Reklama

Reklama

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Terva 

všechny recenze uživatele

CHYBA VE FILMU - V úvodu příběhu (4 minuta) začne plyšový tučňák hořet na pravém zakrnělé, křídle. Když se však dostane do rukou Clarka Kenta (Superman) hoří mu jen hlava a křídlo je nepoškozené.......... Tak půl hodiny a je to velká nuda. Jen podivné tupé dialogy, hudba skoro žádná, ani akce není, kde jsou ty povedené a vtipné hlášky, co jich bylo v jedničce a dvojce bezpočet? CHYBA VE FILMU - Ve 41 minutě přinese Superman (Christopher Reeve) zachráněné dítě své školní přítelkyni Laně. Lana Langová (Annette O´Toole) má v jednom záběru čistou tvář, ve druhém záběru je umazaná od oleje a v dalším záběru už je zase čistá........ Příběh mi spíše připomíná nějakou parodii. Parodii, kde jsem se skoro vůbec nesmál. Kde je ta pohoda předcházejících příběhů? Kde je geniální Lex Luthor? Asi to vše odletělo do Vesmíru. CITÁT - Nejmenuje se Člověče, to je Superman!!!........ ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pri úvodnej titulkovej scéne som váhal, či pozerám správny film, ale naozaj to začína groteskou. Slabou, ale ešte znesiteľnou, to horšie príde neskôr. Objaví sa jeden lúzer ako hlavná postava, ktorý potom doplní partiu nevýrazných záporákov, kde šéfuje osvedčený vrah od Columba. Zbláznenie sa a schizofrénia Supermana naozaj nie je to, čo divák od takéhoto filmu očakáva. To všetko v prepálenom trvaní vyše dvoch hodín a filmová katastrofa je na svete. Nemôžem dať ani dve hviezdy, pretože ide o zneuctenie kultovej postavy. –––– Chceš zbohatnout? Staň se počítačovým programátorem. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +postava Lany Langové, příběh Supermana pokračuje, několik scén -film postrádá logiku, lepší příběh a technické zpracování, Lex Luthor je jen jeden/// Při úvodních titulcích jsem teda pořádně čuměl a nevěděl jestli se smát a nebo plakat. Na vině je především technická stránka filmu, od začátku dokonce je na filmu vidět jeho stáří a v kontrastu s příběhem o inteligentním počítači se mi chce až zoufat. Tolik nelogičností a levných efektů v průběhu filmu se jen tak nevidí. Musím třebas upozornit na jednu scénu při které superman zachraňuje loď z které uniká nafta...supík si krásně jako by nic nafouká všechnu vyteklou naftu zpátky přes otvor do lodi (tady bych to ještě bral) a aby zabránil následnému úniku nafty, tak celou díru přisváří svými paprsky (z očí mu šlehá laiser nebo oheň) a tak mě logicky napadá neměla ta loď udělat BUM?... u svého auta to raději testovat nebudu :-) Teď takovej postřeh: Postavu Lany Langové, kterou ve Smallvillu ztvárnila Kristin Kreuk zde hraje Annette O´Toole, která v témže seriálu kraje matku Klarka Kenta. Fakt, který ale mile potěší. Na závěr snad jen dodám, že film jsem rád zhlédl, má něco do sebe, ovšem předchozím dvěma dílům se nevyrovná a nebýt postav a Supermanovského schématu, tak by neměl co nabídnout./// Celkem 56%/// ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

Částečný úpadek oproti dvěma předchozím dílům. Lex Luthor zmizel a jeho náhrada je dosti podprůměrná. Začátek filmu působí, jako kdybyste koukjali na úplně jiný film. Zato jsme se dozvěděli, jak perfektně vyčistit moře od ropných skvrn. A v žádném případě nechtějte po Supermanovi, aby vám do pití přinesl trochu ledu :) ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Dost přeplácané pokračování, v němž nezůstal kámen na kameni. Prakticky celá první půlka filmu je věnována Richardu Pryorovi a Superman je tu jaksi mimochodem. I když se tu najde pár slušných fórků, Lesterův smysl pro humor se u pokračování jednoho z nejlepších komiksových filmů naprosto míjí účinkem. Šílený Superman je sice fajn, ale mám dojem, že v Robocopovi 2 to byla větší sranda. Finále se superpočítačem je zbytečně protahované a přehnané. Kromě obsazení Pryora je největší slabinou bezradný scénář, ze kterého se určitě dalo vytřískat víc, viz. nedořešený vztah Supermana/Lois/Lany. Prvním dvěma dílům se dalo ledacos odpustit, ale trojka už je předsmrtná křeč. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (24)

  • Diváci Reevea k jeho smůle zařadili do škatulky herce jedné postavy. V osmdesátých letech se proto snažil uspět ve filmech různých jiných žánrů. Když tyto pokusy z velké většiny skončily neúspěchem, Reeve se nechal přemluvit k účasti ve čtvrtém pokračování, jež bylo velkým propadákem. (WolfR)
  • Ve 41. minutě přinese Superman (Christopher Reeve) zachráněné dítě své spolužačce Laně Langové (Annette O´Toole). Ta má v jednom záběru čistou tvář, při druhém záběru má tvář špinavou od oleje a při dalším střihu už je zase čistá. (Terva)
  • Když Superman vytváří diamant pouhou silou ruky, je to odkaz na původní komiksy, kde to dokázal taktéž. (WolfR)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama