Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (511)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pukancožrúti budú zase spokojní, to je jasné, a niektorým vženie slzy do očí Keaton, to je ale netopierie dojatie! Zvyšok je dobrý nápad na 20 minút a postupná strata nádeje v jeho úspešnú realizáciu. Filmový príbeh skoro nula, nostalgie za kýbel. Jediným prekvapením bolo neohlásené a nenápadné zaangažovanie Jaimeho Lannistera do jednej scénky. Film si prirodzene zase zanechal veľa otvorených vlákien, aby komiksiáda sťaby dojná krava holého údu mohla pokračovať. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Flash měl být dalším z úspěšných zářezů DC, který ale přišel v tu nejnevhodnější dobu. Tak zaprvé: Ezra Miller se ukázal jako mentálně nestabilní člověk (jeho eskapády jsou dost provařené) a studio rozhodně nemělo daleko k tomu, aby ho v roli nenahradilo jiným hercem. A neudělali to určitě proto, že by museli přetáčet celý film, což by se jim ošklivě prodražilo. Za druhé: Dlouho před uvedením Flashe do kin DC oznámilo kompletní restart vesmíru s novými herci v rolích oblíbených? superhrdinů. Tudíž diváci měli pramálo důvodů jít na Flashe do kina, protože v podstatě už nezáleží na tom, co se stane v tomhle vesmíru (stejný problém má vlastně i dvojka Aquamana). V posledních pár letech je navíc patrné, že diváci jsou dost unavení superhrdiny, kteří se na ně valí ze všech stran. Flash by tak musel přijít s něčím opravdu výjimečným, což se nestalo. Vlastně nám jen představil koncept mnoho-DC-vesmíru a ukázal, že Barry dokáže běhat tak rychle, že si může hrát s časem. Po příběhové stránce není o co stát. Barry se vrátí v čase, aby zachránil svou matku, přičemž samozřejmě potká sám sebe a jiné známé postavy. Nevím, jak diváci, ale mě už vyloženě vytáčí snaha Hollywoodu se za každou cenu vracet ke starým známým postavám jen pro to, aby nalákal víc diváků do kina. V předchozích filmech jsem hodně slýchal stížnosti na Barryho a jeho styl humoru, který mi vůbec nevadil. No tady je to právě naopak. Jeho neustálé žvanění o jídle a stěžování si na všechno a všechny mi šlo na nervy (za spoustu dialogů by se styděl i céčkový italský brak). Ono celkově humor v tomhle filmu je dosti... dětinský. Při zpětném zamyšlení jsem si uvědomil, že Ezra Miller se snažil hrát s takovou vervou, že působil totálně nepřirozeně. Ještě že nám DC naservírovalo uspokojivou dávku humoru v podobě CGI na úrovni roku 2000, jinak bych se unudil k smrti. Paradoxně nejlepší je Michael Keaton v roli Batmana, který neztratil nic ze svého šarmu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film, který si nakonec neukousl až tak velké sousto, jak jsem se obával, a není jen čekáním na Batmany a všechna možná camea. Je to opravdu dobrý, především zábavný Flashův příběh. Nic hlubokého, nic, na co bych dlouho vzpomínal, ale o to asi ani nešlo. Škoda "jen", že je ten film vlastně k ničemu a že si ho už před premiérou řadou různých rozhodnutí zařízlo samo studio. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jedinců se superschopnostmi si postupně odškrtávali, který z hrdinů už se představil ve svém sólovém počinu a jedním z posledních byl zlatorudý "rychlík" Flash. Další dluh byl splněn. Hodnotit film není vůbec jednoduché – jde o evidentně perfektně zvládnuté řemeslo a záběry z úvodní akce, časového přesunu a bitvy se Zodem snesou absolutorium. Na druhou stranu však nadějný potenciál ztrácí hodně rychle na síle a s přibývajícími minutami nabízí stále méně. Bylo by krajně neuctivé mluvit scenáristce Christině Hodson do díla, ale celý "Flash" je hrozně moc šablonovitý: akce, překvapení, hledání nápravy, překvapení podruhé, finální řežba a (v tomto případě) slzavě rozumné zakončení – samozřejmě se nezapomíná na řádné vysvětlení, proč je Flash tím, kým je a jak se mu to stalo. Možná by to chtělo se vymanit z tohoto syžetu a vydat se jinou cestou, vytvořit něco docela originálního. Pravda, padnou námitky, že by se tím narušil tok děje jednotlivých postav, ale když se nad věcí zamyslíme do důsledků, v případě Batmana snímek zcela ignoruje události z filmů "Batman navždy" a "Batman a Robin" a zjevně se nad tím také nikdo nepozastavil. Na závěr jednu malou radu (rozhodně ji nelze nazvat spoilerem). Ačkoliv titulky mají téměř 7 minut, vyplatí se počkat, až se ten poslední rozplyne do černé tmy. Následný bonus vás jistě pobaví – tedy alespoň doufám. /40%/ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po marvelovském Spider-Manovi jsem se tento týden vydal již podruhé "napříč paralelními světy", a i když je DC v tomto směru poněkud pozadu, odcházel jsem z kina celkem spokojený. I když se děj Flashe podobně jako u nového Spider-Mana točí okolo (ne)vyhnutelnosti osudu, která jde ruku v ruce s nezodpovědným jednáním hlavního hrdiny, neměl jsem v kině vyloženě pocit, jako bych se díval na "film přes kopírák". I přes místy dost tristní vizuální efekty - především v úvodní "it's raining babies" (tento husarský kousek fungoval lépe u Quicksilvera v Budoucí minulosti a Apokalypse) a v onom "začarovaném uzlu" - jsem si Barryho nové dobrodružství užíval, na čemž měla nemalý (rozuměj: dost velký) podíl účast Michaela Keatona, který je pro mě stále tím nejsympatičtějším Batmanem, a malá, avšak podstatná role Maribel Verdú. Potěšil mě návrat (byť v CGI) starého, ale i nikdy nerealizovaného Batmana, líbily se mi narážky na jiné filmy (z DC i mimo něj: "Zahrajeme si teď na Palpatina!") a oceňuji, že si tvůrci vedle povinné akce připravili i pár milých scenáristických překvápek. Pokud bych byl přísný, dal bych filmu tři hvězdičky, ale jelikož mi v kině prostě sedl tím, že mě pobavil, překvapil, ale i dojmul, tak mu dávám (slabší) čtyři. P. S. Je libo jedno Nespresso?! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Michael Keaton mal v čase uvedenia tohto filmu 71 rokov, čím sa stal najstarším hercom, ktorý hral Batmana v akčnom filme alebo televíznom seriáli. (Arsenal83)
  • Warner Bros. po vydání Zack Snyder's Justice League (2021) prohlásilo, že kánonem nadále zůstává původní Justice League (2017) a žádné petice ani žádosti fanoušků to nezmění. I přesto Flash navazuje právě na verzi Zacka Snydera, kdy se přímo odvolávají na události z jeho verze, a to když Barry (Ezra Miller) mluví s Brucem (Ben Affleck) o cestování časem ve městě Pozharnov. Tuto teorii podporuje i fakt, že Iris West (Kiersey Clemons) ve filmu tvrdí Barrymu, že ho musela nedávno vidět. Mluvilo se o scéně, kdy Barry zachraňuje Iris při autonehodě. Obě scény v původní verzi z roku 2017 nejsou. (Glouwer)
  • Všechny scény, kde se na scéně objeví oba dva Barry Allenové, byly natočeny pomocí Ezry Millera a Eda Wadea. Všechny tyto scény následně Ezra Miller předělal pomocí 140 kamer, aby byly zachyceny všechny pohyby Ezry. (VojtechAllen)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama