Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (511)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po marvelovském Spider-Manovi jsem se tento týden vydal již podruhé "napříč paralelními světy", a i když je DC v tomto směru poněkud pozadu, odcházel jsem z kina celkem spokojený. I když se děj Flashe podobně jako u nového Spider-Mana točí okolo (ne)vyhnutelnosti osudu, která jde ruku v ruce s nezodpovědným jednáním hlavního hrdiny, neměl jsem v kině vyloženě pocit, jako bych se díval na "film přes kopírák". I přes místy dost tristní vizuální efekty - především v úvodní "it's raining babies" (tento husarský kousek fungoval lépe u Quicksilvera v Budoucí minulosti a Apokalypse) a v onom "začarovaném uzlu" - jsem si Barryho nové dobrodružství užíval, na čemž měla nemalý (rozuměj: dost velký) podíl účast Michaela Keatona, který je pro mě stále tím nejsympatičtějším Batmanem, a malá, avšak podstatná role Maribel Verdú. Potěšil mě návrat (byť v CGI) starého, ale i nikdy nerealizovaného Batmana, líbily se mi narážky na jiné filmy (z DC i mimo něj: "Zahrajeme si teď na Palpatina!") a oceňuji, že si tvůrci vedle povinné akce připravili i pár milých scenáristických překvápek. Pokud bych byl přísný, dal bych filmu tři hvězdičky, ale jelikož mi v kině prostě sedl tím, že mě pobavil, překvapil, ale i dojmul, tak mu dávám (slabší) čtyři. P. S. Je libo jedno Nespresso?! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jediný film DCEU, během jehož sledování jsem si nechtěla vyškrábat oči a vyškubat vlasy. A dokonce jsem se bavila. Ale pořád je to dost pitomé, aby bylo jasno. A problematické skrz Ezrova civilní extempore. Ale mám ještě potřebu pár týdnů poté dojít a říct, že Muschiettimu se povedlo se dvěma Ezry vytvořit víc chemie mezi postavami než všem ostatním DCEU režisérům se všemi ostatními herci dohromady. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další z, skrz na skrz průměrných až hanba, komiksovek z roku 2023, které díru do světa rozhodně neudělaly. Až je divákovi líto těch utracených peněz, toho zmařeného času trikařů, když musí pracovat na něčem u čeho dlouho dopředu vědí že se moc nepovede. Jaký to rozdíl, když svého času vznikal třeba Terminátor 2. Už, aby přišla konečně nějaká transformace Hollywoodu a tyhle filmy pokud možno vznikaly co nejméně. Jakmile filmu začne docházet dech, což se stane poměrně brzy, tak sice přihodí Keatona, ale znovu to musím napsat, je zatracená škoda, že si to Warneři neschovali do mnohem lepšího filmu. 60% ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Flash je film, se kterým nikdo neví, co si počít. Navazuje to na Hamadaverse a díky dotáčkám i na Snyderverse, ale zároveň ho to svou ztřeštěností hanobí. Závěr vede nikam vzhledem k rebootu série. Prostě film, který vznikal v problémech, byl třikrát přetáčen a vlastně je úplně k ničemu. Ezra Miller potvrdil, že je dobrý herec. Hraje permanentně dvojroli celkem přesvědčivě. Sasha Calle a Michael Keaton taky dobří. Z produkčního hlediska je neslýchané, že vlastně poslední 3 filmy od Waltera Hamady - Black Adam, Shazam 2 a Flash jsou úplně z jiného těsta. Nijak na sebe nenavazují, nijak na sebe neodkazují, každý je v úplně jiném tónu, jako kdyby za každým stálo jiné studio. Fakt neskutečné, co byl Hamada za břídila, že prostě plodil filmy, které neměly ujasněný žánr, cílovku, provázanost atd. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Flash je hoodně neortodoxní superhrdinovka, která se svým dějem vymyká standardům a která je svým průběhem tak strašně nepředvídatelná, až si mě díky tomu získala a já jsem spokojen! Flash se díky své schopnosti běžet rychleji než světlo vrátí zpět v čase kvůli záchraně matky, ale jak už to tak bývá, vše se pokazí a dostane se do světa, ve kterém se teda dějou věci. Většina superhrdinů neexistuje, Batmanem je Michael Keaton (nostalgie!!), lítá nám tady Superwoman a k tomu přibude nový Flash ze současnosti dané linie. Na jednu stranu jsem zpočátku remcal, že se ani DC nevyhne paralelnímu multiverse nápadu, ale ve výsledku si s tímhle pohrál velmi dobře a tolik nápadů, postav, cameí a změn, které ukázal, mě dostalo. První polovina filmu jede čistě v komediální stránce a až ve druhé dostaneme záporáka, akci a nečekaně poutavě rozehraný multiverse a vše v něm, až do finálního záběru, který naznačuje, že v pokračování ještě bude na co koukat. Nápad “procházení zdí” a vracení v čase jsou fajn ozvláštnění tak “basic” postavy jako je Flash a ukazují, že je to postava pro DC verse daleko důležitější, než původně vypadala a když připočítám i odhalení backgroundu, jak a kdy dostal své schopnosti, máme tady dalšího plnohodnotného superhero, kterého chci na plátně ještě určitě vidět! No ve výsledku úplně dostatečně uspokojivá popcornovka, u které si nejsem jistý, proč ji všichni takhle hejtí. Jo a cameo Nicolase Cage a George Clooneyho je absolutní top! Na režiséra tří hororových celovečeráků rozhodně kvalitní prvotina v žánru! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Herec Ray Fisher si měl původně v tomto filmu zopakovat svou roli Cyborga, ale v lednu 2021 byl ze scénáře vymazán kvůli jeho neshodám s vedením Warner Bros. (wesi96)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama