Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (511)

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Tvorcovia si zjavne absolútne uvedomili, že Ezra Miller nesedí každému a tak na to rafinovane upozorňujú priamo vo filme, aby kritikom vzali víchor z plachiet.  Niektoré veci v scenári ma rušili. Barryho spolubývajúci tvrdia, že Batman existuje, ale zo stavu jeho sídla (a samotného Brucea) je zjavné, že dlhé roky nie je aktívny. Čo ostatne explicitne povie aj on sám. Jasné, brané od slova do slova spolubývajúci povedali len to, že existuje. Netvrdili, že je aktívny. Ale i tak ma to rušilo. Rovnako vzhľad jeho sídla: v jednej chvíli vyzerá ako z Hammer hororu a v nasledujúcej (s Karou) ako slnečné miesto so skvelou záhradou z katalógu Nehnuteľnosť roka. Rovnako som nepochopil, prečo Flashovi neskôr nehorí oblečenie, hoci je jasne prízvukované, že počas neho nesmie mať na sebe bežné oblečenie. Barry odpadne, keď prvý raz vidí Batmana, pritom žije vo svete, v ktorom netopier existuje a on sa nielenže práve nachádza v jeho dome, ale o tom aj vie (dokonca sa s ním pred chvíľou rozprával!). Nie je to nič strašné, ale zaráža ma, že je štúdio ochotné narvať 2OO (dvesto!) miliónov do filmu a neustráži si takéto hovadiny.  Inak je Flash temer skvelá jazda. Najlepšie nepozerať trailery a nechať sa prekvapiť zvratmi a cameami (pri N.C. a obrom pavúkovi padnete na zadok, ak poznáte legendárnu prednášku Kevina Smitha). Postavy sympatické, Sasha Calle je najlepší supermanovský kastingový ťah od Christophera Reevea z r. 1978 (vrátane), akcia bombastická (nie až tak prehnaná, ako od Snydera), vizuál nádherný farbený (Flash je popri Green Lanternovi po stránke výrazných farieb asi najkrajším mainstreamovým superhrdinom), parádny soundtrack, zábavné blbinky (rezanie uší, meter, beh naprázdno po hale), plno scén prekvapivo dojemných, pôsobivých, mrazivých a silných. Dostala ma nepredvídateľnosť deja.  Absolútne ma ale (žiaľ negatívne) zošokovalo finále, ktoré je síce (rozumne) komorné, ale predchádza mu monumentálna bitka na púšti, na ktorej je vidno buď drastické pretáčanie, alebo drastické prestrihávanie. Najskôr oboje. To je vidno aj na ďalších veciach (napr. Keaton nemá Alfreda... ako sa to stalo, zomrel, odišiel, ak odišiel, tak prečo odišiel, ak zomrel, ako zomrel, mohol za to Bruce?). Vinou toho po sebe púštna pasáž zanechá viac otázok, než odpovedí a tri-štyri postavy nielenže nemajú uspokojivé konce napriek tomu, že UMRÚ (!!!). Ony nemajú ŽIADNE konce resp. majú tak drastické konce, že som spadol z gauča a tri dni som následne bezbranne preležal na zemi. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jedinců se superschopnostmi si postupně odškrtávali, který z hrdinů už se představil ve svém sólovém počinu a jedním z posledních byl zlatorudý "rychlík" Flash. Další dluh byl splněn. Hodnotit film není vůbec jednoduché – jde o evidentně perfektně zvládnuté řemeslo a záběry z úvodní akce, časového přesunu a bitvy se Zodem snesou absolutorium. Na druhou stranu však nadějný potenciál ztrácí hodně rychle na síle a s přibývajícími minutami nabízí stále méně. Bylo by krajně neuctivé mluvit scenáristce Christině Hodson do díla, ale celý "Flash" je hrozně moc šablonovitý: akce, překvapení, hledání nápravy, překvapení podruhé, finální řežba a (v tomto případě) slzavě rozumné zakončení – samozřejmě se nezapomíná na řádné vysvětlení, proč je Flash tím, kým je a jak se mu to stalo. Možná by to chtělo se vymanit z tohoto syžetu a vydat se jinou cestou, vytvořit něco docela originálního. Pravda, padnou námitky, že by se tím narušil tok děje jednotlivých postav, ale když se nad věcí zamyslíme do důsledků, v případě Batmana snímek zcela ignoruje události z filmů "Batman navždy" a "Batman a Robin" a zjevně se nad tím také nikdo nepozastavil. Na závěr jednu malou radu (rozhodně ji nelze nazvat spoilerem). Ačkoliv titulky mají téměř 7 minut, vyplatí se počkat, až se ten poslední rozplyne do černé tmy. Následný bonus vás jistě pobaví – tedy alespoň doufám. /40%/ ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Flash, kde Flash sám sobě nadává do čůrá*ů nemůže být zase tak špatný. Skvěle přeložené titulky jsou polovina úspěchu! Rozloučení se Snyderovým světem plné pomrkávání a nejrůznějších miniroliček rozbíjí multivesmír a bohužel v něm nechává tu nejhorší věc... věci. Ezru Millera. I když je všechna čest ve své starší verzi už docela snesitelný, ve své mladší zfetované verzi je na pěst dvakrát tolik. I jeho styl běhu je hrozný. Proto je vlastně nejlepší když neběhá a mentoruje. Muschieti vyloženě čaruje a staví příběh na záchraně maminky. To funguje dokonale a celá ta omáčka s vesmíry díky tomu i přes okatě počítačové cestování časem (jasně že to bylo schválně, po všech těch pretáčkách na nic lepšího nemohly být peníze) celkem šlape. I přesto že nedává smysl a obsahuje logické lapsy. Proč Kara umí anglicky a ne rusky? Finální bitva je oproti dynamickému úvodu docela nuda. Batmani jsou všichni super a Keaton si svůj návrat celkem užívá. Je to solidní popkornovka, která sice přichází s křížkem po funuse, ale je to po dlouhé době DC, které si rád pustím znovu. Potitulková scéna by teoreticky mohla Aquamenovi hodně pomoct. P.S: Sasha Calle je boží a doufám, že se s ní budeme na plátně vídat častěji. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Druh sci-fi cestovani casem , kde udela hrdina okruh s potkanim sve alternativni hippie verzi, ale nic moc nevyresi. Je to dalsi superhrdinsky film zalozeny spise na zabavnych jednotlivostech , ktery muzete doporucit vasi babicce, ktera jeste nema sveho oblibeneho superhrdinu. Ten pritom pusobi civilne se souborem psychodiagnoz. Tim se lisi od Batmana ci Supermana. Prvniho zde najdete jako radce a druheho tatu, Superman je tu v damskem podani v podani Sashy Calle, ktera si to vyridi de zlymi Rusy, coz asi dost divaku oceni. V posledni scene je prekvapeni. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to mnohdy vypadá hůř než exkrement, kvalita humoru vysoce překonala laťku trapnosti už v úvodní sekvenci s miminy a ve zbytku stopáže pod ni neklesla, a Ezra Miller je nejotravnější, nejvíc slizký superhrdina jakého pamatuju, a jako kdyby to nestačilo, tak je tu hned nadvakrát. A možná právě pro tuhle vykloubenou kombinaci divných autorských voleb mě to ve výsledku vlastně bavilo víc, než jsem se vůbec odvažoval čekat. Já Flashe prostě nedokážu brát jako další řadovou komiksárnu, spíš mi to připadá jako parodie, komiksové Žhavé výstřely (díky tomu ani nevadí, že to nedává moc smysl). Nedejbůh, aby na to někdo stylově navazoval, aby to udalo nějaký trend (což se vzhledem box office flopu nestane) ... ale takhle jednorázově ... u mne vlastně velmi provinilá spokojenost. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama