Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 5

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (296)

Mazarini 

všechny recenze uživatele

hloupe, predvidatelne (teenage love story je pruhledna behem 15 sekund), nevyuzity nabehy na zajimavy akcni sceny s dobrou hudbou, infantilni pribeh s trapnyma dialogama. Proc dc a m-she-u zapominaji, ze dobry superhrdinsky film stoji a pada vetsinou na padouchovi a nejvetsi zlo jsou maximalne ty kila omitky co maji superbabky na ksichte. Proc si hlm postaca se chova jak kreten? Proc maji scenariste pocit, ze vsichni nactileti jsou idioti a budou se vsichni chovat stejne dementne? Je to jasne cilene na deti ale nemyslim si, ze decka jsou idioti a muzou v klidu vstrebavat obsah pro deti, ktery z nich nebude delat jedlickovy ustav. Kazda druha veta, mimika, scena se snazi o vtip ale je to jen megacringe. Proc to ma 2h10?!?! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Po ptsd vzbuzujícím třetím Ant-Manovi milé pohlazení na duši, vždyť ono tohle skoro vypadá jako film! Nedobrý film, ale stejně... S herci, režisérem, občas i nějakou reálnou lokací, a dokonce má i scénář na který se občas podívala i nějaká skriptka. Wow. A finální bitva dokonce připomene první Avengers. I když Avengers z Wishe. Bohužel je to ale mnohem lepší film když tam ti superhrdinové nejsou. Jako teen komedie s puberťáky proti řeckým Bohům je to o poznání zábavnější než jako obyčejná superhrdinská řezanice s dementy v hlavních rolích. Hlavně dospělý Shazam je tragedie, to je vyloženě jen otravný debil. 5/10 ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Shazam a jeho rodina stojí tentokrát proti trojici antických záporaček s božskou silou a naštvaným drakem. Víc akce a víc triků ale bohužel neznamená víc kvality, Shazam! Hněv bohů většinu času vypadá jako komiksovka z výprodeje. Trikově jde o vyloženě nepovedenou záležitost a hapruje to i v akci i humoru. Výsledkem je nevýrazná superhrdinská podívaná, která se nikdy nerozjede tak, aby dokázala skutečně zaujmout. A pak skončí a v hlavě po ní nezůstane nic. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Shazam: Hnev bohov je štandardnou komiksovou výplňou, ktorú keď neuvidíte, nič sa nestane. A keď ju uvidíte, tak vás na dve hodinky miestami zabaví a ponúkne presne to, čo od tradičnej žánrovky očakávate. Ale ani nič viac. Nejaká pridaná hodnota chýba a z celého projektu je cítiť pachuť povinnej jazdy, ktorá bola v produkcii a bolo ju treba pre reštartom série nejako dôstojne dokončiť. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ale áno, bavilo ma to. Dokonca mi to prišlo o fúz lepšie ako jednotka. Výhoda dvojky je v tom, že už nemusí začínať a všetko predstavovať a tak sa môžeme pustiť hneď do akcie. Dvojka je väčšia a aj o pár dolárov drahšia a tak sme sa dočkali viac skopičin, ktoré diváka zabavia. David F. Sandberg je šikovný režisér a aj keď veľa scén je až príliš prepálených, neprišlo mi to trápne, ale skôr Shazamovsky vtipné. Bavil ma aj príbeh, trio zaporačiek, čarodej Djimon Housnsou, akcia, cameo jedného člena s Justice League alebo finále filmu. Nenáročná zábavka, vtipná oddychovka. Minimálne pre mňa a ja mám rád DC comics. P.S.: nezabudnite na scény za titulkami, sú dve. 75% - 4* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Vševědoucí pero Steve je založen na magickém zařízení z komiksů zvané Historama. Jedná se o věc vlastněnou Čarodějem (Djimon Hounsou), která byla schopna mu odhalit minulost, současnost i budoucnost. V komikse mělo Historama nejdříve podobu televizní obrazovky, později knihy. (NiWi)
  • Některé elementy si film vypůjčil z komiksu „Power of Shazam“. Konkrétně jak je Billy Batson (Asher Angel) zabouchnutý do Wonder Woman (Gal Gadot), nebo to jak s ním Čaroděj (Djimon Hounsou) komunikuje skrze sny. Dokonce i čarodějův obličej na těle Wonder Woman je výjev ze zmíněného komiksu. (NiWi)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama