Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (570)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Black Adama jsem měl pocit, jako bych sledoval jakýsi slepenec filmů od MCU a DC, vezmu-li zejména v potaz postavy - Doctor Fate (Strange), Hawkman (Falcon), Atom Smasher (Antman) a Cyclone (Storm/Enchantress) - u kterých mě ta až vykradačská podobnost místy maličko iritovala. Po akčně-vizuální stránce je film zvládnutý celkem solidně, byť je v něm místy opravdu až nezdravě moc zpomalovaček (bez nich by byl film možná i o deset minut kratší) - ale co už. Obsazení mi v některých případech přišlo trochu nešikovně vybrané až druhořadé (viz rádoby vtipná a hrdinná rodinka). Škoda, že není Black Adam, jak by se podle názvu dalo čekat, trochu temnější (ale ne tak špatně vizuálně temný jako BvS) a škoda, že netlačí méně drasticky na pilu humoru. (Spoiler alert) "Pobavilo" mě, že si Marwan Kenzari v podstatě zopakoval svého Jafara. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Klopýtání DC nebere konce. Zmatené univerzum nahodile představuje postavy a doufá, že se některá z nich mezi fanoušky uchytí. S Black Adamem to není jiné, rozdíl je však v nemalé star power Dwayna Johnsona, jež by mohla do kina přilákat i komiksem nepolíbené publikum. Výsledek však přesto vypadá jako další ze snaživých, leč bolestně nedotažených DC produktů, které se snaží diváky a divačky zahltit vyprázdněnou akcí. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čím začať, bavilo ma to a dosť. Som fanúšik DC komiks a obzvlášť sa mi ľúbia prvé filmy (Man of Steel, BvS, ZS Justice League, Wonder Woman, Aquman), no posledné filmy sa moc nepodarili (Birds of Prey, Wonder Woman 84) a tak som rád, že The Rock aspoň trošku vytiahol DC na lepšie svetlo. V prvom rade sa mi ľúbil príbeh, kde som vlastne netušil, kto bude záporák a o čo presne pôjde (trailery som nesledoval). Mistr Skala ako Black Adam sa výborne hodí na túto úlohu a dobre to hrá aj vo flashbackoch, ktoré sú zaujímavé až do konca. Veľkým plusom pre mňa bolo svižné tempo, takmer furt sa niečo dialo. Fajn dialogy a vtipy sú trefne dávkované, no nikdy to nie je zbytočne prehnané (ako napr. v Thor 4). Samotná postava Black Adama je zaujímavá, no stret s kladnými hrdinami s Justice Society ešte zaujímavejší. Hawkman a Doctor Fate sú výborný a to mi väčšinou skoro všade príde Hawkman ako trapák, no tu mi prišiel celkom štýlový. A keď už spomínam stret anti-hridnu s hrdinami, akcia je ďalšia s vecí čo ma bavila. Nikdy to neprešlo do stereotypu a vždy prišli nejaké zaujímavé nápady. Efekty sú v norme, v podstate už je to taký štandard v komiksových filmoch, všetky vyzerajú podobne kvalitne. Hudba tiež bičuje v akciách príjemne film vpred a dodáva mu potrebnú šťavu do gúľ. Prepojenie so sériou tiež nechýba a znova aj keď krátko sa tu ukáže Djimon Houson ako Wizard zo Shazama, či Amanda Waller, ktorá je už poslednú dobu ako marvelovský Nick Fury. Jaume Collet-Serra točí obvykle dobré, ale žánrovo iné filmy, no aj tento krát si môže pripísať kvalitný zárez na pažbu. P.S.: po-titulková scéna sa naozaj vydarila a poteší snáď každého fanúšika. Obľúbený soundtrack: Black Adam Theme. 80% - 4* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Problém DC světa je, že jejich postavy buď neznám, nebo jsou mi ukradené. Nedokáže zaujmout natolik, abych si k postavě vytvořil vztah. Což jsem si k Dwaynovi vytvořil, ale zbytek osazenstva mi byl dost u prdele. Už je těch sci-fi komiksovek moc a nepřinášejí nic moc nového. Tady byly asi tři vtipný hlášky, zbytek bych oželel. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině v IMAXU ve 2D. Trailer mě nijak zvlášť nezaujal, tak se mi ani na film do kina nechtělo, ale ve finále jsem spokojený. Hlavní je, že to bylo neskutečně zábavné a to snad ve všech ohledech. Dějově to samozřejmě nebylo nic extra originálního, ale zase to bylo pěkně zahrané a i ve finále bude příběhově vše dávat smysl. To, že je to akcí přepálené, CGI a k tomu zpomalovačky? Zde mi to fakt nevadilo. Trochu jsem se cítil jak při sledování Muže z oceli, který byl samozřejmě o dost lepší, ale ten náboj akce tu byl jasně cítit. Akčních sekvencí zde bylo opravdu hromady, možná až moc. Trochu bych ji ubral (přeci jen ve finále už to bylo trochu moc), přidal bych stopáž tak o 20-30 min, aby měly prostor postavy ještě o něco víc a byla by to úplná pecka. Ale i tak si nemohu více stěžovat. Herecké obsazení je na tom výborně, takže mě bavila většina postav. Rock byl super jako vždy, jeho hlášky možná zněly trochu lacině, ale mě úsměv na rtech vykouzlily. Pierce Brosnan nám už trochu zestárl, ale zde mu role docela sedla. Zbytek herců ok. Hudba mi připomněl dost Zimmera … Takže bez nějakého většího okecávání  - je to solidní přírůstek do DC světa … Působí to možná trochu ujetě, je v tomto snímku narvaná hromady destruktivní akce, spousty hlášek, ale negativně to moc hodnotit nemohu. Bylo to prostě zábavné a na nic si to nehrálo. Nuda zde nehrozila. Ubrat akci a přidat něco navíc by neuškodilo, 5* tomu nedávám, ale mile rád to uvidím znova. PS: Po titulková scénka nebyla příběhově zásadní, ale potěšila. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Na ulicích Kahndaqu lze zahlédnout i několik vozů bývalého východního bloku: Polski Fiat 125 a 126 nebo Wartburg 1.3. (Saur.us)
  • Na zvláštní efektech spolupracovalo i pražské studio Universal Production Partners. (Saur.us)
  • Hlavní natáčení započalo 10. dubna 2021 v Atlantě (stát Georgia) a skončilo v srpnu téhož roku. Štáb rovněž zavítal do Los Angeles (Kalifornie). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama