Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování série. Nicméně Val Kilmer mi prostě v roli Batmana nesedl. Nejlepší Batman celé Batmanovské éry byl jednoznačně Christian Bale. Tady nemá Batman charakter, je to jen postavička v přiblblém kostýmu. Dále mi hrozně moc vadil dabovaný hlas ,,hádankáře", věřím, že v orginále to bylo lepší. Jinak už není co vytknout, ostatně moc toho k vytknutí už nezbývá. Horší než druhý díl, ale lepší než první. * * ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tim Burton stvořil v roce 1989 temně-barevné (zvláštní kombinace) město Gotham, nad kterým drží ochranou ruku okřídlená krysa. V roce 1992 ještě bizardnější dobrodružství s větším nadhledem, kde Batman ustoupil trochu do pozadí, protože se o jeho prostor ucházelo hned několik záporných hrdinů najednou. To vše Burton udělal, aby si v roce 1995 přesedl z režisérské stoličky na tu producentskou a sledoval, jak se jeho vize v rukou Joela Schumachera pomalu rozpadá a to vše vyvrcholilo v roce 1997. Schumacher vyhnal nadsázku až ke střechám gothamských mrakodrapů a celé město včetně Waynova sídla si přetvořil k obrazu svému. Celé město je barevné, plné neonů a vypadá, jako by uvnitř probíhal fetišistický festival. Ono celé to působí trochu fetišisticky přes záběry na Batmanův zadek a zvýrazněné bradavky na kostýmech hrdinů a tohle všechno s veselými barvičkami a častou růžovou působí až trochu přihřátě. Možná nebýt Burtonových filmů, tak by na Batman Forever nebylo pohlíženo tak zle, ale s Timovou verzí to srovnání prostě nesnese. Je to hlavně kvůli absenci jakýkoliv bojových scén. Také je to dáno tím, že Jones a Carrey spolu soutěží o to, kdo bude více přehrávat a chvílemi hrají oba to samé. Carreyho kreace jsou asi nejlepší, když imituje Kilmera, který hraje docela slušně. Také nechápu, proč musí Waynova přítelkyně oscilovat mezi ním a jeho okřídleným alteregem (jinak je tu Kidman uplně zbytečná). Nejvíce filmu ubližuje dementní finále, kdy člověk očekává závěrečný boj a on nepřichází a nepřichází...Tímto filmem Schumacher nabil pistoli, kterou v podobě dalšího dílu netopýřího muže odstřelil a poslal ho tak na několik let do kómatu. Jednu hvězdičku přidávám na skvělou hru na Sega Mega Drive a doktora Burtona ze závěru filmu. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Carrey a jeho Hádankář - božsky zahraný padouch, který se směle může rovnat s Nicholsonovým Jokerem a bezesporu největší klad tohoto filmu. Nejhorší je pochopitelně šíleně barevná stylizace, zbytku (ostatní herci, režie atd.) nemám celkem co vytknout, ale na druhé straně taky co vyzdvihnout... 60 - 70 % ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher nám předkládá své pojetí Batmana a na rozdíl od Burtonovy ponurosti a vážnosti sází na barvy a ztřeštěnost a celé je to jaksi nasáklé trapností. Komika Jima Carreyho mi nikdy nesedla a proto je moje hodnocení nižší než by asi mohlo být. (29.08.2006) Schumacher v burtonovských kulisách místo temné hry rozehrál rozvernou burlesku plnou jiskřiček a pitvořícího se Jima Carreyho, v jehož stínu se ztrácí sem tam i  nějaký ten povedenější vtípek. Jinými slovy rozháraná cirkusová show se špatným klaunem.  Hodnocení a jak tak koukám i komentář ponechávám původní. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Schumacher celou tuhle sérii hodil do kopru. Burtonem načrtnutý feeling temného gotického města s bizarními postavičkami vystřídal barvami hýřící a překypující Batman s ksichtem Vala Kilmera, kterému nevěříte ani nos mezi očima. Spousta efektních scén, ale k ničemu. Spousta skvělých postav, ale k ničemu. Two-Face chytá Jokerovy manýry a chce celé město obalit chaosem a Riddler tu má pár hádanek a nechutně přehrávající Carreyho projev. Všechno špatně. Žádné napětí, pár ucházejících hlášek a hlavně celkově to na onu překypovanou výpravu a styl působí strašně tuctově a lacině jako kdejaké vybrané akční béčko z osmdesátek. Závěrečná scéna: Batman s Robinem utíkají vstříc kameře. Do záhuby. [Přesná stopáž: 117 min] ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. června 1995 v Los Angeles. (Varan)
  • Ve scéně, kdy Alfred (Michael Gough) otevře dveře Hádankářovi (Jim Carrey) a Dvěma tvářím (Tommy Lee Jones), praští ho Hádankář holí. Alfred i s tácem upadne omráčený na zem, kde zůstane nehnutě ležet. Avšak po chvíli odsune spadlý tác stranou, aby nepřekážel při otevření dveří. (Pepy)
  • Val Kilmer (Bruce Wayne) přijal roli, aniž by si přečetl scénář. (Němi)

Reklama

Reklama