Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (570)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem na BA šel spíše z nudy než z potěšení a vlastně jsem dostal přesně to, co jsem čekal - (pod)průměr. Zatímco MARVEL je pořád víceméně stejný a drží se “ve středu”, aby se zavděčil všem, DC je o něco vyspělejší a dává nám buďto nahláškované komedie (Shazam) nebo vtipné a současně drsně krvavé akce (nový Suicide squad). O to víc je s podivem, že Black Adam není ani jedno z toho a jde o zcela podprůměrnou superhero akci, která nemá čím oslnit. Herecky jde o soubor “no names” spolu s přestárlým Brosnanem a Dwaynem v hlavní roli, který se zde ale za mě až katastrofálně nehodí. Jeho role ve F&F nebo v jungle filmech, kde víceméně paroduje sebe samého, jsou zábavné a jsou hitem internetových memes, ale hlavní superhrdinskou roli mu prostě nesežeru, na to mu (bohužel) chybí větší herecký talent, mimika a vcítění se do postavy. Z hlediska příběhu zde toho taky moc nedostaneme, charaktery hrdinů jsou tuctové, nezábavné a bez silnějšího backgroundu a z audiovizuální stránky diváka taky nic nestrhne, akce je obyčejná a není moc co chválit. Suma sumárum klasická digitální řežba, která ale za jí podobnými filmy zaostává nevýraznými postavami a slabým fan-servicem, no jako slabší trojhvězda se to díky zábavnému žánrovému zařazení přežít hádám dá… ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zaslúžený prepadák. Toto nemohlo byť dobré v žiadnej fáze produkcie a len to zvýrazňuje totálne odtrhnutie časti Hollywoodu od reality. Už od prvých sekúnd je to také rýchle a skratkovité, že je jasné, že sa tu bude niekto snažiť vtrepať "epický" príbeh na 2-3 filmy do dvoch hodín: kopec ale fakt nerozvinutých postáv, kde každá má tak 7 minútový priestor (odkiaľ sa preboha vzala Justice Society?), množstvo tupých flashbackov, CGI big bad, smiešny žltý "arabský" filter a v neposlednom rade generický príbeh, ktorý musí priemernému návštevníkovi kina, ktorý videl len film Shazam a nepozná komiksy, prísť ako totálny výluh. Načo toto všetko? Jeden veľký egotrip The Rocka (napriek tomu, že trailer sa tvári, že titulný hrdina bude badass hláškar, Black Adam nie je vôbec vtipná postava). Black Adam nemal mať nikdy film, mal byť záporákom v dvojke Shazam. Dobre, že WB/DC poslali celý tento universe do koša a James Gunn začína odznova. ()

Reklama

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám, že teď budu znít jako boomer, ale na tenhle film sem se těšil a to už od roku 2005 a teď je tady a já ho viděl......a jo. Moje druhá omluva jde ke všem, kterých bych se mohla moje recenze jakkoliv dotknout, neni to nic osobního ať už vůči hercům a nebo fandům. Asi bych měl začít tím dobrým, a to sou dobré akční scény, místy celkem drsný na PG-13 a pak je tu trojice herců kteří se snaží, Brosnan, Hodge a Davis kteří odvedli dobrou práci a je škoda, že tady buď neměli tolik prostoru a nebo že místy, jejich postavy občas působily trochu neohrabaně, neni to jejich vina. A teď k tomu špatnému a tady vlastně ani nevím jak začít, aniž bych nebyl hnusnej, zlej a vulgární, ale hlavní trojice postav Black Adam, Adrianna Tomaz a její syn Amon, sou jedny z nejhorších postav, co sem měl možnost vidět ve filmech/seriálech. Až se mi tomu nechce uvěřit, ale ty postavy sou protivný, blbý, hnusný a regulerné toxický a to ve všech směrech, takže nejen že sou blbě napsány, ale šíleně, né li otřesně zahrány, jako dělalo mi problémy ten film dokoukat a to právě díky těmhle postavám. Amon od začátku filmu až do jeho konce, to hraje na retarda a ke konci ještě dostane plášť a umocní tak svoji retardaci na maximum. Je to špatný a jak moc ? Tak moc, že se mi i zvedl žaludek a to už tedy co říct. Teď když k tomu ještě připočte příběh a jeho vývoj, který taky od začátku působí, jako kdyby byl napsán jednoduchým Jackem, tak dostanete film, který vás zníčí. Týpek je uvězněný 5000 let v hrobce a pak stačí říct jen jeho jméno a je svobodný ? Koruna která má v sobě sílu démonů, si jen tak levituje takže ji může každý jen tak vzít ? U tohle a spoustě dalších věcí, sem si říkal, to snad nemohou myslet tvůrci vážně, to prostě nejde. Jaume Collet-Serra sem vždycky respektoval, jeho filmy možná nejsou revoluční nebo tak, ale sou to dobře natočený akční filmy, který mají své kouzlo, ale tenhle film, snad ani nemůže být od něho, tomu se mi nechce prostě věřit.  A doufám že Henry Cavillovi, stálo to cameo za to, nejenže s ním DC vyběhlo, ale ještě Superman dělá psíka Wallerový ? Kdyby se tam objevil Billy/Shazam, tak by to dávalo větší smysl, protože viz seriál Liga spravedlivých z roku 2001 kde Luthor společně s Wallerovou využijí Billyho a poštvou ho proti Supermanovi, to by dávalo větší smysl. Jednak Billy je snado vlivnitelný a dá se s sním tak dobře manipulovat a za druhé, Black Adam je pro Shazama úhlavní nepřítel. No zvažoval sem jednu hvězdičku, za ty tři fajn herce, ale teď když nad tím přemýšlím, tak to nejde jinak. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Mno... tak jsme vyděli Falcona, Ant-mana, Dr.Strangeho a Storm napřed proti a potom spolu s Black Adamem kteří  mají ve finále proti sobě vytuněnou mužskou Vandu, nebo možná mizernýho Thanose/Ultrona s jeho zombickou armádou. Každopádně "týmovku" nebo jak tomu říkat bych si představoval trochu jinak, napřed se polovinu filmu šťouchají s Adamem a když přijde hlavní záporák, tak je sfouknutej  za 5 minut.  Navíc opravdu nechápu proč z toho obrovského množství DC hrdinů  vytáhnou k Adamovy zrovna klony Marvelu které si divák hned spojí.... Přeci jich mají spousty tak proč nevytáhnout z klobouku nějaké, kteří by se s Marvelem hned nespojili... Ach jo.  Příběh jako takový mě nijak nerozhodil, zaprvé jsem toho od DC moc nečekal a za druhé to mělo logiku. Celé se to odehrávalo vlastně jen několik hodin/dnů po Adamově probuzení po 5000 letech takže se hlavně srovnával s tím co bylo než šel do hajan a v přítomnosti vlastně jen improvizoval. ALE... postava Adama mě opravdu bavila, a atmosféra se mi taky líbila. V tuhle chvíli to vidím na silnější 3* a 67% ale nadhodnotím za podtitulkovku. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil, mám rád postavy Shazama a Black Adama. Průser to není, je to fajn oddechovka, která je naplněná akcí od začátku až po konec, mohlo to být možná kratší a samozřejmě potitulková scéna, která byla již dopředu jasná :) Potěšil Hodný, Ošklivý a Zlý a Morricone :) [Kino Veselí n. M] ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Kahndaq, kde se děj filmu odehrává, je fiktivní země nedaleko Egypta, která byla poprvé představena v komiksu „52 Week One #1“. (NiWi)
  • Hlavní natáčení započalo 10. dubna 2021 v Atlantě (stát Georgia) a skončilo v srpnu téhož roku. Štáb rovněž zavítal do Los Angeles (Kalifornie). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama