Reklama

Reklama

Gotham

(seriál)
Trailer 3
USA, (2014–2019), 72 h 58 min (Minutáž: 42–50 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, Jada Pinkett Smith, Camren Bicondova, Robin Lord Taylor, Andrew Stewart-Jones, John Doman, Cory Michael Smith, Sean Pertwee (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Dlouho předtím, než se stane komisařem, se policejní zelenáč James Gordon postaví zločinu a korupci v Gotham City a chce pomstít vraždu rodičů Bruce Wayna. (Netflix)

Videa (169)

Trailer 3

Recenze (310)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Po opatrnějším pilotu začne být seriál hodně temný, krvavý s pořádnými zvraty. Mnohdy se zde nešetří ani krví. Co se hlavních postav týče, tak ty hodně dobře rozjeli své příběhy a pěkně se vyvíjí. Seriálu sedla i doba, kdy je Bruce mladý chlapec a spousta záporáků, kteří Batmana později nenávidí, rozjíždějí svoji dlouhou pouť za mocí. 1. série 90% :) 2. série 95% :) 3. série 96%. 4. série 96% :) ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch superhrdinských chlápků mě sledovat Batmana bavilo vždy bezkonkurenčně nejméně. Proto mě příliš nelákalo vidět ho tedy ani coby dvanáctileté štěně, ale překvapivě mě to chytlo. Díl za dílem byl lepší, až se z toho stala pomalu návykovka. Místy to bylo trochu drsné, ale celkové pojetí se mi moc líbilo. Rozhodně nesouhlasím s názorem, že "jeden padouch na epizodu" nefunguje. Osobně by mě spíš odradilo sledoval 22 dílů hon jen na jediného zločince. Takhle to mělo švih a bylo to zajímavé. A díky báječné osobitosti mnoha postav (Tučnák, Fish Moony, Nygma) to bylo často i dost vtipné. A sympaťák Jim Gordon, jako jediný poctivý a čestný policista v celém tom skrz na skrz prohnilém městě - co víc si přát ... :) ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádnej velkej fanoušek Batmana, ale seriál kolem města zločinu a zrodu Batmana by mě prej mohl bavit. Zezačátku nic extra, spíš se v tom najdou právě komiksoví fanoušci, ale nešlo si hned neoblíbit "známou" postavu Penguina, kterej se od podržtašky dostal řekněme na vrchol. Kolem něj dva největší gang rivalové, který se přetahovali o nadvládu. Pak nějaká Fish, kterou sem nemohl vystát žádnej díl, takže buďme rádi za to jak to dopadlo. Detektiv Jim Gordon, hlavní postava, typ člověka kterej se stará o dobro lidstva, ačkoli ho to může stát život. Nějakej Nygma, pošuk, hádankář. Přiběh Catwoman, ne až tak vymakanej. A nakonec asi nejlepší linka malej Bruce Wayne, jako budoucí Batman spolu s komorníkem Alfredem a jeho cesta za spravedlností. Celkově tam horší díl střidal lepší, nebylo tam nic až tak moc luxus. Možná finále vzhledem k tý sérii toho dost vyřešilo, ale tak to se čeká. V pohodě oddychovka, žádnej kultovní seriál, kterej bych doporučoval. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

První řada mě zoufale nebavila a v podstatě jsem se jí prokousala jen proto, že jsem jela na con, kde měli být herci, a nechtěla jsem být za úplného neznalce. Nicméně ke konci první řady, asi tak někdy kolem epizod s Milem Ventimiglia a co se tam objevik Michael Chiklis, mě to začalo bavit. Ještě začátek druhé řady jsem sledovala pomalu, ale druhou a třetí řadu jsem maratonovala a dala vše asi za dva týdny, jak jsem se do toho zažrala. Komiksy nečtu, z Batmanovského světa znám akorát jeho, Alfreda, Jokera a Catwoman, takže to pro mě je vše nové. Jsem ráda, že Jim Gordon už není takový svatoušek a Harvey je nejlepší paťák ever. A má výborný hlášky. Bruce Wayne už se vzhledem a schopnostmi začíná blížit své budoucí identitě. Nejlepší padouch je Nygma, toho žeru, a začínám mít ráda Barbaru. A baby Batcat jsou tak roztomilí, až to bolí :D ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sérii musím seriál ohodnotit velice kladně,nic jsem si o něm nepřečetl,takže jsem si myslel,že půjde o seriál o Batmanovi a určitě jsem nečekal,že tady bude Bruce Wayne jen o něco málo víc než záblesk v očích mlékaře,jak by řekl Edmund.V podstatě jde o seriálový prequel k filmům o Batmanovi,takže hlavní postavy mají do superhrdinů ještě hodně daleko a s gothamským podsvětím se musí potýkat hlavně místní policejní oddělení.Baví mě postupný vývoj kladných i záporných postav a jsem spokojený i s hereckým obsazením a už klasickou atmosférou Gothamu. ()

Galerie (1 391)

Zajímavosti (123)

  • Přestože v seriálu vydávají New York za Gotham a v některých dílech si můžeme povšimnout ikonických budov Velkého jablka, postupem času využívali tvůrci více a více CGI, aby Gotham dostal unikátnější vzhled. Vytvořené domy byly navrženy tak, aby více připomínaly město Gotham z DC comics. (hellstruck)
  • V komiksu byl Firefly muž, ale v seriálu je to žena. (G....)

Související novinky

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

08.12.2021

Obvykle je zvykem nejprve uvést film, v tomhle případě komiksový reboot Batmana od Matta Reevese (Válka o planetu opic) čistě pojmenovaný The Batman, počkat si, jestli bude úspěšný a fanoušci s vizí… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

20.04.2021

A teď jedna špatná zpráva pro fanoušky oceňovaného komiksu Gotham Central. Před pár měsíci jsme informovali o tom, že se chystaný komiksový snímek The Batman s Robertem Pattinsonem dočká seriálového… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama