Reklama

Reklama

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

  • USA Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít! (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (643)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký průser jsem po matných a nudných trailerech čekal, jsem se vlastně nakonec i malinko bavil. Margot Robbie je v roli Harley stále skvělá, Ewan McGregor si svého záporáka také užívá a na akci je místy vidět, že si ji vzal do parády Chad Stahelski. A díky střídmé stopáži to vlastně příjemně uteče. Jenže, tím všechna pozitiva vlastně končí. Jakmile se totiž snímek začne soustředit na zbytek dámské sestavy, nebo si nedej bože začnou postavy povídat, je to dost velká nuda. Ženské charaktery jsou navíc buď naprosto nezajímavé, nebo mají jen minimum prostoru (Mary Elizabeth Winstead). Sázka na „ženského Deadpoola“ s rozverným stylem a přeskakujícím vyprávěním je sice místy sympatická, většinu času ale selhává na nedotaženém scénáři a matné režii, která nedokáže ani vyloženě cool nápady pořádně vytěžit a v podstatě vždy zůstane někde na půli cesty. Pod jistějším a výraznějším režijním dohledem mohl být Harleyin příběh zábavnou kulervoucí podívanou, takhle se jedná o comicsový průměr, jenž se mi už vlastně vykouřil z hlavy. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jestli se v americkým filmovým průmyslu pohybuje někdo, kdo je neodolatelnej, tak je to Margot. Neřeším, jestli má Harley Quinn dostatečně silný příběh nebo osobnost na to, aby utáhla svůj vlastní film, protože Margot Robbie na to má. A její Harley je sakra koukatelná, dostatečně hustá, a k tomu roztomilá. A navíc v tom nejede tak úplně sama. V komiksových filmech je to stejně vždycky ten stejný scénář, dobří proti zlejm, objasňování minulosti, velká finální rvačka, bum, konec, příslib pokračování. Jestli na ně v tomhle případě dojde, netuším. Každopádně, já si film užila, jsem spokojená s obsazením, střih byl super, hudba mi sedla. Jsou slabší, ale je jich pět. Hvězdiček, myslím. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rozjuchaná drsná sranda, přesně v duchu komiksů, kde Harley řádí utržená z Jokerova řetězu. Hodně se asi bude srovnávat s Deadpoolem, a částečně to bude oprávněné, ale pro mě jsou Birds of Prey o kus lepší než Deadpool, kterého mi pokazila přemíra příliš pubertálních vtipů. Tady je totiž vše ve správném poměru, film je velmi pestrý, bohatý na leccos od třpytek po přelámané nohy, a přitom drží pěkně pohromadě a nic z něj netrčí. Královnou je samozřejmě Margot Robbie, která do role dává úplně všechno a užívá si ji stejně jako jsem si ji užil i já. Kromě fajn ztřeštěného psychohumoru ale musím vyzdvihnout i režii a hlavně dokonalou choreografii akčních scén, protože něco tak povedeného jsem viděl naposledy asi v Johnu Wickovi 3. Tipuji, že tenhle film bude patřit k těm, které mají mnohem raději diváci než kritici, a jedním dechen dodávám: No a?___P.S. Tak on se na akčních scénách podílel Chad Stahelski! To všechno vysvětluje. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nerátal som, že dostanem niečo extra a ani som to nedostal.Suicide Squad ma viac bavil, no napriek tomu som sa nenudil a to sa ráta. Kludne sa to mohlo volať iba Harley Quinn, ale tak čo už, prečo nepoužiť niečo šibnuté, keď je taký aj film. Birds of Prey je predovšetkým zameraný hlavne na Harley na Birds of Prey dôjde až vo finále. Čo sa týka filmu, tak nadväzuje pochopiteľne na Suicide Squad a spomenie sa tu napríklad aj Batman. Horšie je to s príbehom. Nebol síce úplne zlý, ten štýl strihu ma bavil, akurát, že strašne dlho trvá kým sa tam niečo začne diať. Teda ono sa tam deje od začiatku niečo, predovšetkým nám Harley neustále vysvetľuje okolností, čo niekedy už tak zábavne alebo skôr časom nie je. Našťastie je tu skvelý Ewan ako Black Mask. Narozdiel od takých marvelackých záporákov išiel z neho celkom rešpekt, používa brutálne praktiky a Rko to všetko pekne zachytáva, za čo ma film u mňa plusové body. Čo sa týka postav, tak neviem, nebol som s tým úplne spokojný, minimálne ma ta policajtka nebavila a pozrel by som si skôr zaujímavejšiu Hunters, ktorú dobre zahrala Winstead. Veľmi ma potešili a prekvapili akcie. Naozaj sa na to dobre pozerá, choreografia je miestami skutočne vynaliezavá a kamera to veľmi pekne zaberá. Stručne a jasne, chvíľku mi trvalo kým som sa do toho dostal, ale záver to vytiahol o pár percent navrch. P.S.: po-titulkovú scénu budete čakať zbytočne, ale dostane po-titulkový dialóg. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobře konsolidované vyprávění, které především v první polovině nápaditě odráží nepředvídatelnou náturu svých protagonistek. Na Margot se navíc pořád bezvadně kouká a maniakální verze jindy sympatického McGregora mi přišla spíše nevinně zábavná než trapná a otravná. Po srovnání motivací a stanovení jasného cíle se vyprávění uklidní a společně s tím začíná film ztrácet náboj a progresivní nápady - akční scény se stávají rutinnějšími (s výjimkou závěrečné nahánění na bruslích) a zpočátku chytře protlačovaný feminismus se ohraje a tlačí na pilu až příliš. A vedlejší postavy zkrátka nejsou tak zajímavé, aby tu snaživou one-woman-show nějak přínosně doplnily - což je asi největší škoda, protože z formálního hlediska jsem byl relativně spokojen a kvituji i fakt, že jsem hned po chvilce úplně zapomněl, že má jít o superhrdinský film. 65% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (32)

  • Harley (Margot Robbie) má ve filmu pouze jednu hyenu namísto dvou – důvod sehrál rozpočet. Samotná hyena byla na place hrána německým ovčákem (mají podobné proporce) a následně dodělána pomocí CGI. (fiLLthe3DD)
  • V původních plánech měl být antagonistou filmu známý komiksový gangster Penguin. Ten byl ovšem zasazen do příběhu filmu The Batman (2021),a proto byl nahrazen mistrem zločinu zvaným Black Mask (Ewan McGregor). (LizianShaw)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

27.06.2020

Margot Robbie si zvolila pirátský život. Zahraje si hlavní roli v novém chystaném filmu ze světa Pirátů z Karibiku. Scénář k zatím nepojmenovanému filmu pak napíše Christina Hodson, která dělala s… (více)

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Reklama

Reklama