapivo som si niekedy pred koncom uvedomil, že sa vlastne ani na chvíľku nenudím. The Flash sa vlastne ani nerozbieha, ale začína už rozbehnutý a behá až do konca. Hneď na úvod dostaneme lahôdkovú dvojitú porciu akcie v Gothame. Potom sa už rozbehne príbeh, ktorý nás posunie do alternatívnej reality, kde Batman nie je Batman, Superman nie je Superman a kde Flash nie je Flash. Príbeh je vynikajúci a veľmi ma bavila každá kapitola (dve porcie Barryho, hľadanie cesty von, pomoc od Batmana, záchrana matky) a aj to ako to skončilo. No najväčším plusom je réžia Andyho Muschiettiho, ktorý ma na hranie obrovsky arzenál a vôbec sa ho nebál využiť (úvodná akcia s Batfleckom, absolútne štýlový návrat Keatonovho Batmana, drsná Supergirl, štýlová akcia, ktorej nechýbajú dobre nápady a aj ten humor je výborne načasovaní a nie trápny). Tak isto potešilo zapojenie do širšieho sveta DC a tak odkazy na predošlé filmy, či cameo roličky nechýbajú. S predošlých filmov nebolo úplne jasné ako Flash získal svoje schopnosti (jasné fanúšikovia to vedia), no aj nedotknutý divák komiksovou predlohou na tuto otázku tento krát dostane odpoveď. Veľké plus sú aj zvukové efekty a hudba Benjamina Wallfischa, ktorý do vlastnej hudby ešte aj kombinuje prvky s predošlých dielov. Spomenul som, že film funguje bezchybne v akcii, v príbehu a aj v tých vtipných scénach, no Muschietti (okrem vlastnej cameo roličky) zvládne aj emócie (Ezra Miller podáva asi najlepší výkon v jeho kariére!) a celý film funguje hlavne vďaka príbehu, ktorý je postavený na záchrane rodičov. Najväčšie mínus je nevýrazný vzťah Iris a Barryho a hlavne vizuálne efekty, ktoré miestami nevyzerali najlepšie, ale to je pre mňa len drobný škrabanček na filmovom kotúči. Veľká spokojnosť, chcem dvojku od Andyho! P.S.: za titulkami vás čaká jedna vydarená scéna. 90% - 5* ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po marvelovském Spider-Manovi jsem se tento týden vydal již podruhé "napříč paralelními světy", a i když je DC v tomto směru poněkud pozadu, odcházel jsem z kina celkem spokojený. I když se děj Flashe podobně jako u nového Spider-Mana točí okolo (ne)vyhnutelnosti osudu, která jde ruku v ruce s nezodpovědným jednáním hlavního hrdiny, neměl jsem v kině vyloženě pocit, jako bych se díval na "film přes kopírák". I přes místy dost tristní vizuální efekty - především v úvodní "it's raining babies" (tento husarský kousek fungoval lépe u Quicksilvera v Budoucí minulosti a Apokalypse) a v onom "začarovaném uzlu" - jsem si Barryho nové dobrodružství užíval, na čemž měla nemalý (rozuměj: dost velký) podíl účast Michaela Keatona, který je pro mě stále tím nejsympatičtějším Batmanem, a malá, avšak podstatná role Maribel Verdú. Potěšil mě návrat (byť v CGI) starého, ale i nikdy nerealizovaného Batmana, líbily se mi narážky na jiné filmy (z DC i mimo něj: "Zahrajeme si teď na Palpatina!") a oceňuji, že si tvůrci vedle povinné akce připravili i pár milých scenáristických překvápek. Pokud bych byl přísný, dal bych filmu tři hvězdičky, ale jelikož mi v kině prostě sedl tím, že mě pobavil, překvapil, ale i dojmul, tak mu dávám (slabší) čtyři. P. S. Je libo jedno Nespresso?! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že mě ty komiksovky přestávají bavit, pokud to však není Erkovéj nářez ve stylu Suicide Squad a Deadpoola, ale tohle je jen další z řady průměrných originů, kde potěší pár starých postav ( Keaton, Shannon), ale jinak mě to příliš nestrhlo. Humor mi nesednul, akce  mi sedly jen dvě ( úvodní slow motion scéna s miminama je zábavná) a samotné finále je taky slušné, to mezitím však příliš nestrhne a plyne tak nějak bez většího zaujetí, avšak je to o něco zábavnější než třeba Doctor Strange. Multiverse je tu podán překvapivě přehledněji než v Marvelu. Jako jednohubka je Flash v pohodě, ale nic k čemu bych se vracel. 6/10. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama