Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (570)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Black Adam je kombinace všech superhrdinkých filmů, které jste za poslední dekádu viděli. Je to opulentní a velkolepé, ale i prázdné a předvídatelné. S tím jak o tomhle filmu Rock básník posledních cca 14 let bych čekal minimálně něco revolučního ve stylu Jokera nebo Batmana od Matta Reevese. Je to rozhodně lepší než Shazam!, Wonder Woman 1984 nebo letošní průser ve stylu Thor: Love and Thunder, ale hodně to zaostává za Suicide Squad Jamese Gunna nebo Man of Steele Zacka Snydera. CGI záporák vytažený z prdele je asi ten nejgeneričtější od záporáka z prvního Suicide Squad, kterej ani nevim jak se jemnoval. Největší tahouni filmu pro mě byli The Rock a Pierce "007" Brosnan, kterej nestratil nic ze svýho šarmu, když byl ve službách jejího veličensta. V celku to je dobrá výplachovka, která vám zabije dvě hodiny času jak nic a když nic jinýho, tak už kvůli tý potitulkový scéně (kterou Dwayne v mediích tak propaguje), byste se na to měli podívat. 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

A čo by ste čakali od DC? Treba však uznať, že za posledný čas ide o vydarenejšiu záležitosť. Mám rád, keď niečo začína v ďalekej minulosti a príbeh sa prenáša do súčasnosti. K tomu pár superhrdinov a kopec prepálenej akcie. To najlepšie je samotná postava Black Adama. The Rock ma skrátka ešte stále dokáže slušne pobaviť a potiahnuť celý film. Priemer. 60/100 ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Na „Black Adama“ jsem šel s optimismem. Mám rád The Rocka, baví mě komiksové filmy a chci se dozvědět víc o postavách, které neznám. Navíc se mi líbily oba trailery, takže jsem se na film od začátku těšil. Byl jsem prostě připraven na další klišovitý, ne moc hluboký blockbuster, kterým „Black Adam“ bezpochyby je. Určitě by se zde našlo několik dobrých momentů a interakcí mezi postavami spolu s obstojným příběhem a dynamickým tempem. Jedná se pravděpodobně o nejzběsilejší komiksový film tohoto roku. Příběh sice není ničím výjimečný, ale díky svižnému tempu funguje dostatečně a pomáhá mu i solidní humor. Film mi tu a tam vykouzlil úsměv na tváři. Scénáristé věděli, že tu mají neporazitelného hlavního hrdinu, takže dělali, co mohli, aby se s ním pobavili. Black Adam jako postava je přinejmenším zajímavý. Dokáže vyhrát jakýkoliv souboj, aniž by na sobě měl nějaké škrábance. Jakékoli zásahy, které schytá, má proti útočníkům s lehkostí. Výkon Dwaynea Johnsona se mi líbil. Je vidět, že se této roli věnuje s velkým nasazením a má stále velké charisma. Zbytek hereckého obsazení je dost nevýrazný. Vedlejší postavy nedostali moc prostoru. Snad jenom Pierce Brosnan jako Doctor Fate vyniká. Je to skvělá postava, která oplývá moudrostí a vtipem. Má také pár těch nejvtipnějších scén ve filmu. Hlavní záporák Sabbac je nejslabší a nejzapomenutelnější postava filmu. Je to jen generický záporák, který chce hlavně ovládnout Kahndaq a herecký výkon je dost dřevěný. Vizuální stránka a akční scény jsou trochu nekonzistentní. Je zde několik skvěle vypadajících efektů, kostýmů a kulis. Kostýmy v tomto filmu vypadají nádherně a barevnost dobře zapadá do tónu filmu. Ve filmu je tolik CGI, až jsou některé scény do očí bijící. Hlavní hrdinové mají opravdu zajímavé schopnosti, které jsou podpořeny dobrými efekty, ale ne všechny vizuální efekty vypadají vypilovaně. Co se týče akce, docela se mi líbila. Je vidět, že se tento film inspiroval Mužem z oceli. Sledovat Black Adama v akci je opravdu zábavné už jen proto, že s takovou lehkostí ničí armády lidí. Bitva Doktora Fatea proti Sabbacovi vyniká také způsobem, jakým je natočena a sestříhána. Film však spoléhá na zpomalené záběry, které vizuální stránce spíše škodí. Jinak je ale zábavné sledovat akční scény, které jsou pěkně natočené a je jich tu dostatek. Hudební doprovod je také parádní a do filmu se skvěle hodí. „Black Adam“ je zábavný blockbuster, který podle mě mohl být o něco lepší. Líbil se mi a nikoho bych od jeho zhlédnutí neodrazoval, ale ve srovnání s některými jinými blockbustery, které vyšly letos, mi připadal poněkud nedotažený. Fanoušci The Rocka a DC by si na tomto filmu měli přijít na své. /60%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten film je dělanej na efekt to je bez debat a proto jsem rád, že jsemho viděl v sále s atmosem a ne v pokoji s chlastem. On pokud jde o vyprávěcí postupy tak nepřináší nic nového vlastně i to samé můžu říct o postavách, jediná mírně hlubší mě přišel ten kouzelník v podání  Pierc Brosnana, ale ono to ani moc nevadí, je to poctivej blockbuster, který umí bavit, efekty má taky fajn, takže jsem ve výsledku se svým vegetováním v kině u tohoto filmu spokojenej. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Na tak přeplácaný film, kde je všechno možný od čarodějů, fiktivní stát, supermoderní kov, až po určitě ne-wannabe DC X-meny a Satana, se jedná o neuvěřitelně prázdný film, bez charakterizace postav a příběhu. To se snaží maskovat  nekončícím bojováním a opakování hlášek a neustálými novými nápady a tématy, které se nikdy nerozpracují. No trpěl jsem i přes občasné světlé chvíle a pár dobře obsazených a charismatických postav. Nemluvě o rozervaném tónu, v jeden moment brutalita a scéna jak z Man of Steel a potom zas roztomilost a nevinnost alá SHAZAM! Hřebíčkem do rakve už je jen otravná rodinka, která je v celém tohle mixu strašně hloupá a zbytečná. 4/10! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Pro navození atmosféry chudého regionu Kahndaqu si tvůrci vypůjčili hned několik starších vozidel veteránské hodnoty, na kterých v několika scénách zapomněli vyměnit původní registrační značky z Německa. (UncleMorty)
  • V jedné scéně má Cyclone (Quintessa Swindell) hračku ve tvaru opice. V komiksech má její postava za parťáka a mazlíčka opici Frankie. (NiWi)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama