Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (570)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Black Adama jsem měl pocit, jako bych sledoval jakýsi slepenec filmů od MCU a DC, vezmu-li zejména v potaz postavy - Doctor Fate (Strange), Hawkman (Falcon), Atom Smasher (Antman) a Cyclone (Storm/Enchantress) - u kterých mě ta až vykradačská podobnost místy maličko iritovala. Po akčně-vizuální stránce je film zvládnutý celkem solidně, byť je v něm místy opravdu až nezdravě moc zpomalovaček (bez nich by byl film možná i o deset minut kratší) - ale co už. Obsazení mi v některých případech přišlo trochu nešikovně vybrané až druhořadé (viz rádoby vtipná a hrdinná rodinka). Škoda, že není Black Adam, jak by se podle názvu dalo čekat, trochu temnější (ale ne tak špatně vizuálně temný jako BvS) a škoda, že netlačí méně drasticky na pilu humoru. (Spoiler alert) "Pobavilo" mě, že si Marwan Kenzari v podstatě zopakoval svého Jafara. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#11 DCEU. Black Adam je spin-off Shazama a to je to nejdůležitější, co je potřeba předem vědět. Není to DC pro dospěláky, je to jen další dílek mozaiky pro teeny. Film se bohužel připravoval příliš dlouho, takže dneska je jeho zapojení do rozvětveného DCEU už jen na škodu. Nač jsou nám všechna ta pomrkávání, camea a easter eggy, když se každou chvíli celý ten svět restartuje? Nač představovat další tým, Justice Society of America, když už je patrně v tomhle složení a s těmito herci znovu neuvidíme? Dwayne Johnson, Sarah Shahi a Pierce Brosnan nejsou samozřejmě prohrou, ale všechny ty sliby vedoucí nikam jsou problém. RIP Sups. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mozkovny z DC si znovu nevzaly prášky. Black Adam má sice v názvu tu správnou barvu, ale při výběru jeho představitele evidentně netrefili ten správný odstín. Přesypaný kůň Johnson je pro roli superhrdiny ideální, ovšem jde o mléčnou čokoládu. Opičáci z Black Panther si tak v klidu uhájili vůdčí pozici v zájmovém hnutí BLM. Snad je přirovnání černocha ke zvířeti stále povolené. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Mění se dle slibů s nástupem Black Adama hierarchie síly v DC Comics? Black Adam si možná po fyzické stránce zvládne téměř každého hrdinu namazat na chleba, v rámci kvalit je ovšem ta pravá síla nejspíš někde jinde. Dwayne Johnson by minimálně jako tahoun s jasně danou vizí mohl budoucí tvorbu DC Extended Universe vypustit zajímavým směrem, ten ovšem v prvním Black Adamovi naplno naznačit nedokázal. Dodatek v závěru filmu sice dokáže nalákat, neslibuje ovšem, že bude skutečně za pár let o co stát. Jen čas ukáže, zda je zde naznačený směr pro budoucnost DC Comics tou správnou volbou.... ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

No, rozhodně se nejedná o revoluci v DC, jak proklamoval Rock. Je to plné nesmyslných zpomalovaček ala Snyder, plné digi výbuchů ala Snyder, plné drsných rádoby drsných hlášek ala Snyder, nabušené akce, co je tak to jediné, co udržuje pozornost a díky tomu film nenudí. Občas je tam ale humor, který film, který se tváří strašně vážně a drsně sráží. Rozhodně lepší než ty nesmysly, které DC vypotilo v minulosti, ale žádná sláva rozhodně. No a co se týká vizuálu, tady jsme se vrátili místy do Mumie s králem Škorpionem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Postava Black Adama se poprvé objevila v komiksu „The Marvel Family #1“ v prosinci roku 1945. Byl vytvořen jako zlý protějšek pro Kapitána Marvela/Shazama. (MarvelLover)
  • Ve filmu vlastní Amon (Bodhi Sabongui) hned několik DC komiksů. Jsou jimi „Wonder Woman #1 (Rebirth)“, „Batman Odyssey #1“, „Cyborg #4 (Rebirth)“ a neurčené komiksy „The Flash“ a „Superman“. (NiWi)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama